KD-ledaren beredd att regera med hjälp av SD

INRIKES. Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor riktar fortsatt stark kritik mot Centerpartiets Annie Lööf, efter beslutet om att släppa igenom Stefan Löfven som statsminister. – Det hade varit ärligare om hon hade sagt det innan valet, säger Ebba Busch Thor.

Bild från Politikfakta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är sist ut i serien Mats möter, där SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson intervjuar samtliga partiledare om det nya politiska landskapet efter valet.

– Om Annie Lööf var så övertygad och så tydligt hade landat i att det var omöjligt att ens pröva stödet med alla fyra allianspartier i kammaren, även om det krävde Sverigedemokraternas stöd, kunde hon ha sagt det innan valet, säger Ebba Busch Thor.

– Det enda sättet som borgerliga partier kan komma tillbaka till regeringsställning är att fokusera på det politiska innehållet och att lämna den här diskussionen om att allt skulle kretsa kring Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch Thor.

Vill du bygga upp Alliansen igen? – Inte för sakens skull. Alliansens existensberättigande låg i att det var ett trovärdigt regeringsalternativ. Vi förenades i vad vi ville genomföra, inte bara det vi var emot. – Skulle C och L vara beredda på att bilda regering och på riktigt pröva stödet för att bilda en regering med alla fyra borgerliga partier, finns det inget annat som jag hellre vill, säger Ebba Busch Thor.

– C och L har uppenbart varit beredda att kompromissa bort en del av sina värderingar i den här politiska kohandeln, säger Ebba Busch Thor.

Du har inga problem med att sätta dig i en regering med Moderaterna som förutsätter stöd från Sverigedemokraterna i riksdagen? – Jag var beredd att göra det i höstas och jag skulle vara beredd att pröva det igen om den möjligheten kom upp, säger Ebba Busch Thor.

Se hela intervjun med KD-ledaren på SVT Play.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “KD-ledaren beredd att regera med hjälp av SD

 1. Ha ha ha nu kommer PK-sekten och regimmedia att gå banarnas för att inte tala om Anders Lindberg. Liberalextremisterna inom C och L får nog panik och inser att deras tid är över. Vem inom L bryr sig överhuvudtaget om vad Jan Björklund säger idag, a lame duck som är på väg att lämna skutan om den då fortfarande flyter. Är intressant att Kristersson blir överkörd av en tuff tjej och undrar om han har några ballar och vågar följa efter?

 2. Alliansen har redan visat sig från sin rätta sida.
  De är inte trovärdiga på nåt sätt. Det är en politik som endast bygger på fler invandrare och mer problem.

  Droppen kom igår när man med maktmedel utesluter Fidez ur Epp:s arbete. Det bör röstas för mindre makt och i slutänden utträde ur Eu vi valet. När Soros och liknande tillåts styra europeisk politik då har politikerna visat vilken sida de står på.

 3. Lita aldrig på något 7-klöverparti !
  Både M och KD vill välkomnar en uteslutning av Orbans parti från EU-parlamentets största grupp EPP.
  KD, en ULV i fårakläder.

Kommentera