Kronofogden jagar tidningen Metro


MEDIA. Metros skuld till skatteverket närmar sig nio miljoner kronor, och Kronofogden sitter på ytterligare åtta ansökningar om betalningsförelägganden. Allt ska betalas efter nyemissionen, säger:n vd Christen Ager Hanssen till Medievärlden.  

De betalningsförelägganden som finns hos Kronofogden gällande Metro, uppgår till 1,3 miljoner kronor. Det är utöver skulden till skatteverket.

Metros vd Christen Ager Hanssen förklarar att mediehuset håller på med en nyemission, och har fått anstånd från Skatteverket för att kunna betala av skulderna, när den är klar. Nyemmissonen ska vara avslutad i slutet av mars.

– Custos investerar i bolaget genom en nyemission, och vi har pratat med Skatteverket om det, säger han till Medievärlden

Metro har även varit sena med att betala sin hyra vid flera tillfällen, vilket har fått hyresvärden Alecta pension skickat in en stämning.

Christen Ager Hansen menar att det råder meningsskiljaktigheter mellan Metro och värden på den punkten, och att mediehuset letar nya lokaler – efter att ha sagt upp kontraktet med den nuvarande värden.


3 responses to “Kronofogden jagar tidningen Metro

 • Silfverbielke

  Det är lugnt.
  Det finns plats för alla stalinisterna på SVT

  Gilla

 • Tony

  Vänta bara, snart kommer kronofogden att jaga flera i Gammelmedia, allt eftersom köparna lyser med sin frånvaro. Det väntar andra tider S.N, med flera?

  Gilla

  • Stenbock

   Jo,därtill lär de vara nöd och tvungna…..Det kostar på att vara ”världens mest humana stat” och importera stora delar av, Orientens o. Afrikas kriminella ! ;(

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: