Stäng

Gustav Fridolin tillbaka i klassrummet

INSÄNDARE. I dagens sydsvenskan, finns en stor artikel med Gustav Fridolin när han besöker Sundsgymnasiet i Vellinge. Artikeln är en betalsida men det intressanta är Fridolins svar till en elev på följande fråga:

”Anser du att det är demokratiskt att ignorera eller utesluta SD från allt samarbete?”

”Jag tycker det är bra att du gör skillnad mellan att utesluta er ignorera”.

Han förklarar för eleven att inget parti kan kräva mer inflytande i riksdagen än deras röster berättigar dom till. ”Det är demokratins spelregler”.

Jag måste säga att det är ett häpnadsväckande svar från ett s k språkrör i ett parti som knappt kom över riksdagsspärren i det senaste valet och som trots det sitter i regeringsställning medans ett parti som fick över 18 % av väljarnas röster är utestängda från allt politiskt inflytande.

Gustav Fridolin, ditt parti borde inte ha något som helst inflytande i riksdagen om man skulle gå efter valresultatet och allra minst sitta med i en regering.

Hur kan du kalla detta som föregår i riksdagen för demokratiska spelregler när man i princip kastar över en miljon väljares röstsedlar i papperskorgen och låter ett litet skitparti som ditt sitta med i en regering?
Detta förfarande är inget annat än värdigt för en diktatur som är klädd i finkostym!

Jag skulle skämmas över att komma med en sådan förklaring till en elev!

Sandor Herold, Malmö

25 reaktioner på “Gustav Fridolin tillbaka i klassrummet

 1. Ja lilla Fridde och hans alltid stormrika trygga och heligt mångkulturella Sverige !


 2. gossebarnet har icke förstånd att skämmas!
  …blir mörkrädd me tanke på hur mga lärare
  i dagens Svenska skola som är som honom
  barn är barn och ifrågasätter inte, han å hans
  kollegor är ett gift inför framtiden…

 3. Sandor, SD har under en längre tid kämpat för att bli tagna på allvar. Jag anser att de är på rätt väg. Av olika anledningar blir en del människor väldigt radikala, det har hänt med SD. Partiledningen har förstått att en stark radikalisering stöter bort folk, så i framtiden(om jag får spå) så tror jag att SD :s inflytande kommer att öka.

 4. Jag tror att Sandor missuppfattat parlamentarismen. M och KD fick fler mandat än SD och deras inflytande är inte heller stort. Som jag ser det bör SD, M och KD anpassa sig till varandra ifall de vill ha majoritet, att klaga hjälper inte, när M, SD och KD anser sig ha någorlunda samma intressen, då kan de få inflytande.
  Våra partier i vår riksdag bör ej kallas för skitparti, alla av dem representerar svenskar

  1. Sandor, jag är visserligen ingen MP sympatisör men jag inser att de är bra förhandlare.

  2. Langmore! Du får ursäkta mig men jag kallar miljöpartiet och deras väljare för jävla soper.
   Det gäller även s, v, c, l.

   1. Tore, Den ursäkten tar jag inte, alla riksdags partier representerar svenskar, de förtjänar vår respekt även när vi inte håller med vissa av dem.


  3. 82% av alla Svenskar sniffa Karlsons
   Klister utom jag, ty jag är en åsna
   …stämmer inte längre, åsnan har nu
   testat och sällat sig till de övriga

 5. Valpen har ju suttit två mandatperioder i Riksdagen och lärt sig skitsnackets konst.
  Ifall han är i skolan för att lära ut något, så är det nog inget som är värt att ta till sig, däremot borde både han och resten av regeringen lära sig vad ordet demokrati egentligen betyder!

  1. Tony, hur definierar du demokrati och speciellt då när det gäller den nuvarande regeringen, som jag antar att du är missnöjd med.

 6. Stackars skolbarn, få en lärare som lever i en drömvärld, ljusår från verkligheten. Borde vara straffbart att anställa honom.

 7. Kan man ignorera, utesluta och manipulera med det demokratiska valresultatet?

  Undrar om en folkhögskollärare kan svara ärligt på den frågan?

 8. https://www.berliner-zeitung.de/image/32240734/max/600/450/442c283eaea1e1057b5f80c30d9ec3aa/Vw/johanna-eck-schule.jpg
  Att det jäser i de styrda mångkulturella skolorna lite varstans,inte bara i Abzurdistan finns idag ett stort reportage om i BZ.
  Gamla hederliga kända skolor i Berlin,får inte längre några elever. Gemensamt för dem alla är att de är S-styrda. Tydligen börjar äntligen föräldrar vakna till i den vilda värld som uppstått !
  På bilden ovan Johanna Eck-skolan som t.o.m. nu förlorar sina lärare….
  Stenbock undrar om vi nu kommit till vägs ende,när det gälla den ”fria undervisningen” ?

 9. I inledningen av Sydsvenskan reportag står det …

  ”Exministern infriade ett gammalt löfte och gästade Sundsgymnasiet i Vellinge på måndagen för att prata om det stundande EU-valet.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sundsgymnasiet

  Det framgår inte om Gustav Fridolin kommer att undervisa i Sundsgymnasiet ”lite längre fram”.

  Han har tidigare påpekat för journalister m fl att han är utbildad folkhögskollärare. Fortsätter han sin karriär som folkhögskollärare får han ju vuxna personer som elever och slipper då sannolikt uppleva det odisciplinerade kaoset som brett ut sig i gymnasieskolor m fl under hans tid som misslyckad utbildningsminister.

  Folkhögskola är en nordisk skolform för vuxenutbildning, ibland med internat.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkh%C3%B6gskola

 10. ”Inget parti kan kräva mer inflytande i riksdagen än deras röster berättigar dom till” – OK, men inget förbjuda ett parti att förhandla skickligt och på så vis få detta inflytande ändå. Så fungerar en parlamentarisk demokrati. Och de första mandatperioderna behandlades MP av de andra partierna som något katten har släpat in, som SD nu.

 11. Rädslan för SD och svenskens rädsla för att bli kallad rasist har blivit vår tids ödesfråga.
  SD:s nazistiska förflutna verkar dessutom skrämma mer än deras politik.

  1. Tore, hur havererade han skolsystemet på 100 dagar?. Skolan har förändrats, det är sant men på betydligt fler dagar än 100.

   1. Fridolin lovade (fixa) den Svenska skolan på 100 dagar, i dag efter 100 dagar har fortfarande var femte elev ej gymnasiekompetens.
    Fler frågor?

   2. Tore, jag vet, han misslyckades, men han är inte ansvarig för nedmontering av respekt och ordning, den började redan i början av sjuttiotalet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: