Elva får gå på Södermanlands Nyheter


MEDIA. Det blev värre än vi anade. Organisationsförhandlingarna efter NTMs köp av Sörmlands Media där Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter ingår är avslutade. 20 journalister får gå. Elva av dem från SN, varav nio efter överenskommelser om avgångsvederlag med arbetsgivaren.

Den Norrköpingsägda och Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheters redaktion utplånas i det närmaste. Tidningen har ingen ansvarig utgivare och chefredaktör på plats, redaktionen skärs ned till närapå noll, tidningen tar ytterligare ett steg mot att bli en regionaltidning med mer av samproducerat material och billig utfyllnad från TT, formatet görs om till tabloid, beslutsfattarna sitter i Norrköping m.m.

Inte ett ord i SN om att elva personer får gå från SN.

Låter det som ett recept på lokalnyheter för att få SN:s upplaga att vända upp och stiga? Skulle inte tro det.

Att elva personer får gå från ett företag i Nyköping är tydligen inget som intresserar den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter.

Självklart borde detta vara en stort uppslagen nyhet i SN, Nu står det ingenting . . .

Journalisten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Elva får gå på Södermanlands Nyheter

 • ormet

  Kan man inte bygga lägenheter åt svenska ungdomar eller omvandla deras lokaler till ett fint äldreboende för svenskar?

  Gilla

 • Carina-Fins

  SN bör titta på Metro innan de når stupet. Ingen vill bli utsatt för hjärntvätt. Inte ens om det är gratis.

  Gilla

 • Thor

  Goda nyheter!

  Gilla

 • Zsa

  Nu kan de journalister som fått gå få visa upp vad de verkligen kan; skriva lite riktiga nyheter med swish journalistik. Då får de vad de förtjänar så att säga.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vill bara tillägga att jag inte tillhör något politiskt parti. Jag är precis som Pettersson en fritänkare.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag tycker detta är tråkigt. Det har varit svårt att få till artiklar om psykvården redan idag. Hur svårt blir det nu? Chefen för psykiatrin i Nyköping vill inte anställa Hans Hedlund (SD) trots brist på hans kompetens. HH är som jag han påtalar brister. Detta borde SN granska på djupet. Alla skall veta att chefen som heter Johan Hellström är en diktator. Han fick däremot möjligheten att förnedra HH. Både jag o HH vill bemöta detta men får inte. Kanske något för Pettersson att gräva i. SN borde bli en lysande lokaltidning OM man vågar belysa dom problem vi har LOKALT.

  Gilla

 • ossie

  Glada nyheter. Journalisterna får vara glada om dom kan få jobb hos McDonalds.

  Gilla

 • Tony

  Har satt en öl på kylning, och när Eva Burman får sparken ska jag dricka minst två!

  Gilla

 • Danne

  He he.
  Det är bara att ro även om ekan sjunker. Men samtidigt finns det en paradox i det här. Tidningen tillhör dem som sjunger invandringens lov och borde kunna leva på alla ”nyheter” den skapar.

  Men en lögn för mycket eller ännu en vinkling som slår snett, då håller inte konceptet i en digitaliserad värld. Samtidigt som insändaren ”lelle” pratar om kvalitetsjournalistik, så läser jag några olika lokalblaskor och ingen håller måttet.

  Sovrade nyheter skrivna på tafflig svenska där syftet många gånger handlar om att göra invandrare till offer trots att det är dem som är förövarna. Då blir det som för Metro, tomt i kassan, trots att de får bidrag och brott i parti och minut.

  Gilla

 • Jan

  HURRA!!!

  Gilla

 • Lelle

  Pettersson, du ror i cirklar vill jag lova. Hela denna koncern kommer blomma som aldrig förr inom kort. Tack vare kvalitetsjournalistik. Du lurar bara dig själv.

  Gilla

  • Pettersson

   Det är möjligt att NTM kommer att blomma och tjäna pengar men det blir inte på bra lokaljournalistik i Sydöstra Södermanland. Men jag har gärna fel, vi behöver en lokaltidning, med lokalproducerade nyheter.

   Gilla

  • Holden

   Om det kan blomstra med 20 stycken hornalister borta. Hur skall det då inte blomstra med ytterligare 200 stycken borta.

   Gilla

  • Tony

   Ska den komma ut på Arabiska då? Fast dom läser väl ingen Svensk blaska, och dom som varit era läsare bara minskar, så förklara gärna hur den ska blomstra.

   Vi kan ju ta Sydsvenskan som ett lysande exempel, förr en bra och ansedd tidning, men efter införande av politisk korrekthet kan man få den hur billigt som helst, i slutändan går sådant inte ihop!

   Gilla

   • Ståfräs

    Finns inte många i den nya adeln som läser annat är Koranen, här kommer ett gratistips till NMT, för in ”dagens bön” ur Koranen, så kommer upplagan stiga?

    Gilla

   • ormet

    Bra Ståfräs!!! ”dagens bön” kan med fördel kompletteras med en bild på en hundskit, ”dagens hundskit”.

    Gilla

  • Tore

   Den bästa nyheten hittills från den lögnhals blaska.

   Gilla

 • age

  Petterssons blogg tar över!

  Vi läser de RIKTIGA nyheterna!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: