Mattias för mänsklig?

Förra veckan visade SVT en dokumentär om Mattias Karlsson (SD) och hans väg fram till valet 2018.

I dokumentären visade Karlsson att det finns en människa bakom politikern och detta uppskattades inte av Jenny Wennberg på socialdemokratiska Dala-Demokraten.

“Detta SVT-haveri” kallar Wennberg det hela. Att Mattias Karlsson visar sig vara en familjefar som stressar mellan möten i storstaden och hemmet på landsbygden blir alldeles för mycket för henne. Att Mattias Karlsson visar sig vara mer av en vanlig arbetare från landet än merparten av dagens socialdemokrater får Wennberg att se rött.

Hon oroas uppenbart över att vanliga medborgare ska uppskatta det som sågs i dokumentären och att Mattias Karlsson är en vanlig människa och inte det monster som han och andra Sverigedemokrater målats ut som. Hela dokumentären är 92 minuter ren propaganda där inga svåra frågor ställs och där Karlsson duperar både filmare och tittare med varje ord och varje rörelse.

Det står klart för alla att Jenny Wennberg är orolig för att fler arbetare och landsbygdsbor ska överge S till förmån för SD när det nu visar sig att en av SD:s mest kontroversiella frontfigurer har en mänsklig sida som det är svårt att inte sympatisera med.

Dala-Demokraten

Nedan kan ni se dokumentären, men innan ni gör det. Ägna några minuter åt att tyst räkna upp alla nöjesprogram, shower, mysprogram och dokumentärer där företrädare för riksdagens övriga partier deltagit och där de fått chansen att visa en annan sida än politikerns. Ärligt talat tror jag ni kommer på en hel del.

SVT Play

16 thoughts on “Mattias för mänsklig?

 1. Mattias Karlsson, jordnära människan, snäll med mycket stort hjärta. En pappa som alla andra pappor ska har honom som exempel. Verkligen lärorikt, hur kan man kämpa för att klara det vardagliga, samtidigt bli så bra politiker som han är. Respekt !

 2. Ja dessa hemska elaka och populistiska högerspöken, STACKARS den vidriga extremvänstern som är så utsatt !!!!!!!

 3. Bekymra er inte Jenny Wennberg skriver bara vad Greider vill.(alt. inte vill själv stå för..).

 4. Ett bra och intressant program, där Mattias verklighet och vardagsliv, fick komma fram och skildrades på ett bra sätt.

  Förstår att “vänsterfolk”, har svårt att tro att en SD-företrädare, är en helt vanlig människa. Tänk så det kan vara.

 5. Denna mänskliga Mattias har ännu inte vågat skicka det brev till Thoralf som han lovade för flera månader sedan.

 6. “92 minuter långt, och inga svåra frågor ställs” Och det ska komma från en Sosse ?? Muha ha ha. Dom är dråpliga dom små rödnosarna.

 7. Tänk vilken chock för fruntimret att Mattias Karlsson inte käkade småbarn till frukost och heilade halva dagen. Den sagan har ju PK-sektens media försökt uppfostra svenska folket i under alla år.

 8. Socialdemokraterna blir mer och mer desperata nu ska bara hyllningar till den store ledaren Stefan Löfven sändas.
  Desperationen bland de som satsat på en politisk karriär inom SSU sprider sig säkert när det blir osäkert med ett välbetald karriär inom rörelsen.

 9. Kvinnor som denna sjuka dam försvarar och sympatiserar med de mest vidriga muslimska män medan de försöker krossa anständiga svenska män.

Kommentera