SD-hatande åklagare bedöms som säkerhetsrisk

RÄTTSSYSTEM. Den SD-hatande åklagaren Lena-Marie Bergström beskrevs som en säkerhetsrisk när hon sökte en ny tjänst. Lena-Marie Bergström, som i november förra året avslöjades med att ha delat en SD-kritisk post på Facebook, sökte den nya specialisttjänsten för grova brott som i stället nyligen gick till åklagarkollegan Anna Johansson, rapporterar SVT. 

Vi har skrivit en hel del om Lena-Marie Bergström på bloggen.

Anne Boijmarker, chefsåklagare skriver att hon sedan 2015 tvingats till upprepade samtal med Lena-Marie Bergström.

Lena-Marie Bergström har överklagat och menar att hon diskvalificerats som toppkandidat på grund av hur hon ”använt sociala medier” och skriver vidare att hon nu lärt av sina misstag och att hon ”besitter de kvalifikationer som tjänsten kräver”.

-Pettersson tror inte en sekund att Bergström har ändrat åsikt, däremot kanske hon lärt av misstagen och inte avslöjas så lätt i framtiden.

Bergström har under falsk identitet delat inlägg om SD i den SD-fientliga Facebook-gruppen ”SD är lika med rasister”. På Åklagarmyndighetens hemsida kan man läsa följande:

”Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste förhålla sig helt neutral vid bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol”

Det kallas objektivitetsplikt och den gäller även efter ett eventuellt åtal. Lena-Marie Bergström har brutit mot den kodexen och bör självklart entledigas från sina uppdrag. Bergströms motivering är så genomskinlig att vem som helst med något mellan öronen kan se igenom den.

”Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “SD-hatande åklagare bedöms som säkerhetsrisk

 1. Tar inte partipolitisk ställning?? Nähä, och ändå kan hon inte avhålla sig från att utnämna ett parti till rasister?? Tycker chefsåklagaren gör helt rätt som hindrar denna Lena Marie Bergström till en ännu högre befattning än DEN SOM HON REDAN HAR. SOM ÄR FÖR STOR Kan hon inte vara objektiv ska hon inte ha en sådan post heller!
  Tyvärr så finns det många sådana som Lena Marie Bergström på
  många ledande poster idag, ditsatta av Sossarna för sitt vurmande
  för Sossepolitiken som är att slå sönder samhället!

 2. Lena Maria Bergström har avslöjats som politisk aktivist och borde vara olämplig som åklagare och alla andra befattningar där ojäv och ett utomordentligt gott omdöme krävs.

 3. Ännu en vänstervriden karriärist helt utan ånger eller gott omdöme i tjänsten ens, de här människorna har väl suttit så säkert på sina höga poster allt för länge och de har en helt snedvriden och upponer bild av verkligheten,helt respektlös mot demokratin och över en miljon väljares val.
  Hur många är de bara inom rättsväsendet tro? Sverige kan inte anses som en fungerande rättsstat längre med politiska aktivister överallt på viktiga poster, dem måste bytas ut omgående.
  Sverige behöver en ny Axel Oxienstierna snarast.

  https://petterssonsblogg.se/2017/11/06/sverige-behover-en-ny-axel-oxenstierna-2/

 4. Fast man kan ju inte säga att man INTE tar ställning när man i samma mening säger att alla partier är dåliga?

 5. SD hatande ? Borde inte det ses som en merit för befordran ? Sånt är ju klimatet i detta land.

  • Hon får tjänsten – garanterat. Men först måste åklagarväsendet omplacera – förlåt (tvångs-) “befodra” – nuvarande chef.

Kommentera