68-vänstern måste bort ur skolan och SVT


SKOLAN. Den svenska skolan lider av grava auktoritetsproblem. Strunta i teoretiska teorier i pedagogik på lärarutbildningarna. Lär i stället ut hur man konkret håller ordning i klassrummet, skriver Karin Pihl på Dagens Samhälle.

I Sverige har vi ifrågasatt auktoriteter sedan 1968. Resultatet ser vi nu. Kombinera detta med inflyttningen av människor från andra delar av världen, som har en mer traditionell syn på hur auktoriteter ska agera, och tror att snällhet är svaghet som ska utnyttjas så är uppenbart att det är stora problem.

-Pettersson menar att 68-vänsterns syn på världen måste ut ur skolan, SVT och många andra platser i samhället. Barn och vuxna måste lära sig att respektera lärare, ordningsvakter, busschaufförer, poliser och alla andra.

Galenskapen måste få ett slut. ”jag missar 7 timmar, inte ens 7 timmar varje vecka, och om jag missar så lite, i det stora hela, hur bra är vårt skolsystem egentligen om det skulle dra ner mina betyg” Fattar den unga damen att en dag i veckan är en femtedel av all skoltid, två av tio år i skolan.

Filmen från Mattias Lindbergs twitter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “68-vänstern måste bort ur skolan och SVT

 • Sea Gull

  Japan är ett föregångsland vad gäller skolstarten.

  Gilla

 • Inte islamist (eller feminist), men...

  Karin Pihl är ganska festlig..

  Gilla

 • Langmore

  Jag tror att jag skrivit det tidigare, men det började redan innan 68 vänstern hade inflytande. Cirka 71, 72 tappade många lärare sin auktoritet, bla för att rektorerna inte stötta dem. 68 vänstern inflytande började inte förrän 1978,1979 och var som störst i början av åttiotalet, nu är det inte vänstern utan mer eller mindre hela samhället som behöver ompröva synen på skolan. Men att utesluta pedagogisk forskning är inte bra, dock lärarna behöver praktiska lärarkunskaper.

  Gilla

 • Suzie

  ”I veckans avsnitt gästas Patrik av Inger Enkvist, professor emerita i spanska från Lunds Universitet och författare till ett flertal verk om utbildning och spanskspråkig litteratur.

  Utifrån Ingers långa erfarenhet som pedagog och forskare diskuteras kvaliteten inom svensk skola och pedagogik, vad som gått snett och vad som kan göras för återfå fokus på kunskap och bildning.”

  Gilla

 • X

  Ska någon lära vänsterlärarna hur man hindrar barn från att ifrågasätta? Jag blir mörkrädd. Vi får nog se till att byta ut lärarna innan vi lär dem några effektiva metoder.

  Och vad gäller frånvaro misstänker jag att de flesta ungar lär sig mer av sju timmars slösurfande än av sju timmars flumskola. Det finns ju faktiskt en del friskt folk på nätet. Inför väl uttänkta externt rättade prov några gånger per termin så ser vi snart on det är skolan eller eleven som utgör problemet.

  Gilla

 • Kurt

  Ett talande exempel på att hjärnan inte är fullt utvecklad i den åldern.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir inte lätt, den extrema flummiga 68-vänstern sitter väldigt djupt rotad i den svenska folksjälen och har efter drygt 50 år nässlat in sig inom alla områden i samhället !

  Gilla

 • Macke

  Landet skall vara ett tryggt land att leva i hävdar statsministern.
  Izabella ger däremot en helt annan bild av hur det ser ut och i bl.a. skolan.

  Swebbtv:

  ”Lördagsintervju 44 – Izabella 15 år, om livet som tonåring och nationalist.”

  Gilla

 • Tony

  68 vänstern skulle inte bara bort från skolan dom borde min själ exporteras till en öde Ö, där dom inte kan skada så som dom gjort med landet Sverige, dom ligger bakom allt det förfall som Sverige drabbats av
  i många år, och även deras avkomma.

  Gilla

 • age

  Kanske en studieresa till några skolor i Thailand skulle ändra uppfattning om hur ordningen i skolan ska upprätthållas?
  Skoluniformer, uppställningar, respekt för
  lärarna, en snutt ut nationalsången kl. 08:00
  varje dag – och dessutom respekt förvarann och för äldre ger en strikt och behaglig ordning i skolorna

  Gilla

 • Bertil

  Det är ingen annan som ställt till det i skolan än politikerna som släppt in olämpliga element som skall gå i svensk skola.
  Sedan har Fridolin hjälp till att stjälpa skolan.
  Det var moderaternas Reinfeld som började.
  Nu ser även politikerna resultatet.

  Gilla

 • Tore

  Skolan gör tvärt om ett lysande exempel är lågaffektiv bemötande, en metod som är likställd med att lägga sig i fosterställning på golvet och be om nåd.
  Så länge femenism och genus genomsyrar samhället är vi koma och kommer ej lösa ett enda samhällsproblem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: