Vad kan Stefan Löfven (S) göra för Sverige?


INRIKES. Statsministern och socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven har idag hållit tal på socialdemokraternas partikongress i Örebro, rapporterar Expressen

Löfven försvarade januari-överenskommelsen med att vi höll högerextremisterna borta från inflytande. Han varnade för dem han kallar högerextremister och det innebär att han varnar för en bra bit över en miljon ansvarstagande svenska människor och runt 25 procent av LO:s medlemmar som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Löfven passade även på att hylla Greta Thunberg för hennes klimatengagemang – och att härma John F Kennedy:

– Fråga inte vad Sverige kan göra för dig, fråga vad du kan göra för Sverige.

-Pettersson skull vilja omvandla den frågan lite lätt. Vad kan du, Stefan Löfven, göra för Sverige? Du är statsminister och har chansen att göra skillnad på riktigt.

Frågan kan du också ställa till de ”nya svenskarna”, vid gränsen innan de släpps in i landet. Vad kan du göra för Sverige?

Det finns lita att ta tag i Stefan. Brottslighet, terrorism, köer i vården, stök i skolan, låga pensioner, ett segregerat samhälle, hedersvåld- och kvinnoförtryck bara för att nämna några saker Stefan. Du brukar prata om dessa saker men du gör aldrig något åt det, och du kan knappast skylla dessa problem på de ”högerextremister” som inte har något inflytande.

Stefan, får jag föreslå att du börjar med de 17.000 afghaner som inte har rätt att stanna i Sverige enligt svensk lag. Personer som bitit sig fast här i åratal trots avslag på asylansökningar som inte berättigat dem till uppehållstillstånd och ett liv i Sverige.

När du fått hem dessa afghaner kanske du kan ta tag i de människor du ska ömma för, det är de 328.000 fattigpensionärerna och de kanske ytterligare något hundratusen som ligger strax över den obegripligt låga fattigdomsgränsen, som borde få allt tänkbart stöd och hjälp av idoga aktivister. Läs mer om detta hos Merit Wager.

Det borde räcka en vecka, säg till när du behöver mer jobb…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “Vad kan Stefan Löfven (S) göra för Sverige?

 • svenskfinnaren

  Han kan inte göra nånting bra! Bara dåligt PK-likriktat. För det är den begränsade populistiska vägen han och hans anhang valt, istället för vettets och förnuftets väg. Och det går som bekant ”inte att lära gamla hundar att sitta”.

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Förresten kanske han pratade med sig själv, när han sa det. Med sitt onda destruktiva jag. Men tror nån att han lyssnar till sitt eget svaga gömda samvete??? NEJ, OCH ÅTER NEJ, det gör han ALDRIG!!! Ondskan sitter för djupt i själen hos denne man.

   Gilla

 • Kalle Anka

  Kim Jong Un Lövfen talar på kongressen, Sossepatrasket jublar.

  Gilla

 • Kommendanten

  Han skulle göra en tjänst för Sverige om han lämnade landet.

  Gilla

 • gamgubben

  Stefan! Din avgång vore något att stilla be om, eller hur?

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Betalar vi inte tillräckligt i skatt?
  Ska han komma på något nytt petetiskt knep för att höja skatterna.
  Fråga dig själv Löfven
  Vad i helvete har du gjort med Sverige ditt arsle.

  Gilla

 • Olof.p

  Det var en patetisk fråga, vi har inte bara öppnat våra hjärtan, nästa steg är att transplantera det till någon överviktig och kedjerökande muslim från Mellanöstern som fått hjärtstopp.
  Jag håller med Pettersson. Löfven borde fråga sig vem han är mest solidarisk med, Sverige eller shithole-länderna.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Fjanten har haft makten i Sverige 5 år .Under hans tid Sverige förändrats katastrofalt.HAN SKALL BARA AVGÅ.SÅ FORT SOM MÖJLIGT.AVGÅ SVETSARN VEM SOM HELST KAN LEDA LANDET BÄTTRE ÄN DU.AVGÅ AVGÅ.

  Gilla

 • Billy Boy

  Löfven repeterade i sitt tal idag på S-kongressen i Örebro en lång lista på svåra problem (s k ”utmaningar”) som måste få sin lösning i Sverige. Det mesta har vi hört förut i gamla löften från både 2014 och 2018 års valrörelser + mer som också presenterats under hela mandatperioden … och fortfarande är inget åtgärdat … inte ens påbörjat.

  Finansminister Magdalena Andersson (S) satt på första parkett och lyssnade. Trots brinnande högkonjunktur under föregående mandatperiod har pengarna inte räckt till att åtgärda ens de allra värsta bristerna.

  Nu nalkas lågkonjunkturen med raska steg, så varifrån skall finansministern få ihop pengar till finansiering av allt som Löfven räknade upp. Själv sa han inte en enda siffra i sammanhanget vad hela kalaset skulle kosta.

  Det här är några av de gamla ”utmaningarna” …

  Från Jeanders bildblogg

  … som alla stått på väntelistan sedan länge men som Löfven knappt nämnde i klartext. Han upprepade de gamla löftena om att få fram fler poliser plus att få fram personal till en massa andra bristyrken för att avhjälpa krisläget inom vård, skola, omsorg, militären etc etc

  Dessutom måste Löfven-regeringen förhandla fram lösningar på och finansiering med både Centerpartiet och Liberalerna, där det kan stöta på svår patrull.

  Gilla

 • caarl ekström

  Själv tycker jag individen alltid pratar skit.En stor Skitstövel.
  Inte min statsminister heller.
  Rötterna sitter kvar.Pol pot..mao.hamas.castro.

  Gilla

 • Kent

  Fråga inte vad Sverige kan göra för dig utan vad du kan göra för Sverige.
  Är inte det en nationalistisk uppfodran?
  Undrar om de som behöver det mest hörsammar uppmaningen?

  Gilla

 • Kurt

  Att höra honom kopia J.F. Kennedy få lunchen att komma upp.
  Fråga inte Svenskarna en sådan fråga. Fråga patrasket du och dina gelikar ha bjudit in till Sverige

  Gilla

 • ossie

  Att avgå och ta hela sin urusla sk regering med sig vore det bästa för oss svenskar han kan göra.

  Gilla

 • Zero8

  ”Blomman” sjöng en låt med bra text:
  Han borde köpa spikskor och listigt dra iväg

  Gilla

 • Ingvar

  AVGÅ

  Gilla

 • putte

  Ja det bästa som herr Löfven kan göra för Sverige är en ganska lätt fråga som inte ställer några högre krav på kunskap , nämligen ta ditt pick o pack och lämna politiken . I historieböckerna kommer du att bli ihågkommen som en utav dom absolut sämsta statsministrar som Sverige har haft .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: