Regeringen drar tillbaka förslag till ny terrorlag. Ska det dröja 20 år till innan en ny lag är på plats?


TERRORISM. Regeringen drar tillfälligt tillbaka sitt förslag att kriminalisera medlemskap i en terrororganisation, rapporterar Sveriges Radio. Lagrådet underkände för ett tag sedan förslaget, eftersom man menade att det står i strid med den grundlagsskyddade föreningsrätten. Justitieminister Morgan Johansson säger att man söker olika vägar framåt för att det ska hålla sig inom grundlagen.

-Pettersson konstaterar att det fortfarande är fullt lagligt att både ha samröre och att gå med i terroristorganisationer.

Märkligt nog gick det utmärkt att gå emot lagrådet med den så kallade gymnasielagen som innebar att 9000 afghanska män utan asylskäl fick stanna.

Efter terrordåden 11 september 2001 ställde EU krav på medlemsländerna att kriminalisera deltagande i terrorgrupper men Sveriges dåvarande justitieminister Thomas Bodström (S) fick till ett svenskt undantag. Andra medlemsländer krävde inte samma undantag och har använt lagstiftningen i terrorbekämpningen.

Socialdemokraterna är lika farliga för Sverige som terrorgrupperna.

Socialdemokraterna har sedan 1994, i 25 år, samarbetat med antidemokratiska krafter och det är tydligt att socialdemokraterna delar en del av de muslimska värderingarna. Vid valet 2018 beräknas socialdemokraternas röster till 3,5 % ha varit muslimska och vid valet 2022 då åtskilliga fler muslimer blivit svenska medborgare kan andelen uppgå till 6 procent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


23 responses to “Regeringen drar tillbaka förslag till ny terrorlag. Ska det dröja 20 år till innan en ny lag är på plats?

 • NALLEN

  Hur kan en av dom absolut värsta och grymmaste terro organisorganisationer genom tiderna skyddas av SVERIGES GRUNDLAG. Och det för att dom har sin fulla rätt till att driva sin terroorganisation som vilken annan förening som helst här i Sverige.
  Så när dom skyddas av SVERIGES GRUNDLAG så måste väl även dom har sin fulla rätt att söka bidrag till att driva sin förening.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Visst vore det bra om vi fick en lag motsvarande den i Danmark. Barbarerna ska inför rätta. Men som jag ser det är det viktigaste med en sådan lag ett bevis på att vi står på offrens sida. Som det är idag så hånar vi offren, precis som svenska domstolar gör med våldtäktsoffer. Ifrågasätter varför offret vad på den platsen vid den tiden, hur offret var klätt (ingen huvudduk) och hur offret rörde sig. Moltas Erikson sjöng en gång att ”Norge är ett djävla land”, men jag vill ändra det till att Sverige är ett djävla l alla fall för brottsoffer över hela världen.

  Gilla

 • ruben

  Att vara medlem i IS har ju inte direkt handlat om möten, protokoll och ordförande med klubba att bestämma dagordningen. Det handlade om ett kriminellt beteende, som konkret utgjordes av tvång, hot, våld, stöld, slavdrift och godtyckliga avrättningar, dvs ett oerhört lidande. De är arketyper av psykopati, diskriminering, rasism och dödsideologi. Det ska inte finnas några hinder att lagföra det människogisslet. Vill vi att IS återuppstår, som grannar på armlängds avstånd? Regeringen verkar jobba för det. Jag förstår inte varför.

  Gilla

 • age

  Förslaget till den nya terrorlagen stred väl mot kontraktet som
  socialdemikraterna har med muslimerna!

  Förslaget hade väl varit på remiss hos muslimerna, som numera,
  enligt kontraktet, ska ha positioner i ALLA viktiga styrelser i Sverige,
  inklusive regeringen!

  Varför säger SÄPO inget om detta LANDSFÖRRÄDERI?
  Varför svarar inte SÄPO på min skriftliga fråga om kontraktet?

  Är SÄPO i islams makt?
  Är socialdemokraterns styrda av muslimerna?
  Har vi något Fosterland kvar?

  Gilla

 • heraldikern

  Jag är övertygad om att den skrivningen gjordes i full avsikt att få texten refuserad av Lagrådet och därigenom ha legitima skäl att dra tillbaka förslaget och ytterligare försena en ordentlig lagstiftning om terrorism.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Det är nästan som så att man börjar tro det. Den som inget gör kan inte göra fel och således ej heller klandras för att ha gjort fel.

   Sicken regeringen vi har fått.

   Gilla

 • Treb

  @Suzie
  Tror folk att det sk ekonomiska systemet är ngt mer än tok kriminellt???
  Kolla då vad som rullar upp nu med penningtvätt od…och magnituden.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad uppgav Bodström (S) orsaken var att Sverige skulle vara undantagna terroristlagstiftning?

  Vilka andra partier var för undantaget?

  Gilla

 • Tore

  Vem hade trott annat i den feminina islambugande idiot staten Absurdistan.

  Gilla

 • Billy Boy

  ”Lagrådet underkände för ett tag sedan förslaget, eftersom man menade att det står i strid med den grundlagsskyddade föreningsrätten”

  Det högsta hönset i den ”humanitära stormaktsregeringen” uttalar sig för hela regimen (inkl. justitieministern) och säger som i de flesta andra ärenden …

  Rödskrikan gillar ju att samarbeta med hela den inkompetenta församlingen och fäller den mest intelligenta kommentaren hon kan komma på för ögonblicket …

  Gilla

 • Gunnar Edlund

  När det gällde Afgahnlagen sket Morgan i vad Lagrådet tyckte. Den sågade de jäms med fotknölarna. I detta fallet var kritiken mildare, men den får Morgan att dra tillbaka förslaget. Han vill helt enkelt inte ha någon terroristlag.

  Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Alfons Åberg har också en fantasi kompis som heter Mållgan, våran styrande regering har också någon Mållgan som finns som beslutsfattare. Problemet med fantasifoster kan är att dom inte kan göra något åt verkligheten

  Gilla

 • Kattsand

  Varför älskar våra politiker terrorister så mycket här så man till och med fick till ett undantag från terrorlagstiftning? (ett undantag jag inte läst om innan)
  Älskar terrorister gör man när man ger dom skyddad identitet och förtur till bostad istället för fängelse.

  Gilla

  • Tore

   Det sitter kärringar av bägge kön i riksdagen.

   Gilla

  • Treb

   @Kattsand
   Troligtvis skattefinansierade, dessa sk terrorister,sen dag ett.
   Frågade någon,Svenne???
   Taget hur politrukerna beter sig-så sitter de i samma båt-likt, staten och kapitalet.

   Gilla

 • leffe

  Det är en slakt på kristna som pågår över hela världen. Det goda får inte finnas kvar utan ska tas över Sharia/islam.

  Så alla politiker som gör detta möjligt är satanister!!

  Var beredd mina vänner.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det kriminella anarkistiska idiot-Sverige !

  Gilla

 • Stenbock

  Ja hur skulle de se ut om de kriminaliserade sina Tempel-dansande gudagåvor,från Orienten ?
  Dessutom saknas ju redan stora mängder fängelseplatser i Abzurdien !
  Så länge skatteslavarna inte gör revolt,är ju terroristernas logi o. bidrag säkrade.Sedan finns ju möjligheter att dra ner vårdkostnaderna o fattigpensionerna ytterligare genom,att späda på inflationen !

  Gilla

 • Bosse

  Det är ju uppenbart att S inte vill ha någon sådan lag eftersom man inte vill stöta sig med Muslimska Brödraskapet. Därav allt förhalande.
  Snart är Sverige det enda landet på jorden där det är tillåtet att vara terrorist
  Undrar vart alla terroristerna reser då för att vila upp sig och få sjukvård?

  Gilla

 • Kurt

  Detta visste asen från början jag är helt säker på att detta va planerad. Nu ha de tid att sätta till en utredning och förhala det hela åtskilliga år. Och ni kan klappa är i ändan på att inom de närmaste veckorna komme våra kära IS hororna med anhang till Sverige och belägra F. kassan och socialbyråerna i respektive kommun. och sen när det är ordnat med lägenhet och bidrag kommer pappan ”för barnen måste ju ha sin pappa här”.
  Det enda de förtjäna är ett tombak mantlad piller.
  Jag kräks av ilska

  Gilla

 • Suzie

  När skall svenska folket vakna upp och fatta att Sverige styrs av kriminella för kriminella? Sverigebilden som sägs vara så viktig för regimen blir allt sämre ,man pratar och skriver öppet i många länder om att Sverige är brottslingars och isis terroristers paradis, och man frågar sig hur det är möjligt och varför svenskar inte verkar bry sig om det då de inte agerar.
  Vi är förrådda av de sk folkvalda,utsålda till djävulen själv och hans anhang.

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Det kan givetvis inte bli någon terrorlag med en s-regering. S spelar ju under täcket med diverse ilsamistorganisationer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: