Stäng

Protesterna mot Hamas i Gaza är inne på fjärde dygnet och inte ett ord i svenska medier…

MELLANÖSTERN. Det är tyst i media om de sedan i torsdags pågående protesterna på Gazaremsan. Det styrande Hamas fängslar och misshandlar journalister och andra aktivister som rapporterar om de pågående protesterna mot deras styre på Gazaremsan!

Protester i Gaza City mot Hamas styre

”Jag fördömer starkt kampanjen av arresteringar och våld som används av Hamas säkerhetsstyrkor mot demonstranter, inklusive kvinnor och barn, i Gaza under de senaste tre dagarna,” sade FN: s sändebud i de palestinska territorierna Nickolay Mladenov i ett uttalande.

Times of Israel

Även i Ramallah, den palestinska myndighetens huvudstad på Västbanken protesteras det mot det Palestinska styret men på utrikesminister Wallströms twitter står inte ett ord.

Nedan en modig palestinsk kvinna som berättar om bakgrunden till protesterna, ”Hamas tjänstemäns barn kör i lyxiga bilar, men jag har fyra 4 arbetslösa söner. Hela Gaza är arbetslösa på grund av Ismail Haniyeh och Yahya Sinwar, ledande militanta Hamas-islamister. Dessa ledare bryr sig inte om fattiga människors nödvändigheter. Vi har rätt att leva”,  säger kvinnan som protesterar mot korruption och snedfördelning, twitter.

Här visar arabiska tv-kanalen Al Jazeera en sida av Gaza som SVT och andra västmedier inte gör. Den västerländska mediebevakningen visar inte att Gazas ekonomi blomstrar eller att livslängden i Gaza nu är fem år högre än världsgenomsnittet.

I Al-Jazeera-videon nämns nästan inte något om problem med Israel utan den interna palestinska politiska splittringen mellan Hamas och Fatah är den främsta anledningen till oro.

-Pettersson säger att med ett normalt styre, utan islam och hat, skulle Gaza kunna vara ett ännu mer välmående land…

Även turkisk TV visar ett överflöd av mat och annat i Gaza, och nästan allt kommer från Israel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Protesterna mot Hamas i Gaza är inne på fjärde dygnet och inte ett ord i svenska medier…

 1. I västvärlden gäller numera dessa underliga regler:
  Den som är vit och hatar judar är ond.
  Den som är vit och hatar israeler är god.
  Den som inte är vit är god (oavsett vad de tycker om judar).

 2. Sedan de krigiska araberna i S-Arabien,och deras förbundna bröder utlyste
  repressalier mot Qatar,har Al-Jazeera som har sitt sändes-centra i detta land, ändrat sitt tidigare mönster. Har också uppmärksammat att de numera öppet visar motsättningarna inom Arabvärlden. (läs Shiiter/Salafister) Eller lättare uttryckt,Iran mot S-Arabien !
  Positivt när de håller sig inom sina egna sfärer…..

 3. Från den nazistiska fiskmarknaden i Gaza (se hakkorsen målade på väggarna)

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/12/skc3a4rmklipp7.jpg

  Bildkälla: SVT Rapport (vilket framgår av loggorna i höger bildkant)

  … kan både palestinierna (om de har några pengar) och restaurang-ägarna köpa nyfångad fisk att anrätta och njuta av under de heliga måltiderna vid Ramadan-firandet.

  Vid nästa tur med ”Ship to Gaza” kanske riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) bjuds in att fira Ramadan i Gaza tillsammans med Hamas-terroristerna som ett tack för hennes stöd till dem genom att med glädje ta emot en karta som visar ett Stor-Palestina där staten Israel är helt utplånat …

  https://pbs.twimg.com/media/Cb-0CsvUkAAP0Kx.jpg

  Men utrikesminister Margot Wallström (S) pratar och yrar fortfarande om en två-statslösning i Israel – Palestina-konflikten. Men dubbla oförenliga (schizofrena) budskap från sosseriet får man försöka vänja sig vid.

 4. Nu får Dror o Jan G huvudbry, skall vi skicka ett skepp till Gaza med ammunition så dom kan mörda varandra, eller? huj va tokigt detta blev, bäst är stöörrsstaa möööjjlligaaa, tyyyystnaaad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: