Iranier arresterade i Argentina med falska israeliska pass


TERRORISM. Myndigheterna i Argentina har höjd hotnivån efter att ha gripit ett iranskt par med falska israeliska resehandlingar. 

Paret, som heter Sajjad Naserani, 27, och Mahsoreh Sabzali, 30, greps i förra veckan efter att de reste in i Argentina på falska pass. Passen uppger namnen som Netanel och Rivka Toledano. Pass ID-numren tillhörde egentligen ett fransk-israeliskt par som heter David och Brigitte Assouline.

Paret hade flugit från Spanien till Buenos Aires förra veckan och kom in i landet innan de arresterades på ett hotell en dag senare. Undersökningen omfattade grenar av Interpol i Argentina, Spanien och Israel.

Tjänstemän i Argentina sa att de höjd hotnivån på grund av närheten till årsdagen för bombningen av den israeliska ambassaden i Buenos Aires den 17 mars 1992, då 29 personer mördades.  Den 18 juli 1994 mördades 85 personer och över 300 skadades vid ett attentat mot det judiska centret. Attentatet är det värsta i Argentinas historia.

Brandmän och räddningsarbetare går genom Israels ambassadas skräp efter en terrorattack i Buenos Aires, Argentina den 17 mars 1992. (AP Photo / Don Rypka)

Läs mer på Times of Israel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Iranier arresterade i Argentina med falska israeliska pass

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: