Ryska militärflygplan har landat i Venezuela


UTRIKES. Två ryska militärplan har anlänt till Simón Bolívars internationella flygplats i Venezuela, Den venezuelanske journalisten Javier Mayorc uppger på Twitter att han sett omkring 100 soldater och 35 ton utrustning lastas av, skriver BBC.

Ryssland är sedan länge en allierad till Venezuela, och lånar ut miljarder dollar till den sydamerikanska nationen och stöttar dess oljeindustri och militär.

Ryssland har också varit uttalat kritiskt till USA:s sanktioner som riktar sig mot Venezuela och presidenten Nicolás Maduro.

USA anklagar Ryssland för ”hänsynslös eskalering” av situationen i Venezuela genom att placera militära flygplan och personal i den krisdrabbade sydamerikanska nationen som Washington har infört sanktioner mot, enligt Reuters.

Video ett rysk An-124-100 anländer till Venezuela tillsammans med en Il-62M, enligt The Drive.

-Pettersson tycker det är synd att Ryssland och USA är okontanta, de borde tillsammans bekämpa islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Ryska militärflygplan har landat i Venezuela

 • Ståfräs

  ”Pettersson tycker det är synd att Ryssland och USA är okontanta, de borde tillsammans bekämpa islam…”. Håller med, verkar ju vara så.
  Hur kan då en häxjakt pågå på Trump för att ryssarna skulle påverkat valet till hans fördel??

  Gilla

 • Gg

  Amerikanska oligarkerna ville ju helst plocka Venezuelas naturesurser som oljan mm för sig själva och möter motstånd mot den ordningen vilket är bra.Troligen slutar det med att USA frå dra sig tillbaka som man fick i Syrien där nu syrierna själva styr med beskydd av Ryssland

  Gilla

  • Stenbock

   Gg:
   Så du står på de Amerikanska Oligarkernas sida ?
   Själv ser jag det mer neutralt,och undrar vad USA sysslar med i S-Amerika ?
   Att Ryssland vill upprätthålla sina handelsförbindelser med Venezuela,är ju ingen större sensation,jämfört med att USA igår förklarade Golanhöjderna,för Israelitiska.
   Detta mot FN´s beslut !!! Här kan vi tala om US-maktspråk,(som världspoliser)vilka tycks vilja bestämma o. besluta över oss alla !

   Gilla

 • Tore

  Klart USA blir förbannade här hade man tänkt tillsätta en handplockat president en regnbågsrevolution och ta hand om världens fjärde största oljereserv och sälja vapen för miljarder.

  Gilla

 • Mike E

  Ryssland och Putin allierar sig konsekvent med västs fiender oavsett hur ruttna, korrupta och vidriga. Det är precis som Sovjet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: