Säpo: Frisläppta männen utgör ett säkerhetshot


TERRORISM. De två männen, 39 och 30, som förra veckan friades från misstankar om terrorförberedelser bedöms fortfarande utgöra ett hot mot rikets säkerhet. I stället för att släppa männen ur häktet hämtades de av Säpo och sattes i förvar. Enligt underrättelser som inte ingick i utredningen kan de utföra terrorbrott.

Från vänster: David Idrisson, tidigare Farkhod Tashmukhamedov, Ghulamovich, Atabek Abdullaev, Bakhtiyor Umarov.

Vi har bedömt att de kan begå den här typen av gärningar, säger Fredrik Hallström, biträdande enhetschef för kontraterror på Säpo, till TT.

David Idrisson, 46, dömdes förra veckan till sju års fängelse och utvisning för att ha förberett ett terrordåd i Sverige. 39-åringen och 30-åringen, som också åtalades för brottet, friades av Solna tingsrätt.

Männen greps förra året i april när Säpo slog till mot en lägenhet i Akalla i norra Stockholm och en fastighet i Strömsund i Jämtland.

Läs mer på TT/Omni…

Om David Idrisson på bloggen…

-Pettersson säger att den dömde Idrisson och dessa två är tre. Men de var sex från början…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Säpo: Frisläppta männen utgör ett säkerhetshot

 • Suzie

  Här handlar det absolut inte om någon naivitet,tvärtom en högst medveten landsförrädarpolitik,den där mollgan johansson borde sitta bakom lås och bom på livstid .

  Johan Westerholm, Ledarsidorna:

  ”Morgan Johansson som är det statsråd som är ansvarig för rättsfrågor, borde ställts till svars. Johanssons historia är lång inom det specifika lagrummet. En historia av underprestation och förseningar. Mer eller mindre medvetna.

  2013 lät Morgan Johansson rösta ner det enda utredningsförslag som lades under mandatperioden 2010-2014 i egenskap av ordförande för justitieutskottet.
  2014 aviserade Morgan Johansson en skärpt lagstiftning mot terrorister avseende resor och finansiering. Lagförslaget skulle läggas fram i juni 2015 och så sent som i april samma år lovade Johansson Ledarsidorna.se explicit att ingenting försenade lagen.
  I juni meddelades att lagen skulle försenas till att tidigast läggas fram i december 2015.
  Lagarna antogs till slut 2016 men ligger idag på mellan en tredjedel till hälften av de europeiska straffskalorna.
  Åklagare har klagat över den veka lagstiftningen som försvårar internationellt samarbete. Åklagarnas synpunkter var kända redan när lagrådsremissen gick ut av Morgan Johansson men han negligerade helt dessa synpunkter.”

  https://ledarsidorna.se/2019/03/saknad-i-riksdagens-kammare-morgan-johansson-justitieminister/

  Saknad i kriser och katastrofer: Justitieminister Morgan Johansson

  https://ledarsidorna.se/2019/03/saknad-i-kriser-och-katastrofer-justitieminister-morgan-johansson/

  Gilla

 • SasjaL

  Samtidigt som MSM vägrar att förmedla vad som hänt internationellt enbart i år i sammanhanget:

  https://rclutz.wordpress.com/2019/03/16/nz-religious-attack-in-context/

  Gilla

 • ossie

  Skrämmande att dessa potentiella terrorister ska gå fria och lösa i vårt samhälle.

  Gilla

 • Stenbock

  https://imgl.krone.at/scaled/1884595/v6d1e57/full
  På bilden (från Krone) talar diktator Erdogan samtidigt som i bakgrunden, en Video från morden i NZ-Moskén spelas upp.
  Ett bevis för hur det även på högsta stats-nivå eldas på. Allt med syfte att visa hur hans ”stackars Islamister” får lida.
  Om i Abzurdistan eller som igår i Turkiet,där Erdogan nu nyttjade tillfället från NZ,under sin valturné.
  Hela Videon av terrordådet spelades upp för de tusental som samlats,för att lyssna till sin Diktator.Samma som skedde från Breviks vansinniga mördande i Norge,hos oss.
  Vet inte vad bloggens läsare har för mening över sådan riktad hatpropaganda. Stenbock tillhör dem som anser,att sådana dåd utförda av mentalsjuka personer, (oavsett tro) inte bör nyttjas i propagandasyfte !

  Gilla

 • Ståfräs

  Regeringen är stolta och glada att dessa ensamkommande baaarn snart kan bidra med sin kompetens på vårdinrättningar och förskolor

  Gilla

 • Blodsven

  ”Frisläppta männen utgör ett säkerhetshot”? Vad har vi myndigheter som SÄPO, polisen och rättsväsendet till om inte ens de kan lösa problemen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: