Turk erkänner terrordådet i Utrecht, Nederländerna

ISLAM. Gökmen Tanis, muslim med turkiskt medborgarskap, erkänner spårvagnsdådet den 18 mars i Utrecht där tre personer tog. Tanis säger att han agerade ensam.

Gökmen Tunis. Foto Polisen

Mannen var enligt åklagaren radikaliserad och kommer åtalas för terrorbrott, men utredarna undersöker även andra  motiv.

Ett 19-årigt kafébiträde, en 28-åring anställd vid ett järnvägsbolag och en 49-årig ungdomstränare i fotboll förlorade livet på en spårvagn vid 24 oktober-torget i västra Utrecht i måndags. Ytterligare fem personer skadades, varav tre har livshotande skador.

Reuters

-Pettersson ser att Gökmen Tanis, är en känd kriminell. Tanis släpptes lös den 1 mars efter att varit häktad misstänkt för våldtäkt, fallet skas tas upp senare. Den 5 mars dömdes han till fyra månaders fängelse för inbrott, men domen hade inte vunnit laga kraft, han är även dömd för narkotikabrott, misshandel och hot. Hans pappa och bror är salafister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Turk erkänner terrordådet i Utrecht, Nederländerna

  1. Han ser ju helt vansinnig ut! Som en Gök! Med samma glasartade stora ögon.

    Radikaliseras??? Ha ha ha! Alltid denna sjuka vridning, för att rättfärdiga islam i sig. ALLA, PRECIS ALLA islamer, har det i sig. Det avspeglas ju i ALLT. Tafsande, våldtäkter, trakasserade, vandaliserade, attityd. DET ÄR ISLAM SOM ÄR GRUNDEN. ROTEN TILL DET ONDA! INTE, nåt jädrans radikaliseringspåhitt. Provoceras muslimer, så reagerar de, hur långt som helst, utan begränsningar. TY SÅDAN ÄR ISLAM!!!

  2. Turkiets Erdogan applåderar säkert sin landsman! Brexit, SWEXIT – Alternativ För Sverige (AFS)

Kommentera