När man inte lär sig av tidigare misstag


ARBETSMARKNADEN. För att kompensera den växande demografiska obalansen, utan att öka försörjningsbördan, behöver sysselsättningen öka med cirka 485.000 personer till 2030. Det skriver Mikael Sjöberg och Torbjörn Israelsson, generaldirektör respektive arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, i ett debattinlägg på SvD.

Den största potentialen finns bland de utrikes födda, menar debattörerna som skriver: ”En höjning av sysselsättningsgraden för utrikes födda kvinnor till samma nivå som inrikes födda skulle innebära ett tillskott på närmare 134.000 sysselsatta”.

-Pettersson antar att generaldirektör Mikael Sjöberg, socialdemokrat och fackföreningsman vet att en stor del av Sveriges problem består av en för stor asylinvandring från dysfunktionella länder, det problemet vill herr Sjöberg lösa med ännu mer invandring, ännu mer problem…Mikael Sjöberg är en man oförmögen att lära av gamla misstag.

Tänk tvärtom i stället. Stoppa asylinvandring, börja återvandring i stor skala. Tänk så många som idag arbetar i invandringsindustrin som skulle kunna göra något vettigt. Vi får fler lärare per elev, färre kriminella så poliserna kanske hinner med, fler lediga bostäder, kortare köer, mindre energiförbrukning, osv…

Jag har inget emot arbetskraftsinvandring men då ska arbete och bostad vara ordnat innan personen flyttar hit.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “När man inte lär sig av tidigare misstag

 • Billy Boy

  Kommande veckoslut rannsakar Facket (S)ossepartiet efter JÖK-avtalet

  Bryter rosornas krig ut i full skala nu igen?

  106 SVT Text Torsdag 21 mar 2019
  INRIKES PUBLICERAD 21 MARS

  Facklig kritik mot regeringens politik

  Dagen innan Socialdemokraterna samlas
  till partikongress går fackförbundet
  Pappers till angrepp mot regeringens
  politik efter uppgörelsen med L och C.

  -Det är inte en socialdemokratisk
  regering utan något annat, säger Matts
  Jutterström, ordförande i Pappers.

  Att regeringen gått med på att sänka
  skatten för höginkomsttagare och
  försämra lagen om anställningsskydd
  för arbetstagare, irriterar Pappers
  liksom Byggnads och Målareförbundet.

  Partisekreterare Lena Rådström Baastad
  säger sig ha förståelse för kritiken.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Snälla, tala gärna om för mig hur det blir lättare att försörja dom äldre genom att ta hit ett par miljoner bidragstagare!

  500 000 jobb inom välfärden! Vem ska betala för dom?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tino förklarar för de som har svårt med logik och ekonomi.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

 • Bosse S

  Herr Sjöberg är en okunnig och outbildad person som genom nepotism fått de fina och välbetalda arbetena inom statsförvaltningen. Han är ju Göran Perssons kusin.

  Gilla

 • Fjölet

  skall man alltså ha in 485 000 nya för att ersätta den miljonen som går på bidrag som skulle varit med och berikat sverige med arbetskraft, men som inte kom i arbete utan går med bidrag.
  om det nu blir likadant med de 485 000?
  ska vi ersätta dem också med ny ”arbetskraft invandring”
  Är det då fel på räknedosorna eller har vi bara pellejönsar som sitter och försöker slå i oss dumheter återigen

  Gilla

 • G54

  Moment 22
  Ju fler invandrare desto fler äldre på sikt, då behvs fler invandrare som blir äldre så att vi behöver fler invandrare som blir…………..osv osv

  Gilla

 • Billy Boy

  Finansminister Magdalena Andersson (S): Sverige går mot tuffaste läget på hundra år.

  En snål vårbudget kommer att följas av hårda prioriteringar under många år framöver, enligt finansminister Magdalena Andersson. Ändå är hon optimistisk om att Sveriges ekonomi klarar den tuffaste demografiska utmaningen på över hundra år.

  Fortsättningen bakom betalvägg, Tyvärr!

  https://www.di.se/nyheter/andersson-sverige-gar-mot-tuffaste-laget-pa-hundra-ar/

  De tomma ladorna skulle ju fyllas på under åren med brinnande högkonjunktur … men mångmiljarder kr spenderades i stället på massinvandringen under mandatperioden 2014 – 2018 + den nu pågående utbildning enligt ”gymnasielagen” av uppemot 11000 huvudsakligen ljugande manlig afghaner som Migrationsverket tidigare nekat asyl i alla instanser.

  Bristerna i den s k ”gymnasielagen” orsakar nu även stora problem ute i kommunerna eftersom boendefrågan + ekonomisk försörjning av eleverna saknas i ”gymnasielagen”.

  Gilla

 • Mailman

  Möter du många asylinvandrare där du bor, Mikael Sjöberg?

  Gilla

 • Billy Boy

  Och LO-chefen Karl-Petter Thorwaldsson (S) har svajat lite hit och lite dit som en obestämd artikel.

  Gilla

 • Tore

  Hur dom än räknar så måste invandringen öka, Ungern med Europas snabbast växande BNP klarar sig utan invandring men inte vi.

  Gilla

 • Olof.p

  Dom har haft som argument att vi svenskar behöver pensionsräddare. Nu visar det sig att pensiosräddarna är okunniga och outbildade, samt har anhöriga också är gamla, så det behövs nya välutbildade pensionsräddare. Var tog alla Löfvens läkare, ingenjörer, raketforskare och kebabtekniker vägen?
  Har Löfven ljugit oss svenskar rakt i ansiktet?

  Fortsättning följer om kommunistpolitrucken Mikael Sjöberg.

  Gilla

  • Olof.p

   Mikael Sjöberg är en självgod GD. När Arbetsförmedlingens GD kom och presenterade sig för oss, sa han,
   – När jag började jobba på regeringskansliet och fick uppgifter av mina chefer, gjorde jag inte som cheferna sa utan jag gjorde som jag själv tycket var bra. Och det blev bra, om jag får säga det själv.
   Det han inte berättade var att han är kusin med dåvarande statsminister Göra Persson. Vilka chefer vågade klaga på det Mikael Sjöberg gjorde, då sprang han till statsministern och fick skydd.

   Man kan ana att den stora nerdragningen av Arbetsförmedlingen har sin grund i hans självgodhet. Han gör naturligtvis inte som politikerna säger, han vet ju bäst själv.
   Några exempel på hans beslut innan valet.
   Beställde nya datorer till all personal på Arbetsförmedlingen. Det verkar som det blir över 4000 datorer som ingen använder.
   Beställde flytt av huvudkontoret i Stockholm för tresiffrigt miljonbelopp. Jag har hört summan 700 000 000kr, med det är inte verifierat.
   Det har också varit tre stora omorganiseringar de senaste åren. Två av dem är inte klara än, och får förmodligen läggas på is med slöseri av miljontals kronor till div konsulter och konsultföretag.

   Förra GDn Angeles Bermudas fick sparken för att hon ringde och surfade för några hundra tusen när hon var i Asien. Ingenting jämfört med Mikael Sjöberg.
   Vem kan ha en sådan spendermaskin till GD? Men han har mycket skydd av socialdemokraterna, precis som en annan ( jag hade tänkt skriva galning, men nu vill Pettersson att vi ska uttrycka oss nyanserat, så jag hoppar över det) Dan Eliasson. Samma vimsepannor båda två.

   Gilla

   • Ruth Magnusson

    Och före det var han på Arbetslivsinstitutet som las ned.
    Inte så många skarpa knivar där heller, om man säger så.

    Gilla

 • Kattsand

  Lite propaganda från våra politiker innan de åter ökar invandringen igen till samma nivåer som på Reinfeldts tid?
  (Hög invandring verkar vara ett självändamål i sig här i landet)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: