Insändarskribenten


Lokaltidningen SN har ett horn i sidan till Petterssons blogg. Inte sällan nämns bloggen i samma mening som orden ”hat” och ”rasistisk”.

Lokaltidningen SN har också en favorit bland alla de som skickar in insändare till tidningen, nämligen läraren och socialdemokraten Annelie Danling Brash. Nu har hon också gett sig in i debatten om Petterssons blogg och detta i en publicerad insändare som är fylld med häpnadsväckande påståenden och rena lögner.

Redan i första stycket infinner sig något märkligt. Enligt Danling Brash är Petterssons blogg en sådan man inte ska besöka och allra helst förbjuda. Trots detta är det uppenbart för alla att hon är en både trogen och flitig besökare på bloggen. Detta bekräftas när hon flera gånger använder orden ”vimlar av”. Ordet ”vimla” har synonymer i uttrycken ”förekomma i stor mängd” och ”förekomma i överflöd”. För att påstå något sådant måste man ha en stor kännedom av innehållet i det man refererar till och det får man inte om man nu inte är en flitig besökare av, i det här fallet en blogg som är kritisk till den utveckling Sverige genomgått och genomgår.

En ren lögn i Annelie Danling Brash insändare är dessa ord: ”Ut med alla invandrare”. Jag har funnits på Petterssons blogg i många år och är dessutom flitig besökare på andra invandringskritiska forum, men jag har aldrig sett någon skribent kräva att ”alla invandrare ska ut ur landet”. Den önskan kanske finns hos ett fåtal av de besökare som kommenterar inlägg, men vem vet egentligen vilka de personerna är och i vilket tillstånd de befinner sig när dessa mindre lysande kommentarer författas. Vi måste återigen påminna alla om att s.k. ”motståndare” med lätthet kan använda kommentarsfält där man under synonym och med hjälp av falska e-postadresser skriver nedsättande, hatiska och hotfulla kommentarer i syfte att svärta ned.

Danling Brash tar förstås upp detta med ansvar och påpekar med iver att en bloggägare bär ansvaret för de kommentarer som skrivs. Nu verkar hon vara i ett förvirrat tillstånd, för lite längre ned i samma insändare kan man läsa detta: ”Vi har alla ett ansvar för det vi gör och det vi säger”. Just precis de orden har Pettersson refererat till gång på gång. Det är de som skriver som bär ansvaret för det de skriver, ingen annan. En annan synpunkt på hennes uttalande ovan, är att samhället nu kan sluta använda bortförklaringar som socioekonomiska faktorer när man förklarar den höga brottsligheten i våra förorter och hos vissa invandrade grupper. Minns här Annelie Danling Brash ord, ”Vi har alla ett ansvar för det vi gör och det vi säger”.

En annan ren lögn återfinns i Danling Brash påhitt om att alla svenska män längtar tillbaks till 50-talet. Jag törs lova att oerhört många av de män som besöker Petterssons och andra invandringskritiska medier inte ens var födda på 50-talet, inte ens på 60-talet och i många fall inte ens på 70-talet. Nej, Annelie, vi längtar inte tillbaks till 50-talets Sverige. Vi längtar tillbaks till ett Sverige när dödsskjutningar, gruppvåldtäkter, religiösa särkrav, utanförskapsområden och annat som vi idag förknippar med Sverige, var något vi bara läste på dagstidningarnas sidor med utrikes nyheter. Vi längtar tillbaks till det Sverige vi föddes i, växte upp i och som vi vill leva i. Svårare än så är det inte och för att göra Danling Brash riktigt förvånad, finns det många svenska medborgare med invandrarbakgrund som längtar till det Sverige som de och deras föräldrar en gång kom till och växte upp i.

Det är uppenbart att läraren och socialdemokraten Annelie Danling Brash är riktigt arg. Hennes insändare brukar vara ett enda långt försvarstal för mångkultur och hennes egen roll som samordnare/förstelärare för nyanlända. Ta del av alla hennes insändare i länken.

Insändaren som detta inlägg är ett svar på, återfinns på bilden nedan (klicka för förstoring).

Tommy Pettersson svarar direkt i SN:

Svar – Jag vill tacka insändarskribenten och SN:s redaktion för att de läser min lilla blogg och för alla vänliga ord och påståenden. Det kanske är bäst att läsarna går in på min blogg och bildar sig en egen uppfattning.

Jag tar ansvar för Petterssons blogg, men kan rimligen inte förväntas ta ansvar för alla andra sociala medier. Däremot kunde man kanske kräva att SN:s ansvarige utgivare tog ansvar för vad som publiceras i den egna tidningen och ställa de frågor de vill ha svar på i stället för att påstå att jag inte svarat. Jag har svarat på de frågor SN ställde.


48 responses to “Insändarskribenten

 • Billy Boy

  Valfläsket 2018 hjälpte inte …

  Från Jeanders bildblogg

  Citat

  106 SVT Text Måndag 18 mar 2019
  INRIKES PUBLICERAD 18 MARS

  Valanlys: S misslyckades vinna väljare

  Socialdemokraterna misslyckades med
  att vinna väljare bland barnfamiljer,
  tappade stöd hos arbetare och miss-
  lyckades i pensions- och sjukvårds-
  frågor. Det visar partiets valanalys,
  enligt Sveriges Radios Ekot.

  Satsningen på en sk familjevecka gav
  ingen effekt, enligt valanalysen.
  Partiledningen kritiseras också för
  att partiets omsvängning till en mer
  restriktiv migrationspolitik hade
  förankrats dåligt inom partiet.

  ”Partimedlemmar måste ges större ut-
  rymme att diskutera frågor av liknande
  dignitet”, enligt valanalysgruppen.

  Slut citat

  Opinionsläget just nu. Bläddra ned till linjediagrammet ”Opinionsundersökningar över tid” för perioden 2016 – 2019. Senaste noteringen för (S) 26,6%.

  Svenska opinionsläget mars 2019

  https://val.digital/

  Gilla

  • Onkel Björn

   Om man tittar specifikt på SD och den tabell, längst ner, som visar de senaste 8 veckornas olika undersökningarna, så ser man att resultaten inte skiljer sig så mycket åt mellan de olika instituten.

   kan man ju sen undra hur det kommer sig att mätresultaten före valet kom att skilja sig åt så pass stort som de gjorde. Tror att SD´s partiledning blev starkt missnöjda med det resultat man fick i valet, trots en skaplig uppgång sen 2014. Man hade nog räknat med ett ännu bättre resultat.

   Gilla

 • Macke

  ”Feministinpektionen” har nu blivet helt nedsläckt från Youtube,
  GS som tidigare blev nedsläckt och från dem är det nu inte mycket kvar som finns utlagt.

  GS sökte Stefan Löfven i hela 3! år för att få en kommentar så lyckades det inte.
  När Ekuriren kallar på Stefan Löfven då stället statsminisetern upp direkt.
  Likaså var det med Alice Bah Kuhnke som var helt okontaktbar.
  När Ekuriren kallade på henne för en intervju så kunde hon hoppa över ett möte.

  ”Mediadrevet mot folkrörelsen Granskning Sverige”

  Gilla

 • Hajo

  Alla floskler är bakom betalvägg..

  Gilla

 • turrim

  Media med statsbidrag borde vara förbjudna att ha betalvägg och tvingade att ha kommentarsfält.

  Gilla

 • ruben

  Mainstream media blir alltmer kletiga och arroganta. Sverige går inte framåt när det drivs av det iskalla PK-hatet. Det kallas definitivt inte kärlek när allmänheten pga. regeringsbeslut attackeras i sin vardag av ökande aggressiv brottslighet i fler och fler städer. Den skötsamma allmänheten ska dessutom behöva stå ut med höjningar av redan skyhöga skatter. Ändå urholkas välfärden eftersom den även ska serva och försörja invandring av ofantliga storleksmått. Vad de ansvariga sysslar med är inte kärlek. Snarast ett skadligt hukande för medias PK-propaganda. Råd till ansvariga politiker: Genomskåda och ignorera mainstream medias vilseledande och skadliga propaganda. Arbeta med praktisk samhällsutveckling, som gynnar Sverige och dess befolkning.
  Sluta med plakatpolitik och tomt värdegrundstrams m.a.o.

  Gilla

 • Hajo

  Jag skulle aldrig ens ta i blaskan med en tång.

  Jäkligt irriterande att dom överlever på bidrag.

  Man kan undra va det är för individer som spenderar sina dagar i dess lokaler…

  Jag måste spy….

  Gilla

  • Hajo

   Jag kan utveckla kortfattat varför jag måste spy…

   De som i dagens Sverige kallar sig för ‘media’ och ‘journalister’, och som Aldrig granskar Makten fungerar som Propaganda-organ.

   Att Svenska folket Tvingas att betala för den propaganda-dyngan genom skatte-tvång.?
   SVT är ett typexempel….!

   Hur de resonerar på sina bidrags-betalda.. sk ‘redaktioner’ är en gåta för Normala människor..

   Gilla

 • ossie

  SN och andra PK blaskor är mer o mer desperata deras tid är utmätt.

  Gilla

 • peerpede

  En sak jag under senaste åren har observerat, är att ju mera presstöd och Vinnova – pengar där matas in i media, ju fler betalväggar växer fram.
  En person som jag där ögnar genom olika tidningar från ett antal publikationer, måste i dag hålla sig till ingresser och sen sekundärt hitta information på nätets skuggsida.
  Det fungerar faktisk rimligt bra när man väl har vant sig.
  Tur man inte har varken TV eller Facebook, Twitter kan kvitta och resten verka leva på Soma och röken från bokbålen.

  Gilla

 • Pettersson

  Annelie Danling Brashs pappa var Bengt Danling, socialdemokratiskt kommunal och landstingsråd som var kontroversiell på sin tid.

  Gilla

 • Bosse S

  Insändarskribenten får sin inkomst från invandringsindustri och vill således med sina lögnaktiga och oförskämda inlägg försvara det som ger henne en fortsatt tryggad välfärd på skattebetalarnas bekostnad. De är många nu som är helt beroende av en fortsatt stor invandring till vårt land. Arbetslöshet kanske är alternativet när inflödet minskar.

  Gilla

 • Hanna

  Tråkigt med hot och hat riktat mot dig, Pettersson. Dock vet jag att du respekterar att alla har rätt till en åsikt även om du inte delar den. Du gör ett bra jobb. Jag jämför med och är lika imponerad av Stina Oscarson och hennes intervjuer i SvD senaste tiden av bland andra Chang Frick och Yasri Khan. Skönt med intervjuer där man låter objektet prata utan att läsaren skrivs på näsan vad som är rätt att tycka!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ” Insändarskribenten på lokaltidningen” använder sig, av alldeles för mycket generella påståenden och ensidigt tyckande, i sitt inlägg mot Pettersson.

  Något som hon själv, förmodligen vill påskina att hon inte gör, när hon levererar alla sina insändare till tidningen.

  Man blir förvånad, när man ser den mängd av insändare, som ”lokaltidningen” har gett henne utrymme för, och sitt tyckande.

  Listan var imponerande lång. Här får vi nog prata om en ”gräddfil”, in till insändarsidan på ”lokaltidningen”.

  Har man den ”förmånen”, så ska man nog hålla sig ifrån, att sprida uppenbart felaktiga uppgifter. För vill man vara ärlig i sitt uppsåt, så bör man ha koll på fakta och sanning, när man återger dem i en offentlig insändare, riktad till en specifik person.

  Att det finns stollar som kommenterar på ett vidrigt sätt här på bloggen. Har nog ingen missat. Naturligtvis vill man slippa se sådant.

  Fast nu är det öppna kommentarsfält med regelanvisning.

  Tyvärr, så har en del svårt att respektera det. Så att Pettersson raderar en del, har jag inget emot.

  Gilla

  • Svensk lösen

   ” För vill man vara ärlig i sitt uppsåt, …”
   Det finns väl ingenting som tyder på att hon har ett sådant syfte?

   Gilla

 • Tore

  En socialdemokratisk floskelmaskin som gömmer sig bakom sin värdegrund.
  I ena sekunden ska vi värna demokratin för att i nästa förbjuda alternativ media.
  Värdegrund är inget annat än Socialdemokraternas parti bok eller Maos lilla röda, förbjud allt som inte står i min bok.
  Socialdemokrater har lagt beslag på ordet ‘goda’ dom goda krafterna, tidigare var det ordet rasist som man fyllde med all möjlig smörja. Till slut tappade ordet kraft och är numera ett skämt precis som socialdemokratiska partiet.
  Goda har idag blivit självgoda krafterna för älskar inget annat så mycket som sin egen plånbok.

  Gilla

 • Stefan SH / längtar tillbaks till 90-talet !

  Stort beröm för din insändare Stefan K.
  För att bemöta självförnekande åsikter, dolda med hårfina försök till förtryck, det bästa är lugn, analys och saklighet.
  S.k. etablissemang målar in sig i ett hörn och kan inte komma ur det fridfullt. Gissar dock att många skulle så gärna vilja göra det.. ( LoI 🙂

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag försöker posta denna kommentar på nytt (tredje gången) då den första och andra postningen tycks ha försvunnit ut någonstans i ”cyber space”.

  Rädslan för en eventuell nedläggning av SN kan vara ett av skälen till de onyanserade angreppen på Petterssons blogg.

  Läraren Annelie Danling Brash är ju socialdemokrat och därmed förskräckt över att det på bloggen avslöjas …

  – mängder av sosse-lögner mm som MSM-media (t ex SN) ofta tiger om

  https://petterssonsblogg.se/2014/07/03/nu-granskar-vi-s/

  – att dagens svenska samhälle tyngs av enormt många svåra problem (s k ”utmaningar”) på mängder av områden, som sossarna och deras allierade politiska partier visat sig komplett oförmögna att hantera och avhjälpa. Det handlar bl a om …

  – Grov kriminalitet som terrorism, våldtäkter, gängskjutningar, rån, stölder, droghandel, trafficking, livsfarliga no-go-zoner mm mm

  – Skriande bostadsbrist i hela landet. Havererad bostadspolitik.

  – Enorma brister inom polisen, försvarsmakten, civilförsvaret mm

  – Svåra problem i skolorna. Störd studiero som bl a ger låga kunskaper, mobbning och trakasserier både mellan elever och mellan elever och lärare + skolledningar.

  – Haveri i svensk sjukvård och äldreomsorg. Snabbt växande vårdköer. Låga pensioner skapar fattigpensionärer som drabbas av näringsbrist. Pengar saknas till livets nödtorft t ex tandvård, mediciner mm.

  O s v, O s v

  Allt detta gör att sossarnas opinionssiffror sjunker nu igen enligt de senaste opinionsmätningarna. De verkar av egen kraft ihärdigt sträva ner mot nollpunkten.

  Detta skrämmer uppenbarligen läraren och socialdemokraten Annelie Danling Brash till vanvett när hon ser sin sosse-makt glida henne ur händerna.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Socialdemokrat och förstelärare är lika med politisk löneförhöjning.
  Hon verkar kunna hela katekesen i värdegrundskyrkan utantill.

  Gilla

  • Tony

   Ja Sossarnas partibok kallas för den lilla katekesen.
   Ett av budorden Är att ”Du skall inte hava andra Gudar än
   Stefan Löfven” !

   Hans namn kan endast bytas mot en annan sosses.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det är alltid lika intressant att se och analysera vad det är som får folk att gå i taket likt denna dam nu gjort. Och samtidigt utröna vad som är hennes ryggsäck.
  Hon är då född på 50 talet i Småland. Törs jag drista mig till att tro att hennes barndom inte var alltför ljus? Kanske. Kanske fick hon stryk som barn, hade en mor som var ”fastkedjad i köket”, en far som stod för försörjningen och styrde familjen med en järnhand? Kanske hittade hon och kompisarna på litet bus för att fördriva tiden och fick bannor av ”Farbror Björk” (kvarterspolisen för de som inte läst Kalle Blomkvist).
  Men som sagt vad vet jag.
  Och när hon slipper ifrån barndomshemmets bojor, tar ut svängarna och gifter sig med en man som inte är svensk, i alla fall inte född hör, vilket kanske inte var populärt?
  Som sagt, vad vet jag. Något finns det i ryggsäcken som damen har att tampas med.

  Visst finns det en del idioter som poppar upp på bloggen och kommenterar, sådana finns i hela samhällen, inom alla ålderskategorier, samhällsklasser osv. Men i en demokratin får de höras.
  De värsta som dyker upp på bloggen stoppar Pettersson, och vi övriga kan ju alltid försöka tillrättavisa den som kommenterar, ifall kommentaren inte faller i smaken.
  Det är bättre att få vara lite arg i bland än att gå ut och skjuta ihjäl folk.

  50-talet var inte så dumt, inte 60-talet heller. 70-talet dög det med. 80-talet kom med 500% i ränta och yuppienallar. 90-talet passerade och datorerna klarade millennieskiftet. Sedan började det gå utför. Idag har vi gruppvåldtäkter, äldrerån, skjutningar, stenkastning mot blåljus, you name it. Orsaken?
  Enligt damen så torde det bero på, som jag tolkar det, barnaga, hemmafruar och dominanta familjefäder.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Glöm aldrig att det är väljarna som bestämmer i vår demokrati.

  Gilla

 • Grune

  Jag som är vad 7-klöverns politiker och Svensk massmedia kallar ” nazist, fascist, rasist, nationalist, högerextrem och främlingsfientlig anser att det är inte invandraren det är fel på, utan det är det faktum att Sverige varit utan regering i 50 år.
  Om jag varit i samma situation som många invandrare är i så skulle jag inte tveka en sekund om jag blev erbjuden PARADISET i Sverige.
  Ansvaret för att Sverige ser ut som det gör idag där INGENTING fungerar vilar till 100% på politiker och massmedia.

  Gilla

  • Tore

   Glöm inte dom röstande utan dom inga urusla politiker, i tre val har folk haft chansen att rösta på SD och bryta förbannelsen men icke.

   Gilla

 • Siri

  Jag har aldrig läst en för grov kommentar här inne. Aldrig! Folk är helförbannade över att Sverige ”hijackats” av främmande makt som går globalisternas slemmiga ärenden. Folk är arga för de flesta inte vill ha invandrare men ändå väller de in.

  Jag tycker det funnits fog för varenda kommentar jag läst här inne. Så det så! Jag tycker Pettersson raderat för mycket om ni frågar mig.

  Gilla

  • Pippi

   Jag säger som Greta ”Our house is on fire”, dags för makthavarna att vakna och kasta ut skiten.

   Gilla

  • Pettersson

   Siri, Sleven, Sote, Per Anders, Ola Ryd och allt vad du kallar dig. Denna gång får du stå kvar men ditt inlägg tyder på att du inte är riktigt frisk. Du har aldrig läst en för grov kommentar påstår du, fast det är du själv som författar dom och det är dig jag raderar oftast.

   Jag vore ytterst tacksam om du flyttade till slaskpressen Aftonbladet och Expressen och skriver dina kommentarer där.

   Pettersson

   Gilla

   • Tore

    Vänster hjonen är så roliga med sina 100 nick och glada gubbar i kommentarerna, man skulle kunna tro dom är 14åriga småflickor.
    Men det är kränkta vita medelålders socialdemokrater i vita radhusområde med barnen på etniskt vita skolor hyllandes mångfalden. Så länge min familj inte blir drabbad så älskar jag mångfalden.

    Gilla

   • Ragnar Ask

    Pettersson.
    Fel, det är jag som skrev under signaturerna Sleven och Sixten och jag förstår att du började radera mina kommentarer som var lindrigt sagt korkade av och till.
    Jag har skärpt till mig sedan dess och ber så hemskt mycket om ursäkt för mina dumheter.
    Jag tänker fortsätta läsa din blogg och hoppas du står på dig men härefter tänker jag inte längre posta några kommentarer, det är ett löfte jag tänker hålla.
    Mvh

    Gilla

   • Pettersson

    Bra, tack för det. Då är det du som skrivit de andra jag nämnt tillsammans också. Alla jag nämnt tillsammans har haft samma ip-adress så ingen oskyldig är utpekad.

    Prällen har bland annat kallat sig Kreator och en del annat.

    Gilla

   • Prällen

    Svar till Ragnar.
    Det var otroligt rakryggat av dig och ta på dig åtminstone 2 nick, nu vet jag inte vad som skrevs men ändå. All heder åt dig!

    Gilla

   • Ruben

    Kan förstå om folk drar här ifrån, att bli oskyldigt utpekad som troll är fullkomligt oacceptabelt. Bra Ragnar att du erkände detta. Hatten av.

    Gilla

   • Pettersson

    Ruben, ingen, inte en enda, noll, har blivit oskyldigt utpekad.

    Gilla

   • Ragnar Ask

    Pettersson, nu måste jag trots allt posta en till kommentar.
    Nej, de andra signaturerna är då rakt inte från mig!
    Sleven och Sixten är vad jag använde mig av och inget annat!
    När det gäller ip-adresser så finns det mjukvara att använda och det är nog inte särskilt ovanligt idag.
    Jag har alltså intet att göra med de andra namnen!

    Gilla

   • Ragnar Ask

    Ruben och Prällen, jag tackar så mycket.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Vad är det med er som vill skriva anonymt med flertalet signaturer?

    Av vilken anledning måste ni ha flera påhittade signaturer?

    Håll er till en signatur, om ni inte törs stå för era åsikter med ert eget namn. Är det sedan för mycket begärt att man håller sig till ett någorlunda vårdat språk?

    Kan ni inte ägna en tanke åt att det är en stor förmån för er att få skriva här, genom att Pettersson driver bloggen på sin fritid.

    Visa lite respekt för den friheten och bloggägaren.

    Gilla

   • Ragnar Ask

    Avslutningsvis, den allra sista från min sida.
    Peter Skoglund, ja, du har rätt.
    Bra sagt!
    Tack och hej.

    Gilla

  • Tore

   Du skulle må då va?
   Hmf

   Gilla

 • Avmaskad

  Om jag längtar tillbaka är det till den tid då bilarna växlade från 6 till 12 V batterier så de startade lättare vid minusgrader. Det inträffade har jag för mig kring 60 – 70-talet.

  Gilla

 • Grune

  Jag skulle tro att det hela bottnar i att Petterssons blogg har mycket fler läsare än SN. och tidningen är rädd för att man får lov att lägga ner verksamheten.

  Gilla

 • Boris

  Jag läser ofta här inne och kan bara tillstå att det skrivs en del grova grejer men inget som jag tycker är fel. Vi vill inte ha invandrare utom i undantagsfall och vi behöver ingen sossekärring som talar om för oss + och – med aporna, vi fixar den boten, de flesta av oss utan kalkylator.

  Gilla

 • Olof.p

  Anmäl henne till näthatgranskren. Finns det någon rättvisa i det här landet får hon något straff. Bekymret är bara att det inte finns någon rättvis i det här landet Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: