Ett nytt fenomen


Vi har många gånger läst i media hur gamla människor rånas brutalt, både utomhus och i sina egna hem.

Nu läser vi allt oftare om barn som rånas på sina ägodelar, inte sällan av andra och beväpnade barn. Alice Teodorescu beskriver ett nytt fenomen i Sverige.

Otryggheten sprider sig i Sverige och den sprids i alla grupper, från gamla människor ned till små barn. Alice Teodorescu skriver att denna sorgliga trend bara kan brytas om de ansvariga vågar gå till botten med de underliggande problemen.

Som ett av många exempel nämner hon ett fall i Stockholm där en 12-åring rånades och misshandlades av ett gäng tonåringar. Detta har föranlett områdets fotbollslag att arrangera gruppromenader till och från träningarna. ”Vi kan inte ha det så här”, säger en av föreningens ungdomstränare. Så sant, så sant, säger undertecknad som tränade fotboll i många år och som aldrig någonsin kände en otrygghet i att gå till och från träningarna.

Alice Teodorescu ställer en fråga som allt fler ställer sig.

”Som nybliven förälder frågar jag mig vilket samhälle min lille son kommer att få möta om tio år givet hur det ser ut i dag och givet den handfallenhet som möter de drabbade”

”De drabbade” är dock inte bara barn som rånas på sina ägodelar. De drabbade är också pensionärer som rånas i sina hem, kvinnor och flickor som våldtas på väg hem, vardagsmotionärer som blir överfallna i motionsspåren, hederliga medborgare som råkar befinna sig i lokaler där kriminella gäng skjuter ihjäl varandra, blåljuspersonal som hotas, lärare som misshandlas, elever som inte längre vill gå till skolan etc. Klart som fan att vi inte kan ha de så här längre.

Vilka som gör landet allt mer otryggt tänker jag inte spekulera i. Vi vet alla att såväl offer som myndigheter har en ganska bra koll på gärningsmännens identitet och vi får förutsätta att alla ansvariga vidtar nödvändiga åtgärder så att pensionärer åter kan känna sig trygga i hemmen, att unga flickor våga gå hem i natten, att unga pojkar vågar gå till fotbollsträningen och att lärare/elever kan lära ut/lära sig i en skola som kännetecknas av kunskap och inte av våld.

Fast när Alice Teodorescu använder ordet segregation som förklaring till den ökande otryggheten, kanske hon ändå ger oss en liten fingervisning. Vissa besökare på bloggen ogillar skarpt att sådana ord används i debatten, men om dessa besökare sitter på andra fakta får de med glädje delge oss dessa.

GP


14 responses to “Ett nytt fenomen

 • Billy Boy

  När man i Storbritannien talar om ”Swedes” så menar man ”Kålrötter”

  På den låga vegetariska nivån har vi svenskar slutligen hamnat.

  Gilla

 • Stenbock

  https://thoralfsblogg.files.wordpress.com/2019/03/klimataktivister-20190315.jpg?w=768&h=351
  Ett annat fenomen har Thoralf fotat och publicerat,på sin blogg. Bilden är tagen i Kalmar utanför Domkyrkan.
  Stenbock räknar till c:a 25 kvinnor/småtjejer som samlats, allt i Gretas anda mot ”Klimatuppvärmningen”. 😉
  Just att det vid samtliga demos av detta slag,skall ni observera att just det ”svaga” könet,tycks vara de som till 80% går på bluffen !!

  Gilla

 • Fjölet

  Vi (politikerna) har gett dem helt fria händer, till att utföra alla dessa dåd och gärningar.
  gömda, asylsökande, flyktingar, mm
  de kan florera runt med olika identiteter, samt helt kostnadsfritt göra brott.
  blir de trotts allt dömda så får de rabatterade straff, och avtjäna detta i sitt eget hem????
  ingen har någon kontroll vad eller vem som kommer in i landet, var de bor eller vem dom är?
  Och som senap på moset så går vissa av dessa politiker på allvar ut och säger, efter det flickor blivit taffsade, smädade, sexuellt påhoppade,att det är flickorna som har föräldrar som är RASISTER.
  ja vad mer kan tillägga i detta idiot samhälle
  ställ samhälle till rätta och skyll förfan inte på offren.

  Gilla

 • Robert

  Har läst en hel del artiklar om barn som rånas men trots att rånen, oftast, sker på dagtid så utelämnas alltid signalementen i rapporteringen. Vore det inte lämpligt att ge oroade föräldrar en liten hint om vad deras egna barn ska hålla utkik efter på väg till skolan eller träningen?

  När jag var liten cyklade man överallt från 6 års ålder. Att barn i min ålder skulle rånas fanns inte på kartan – men då var detta 35 år sedan också…

  Gilla

 • Bobby

  Detta ”fenomen” snabbar också upp folkbytet märkvärt. Svenskar vill inte bo kvar, Svenskar vill inte skaffa barn som sedan hamnar leva och växa upp bland sånthär skit. Massinvällningen fortsätter och invällarna förökar sig på löpande band, för att bidrag gör att det är lönsamt. Att skaffa barn kostar noll kronor åt invällare. Att skaffa många många barn blir en reguljär, stor INKOMST åt invällare. Bidrag efter bidrag regnar ner från multikultihimlen varje månad. Bara att sitta och prutta i den nya gratissoffan och kolla på det översvämmande bankkontot med den nya gratisdatorn/telefonen. Svenska bankens hemsida är såklart på arabiska också. Invällarna får betalt för att ta över. Vem betalar priset? Du och jag, våldtagna flickorna/kvinnorna. Detta är bortom vansinne. Detta är bortom all logik. Att bara stå och se på medan man blir uppäten, inte kämpa emot, sakta dö ut.. NÄR ska Sverige vakna??????

  Gilla

 • Tony

  Gå in o titta på Facebook hur en 87 års Farbror inte låter sig imponeras när tre snorvalpar försöker att råna en bar.

  Gilla

 • Grune

  Att barn växer upp till fullfjädrade terrorister beror i stort sätt på deras föräldrar. Se bara på stackars Greta. Hon skulle aldrig blivit sådan utan att att hennes föräldrar satsat miljoner på detta och intalat henne att säga det mamma och pappa vill att hon skall säga av den enkla anledningen att det tar bättre om ett utnyttjat barn säger det än om mamma Erhnman eller pappa Thunberg säger det.

  Gilla

 • Måns

  Alice kanske borde ta en funderare om inte Sverige varit betydligt tryggare utan packet från hennes eget land.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Största problemet är nog att vissa inte vill integreras i ett svenskt samhälle med svenska värderingar, utan håller fast i sin egen tro och värderingar och vill tvinga andra till samma värderingar. I en normal värld tar man seden dit man kommer, visst kan man ha sina gamla seder men håll dom för dig själv påtvinga inte någon annan det.

  Våra styrande av landet har inte visat att man ska ta seden dit man kommer, utan fortsätter i någon sorts drömvärld med rosa flygande elefanter. Varför finns det ingen handlingskraft från dom styrande, ifrågasätter man dom är man rasist direkt. Hur är det möjligt att man är rasist, när man ifrågasätter varför inte vissa behöver följa landets seder och regler ?

  Gilla

  • Tore

   Att invandrare inte vill ta till sig Svenska värderingar förstår jag, det vi tror är Svenska värderingar typ lämna olåst hemma, solidaritet, inte stjäla. Är inte Svenska värderingar längre. Svenska värderingar är hbtq, genus, jämställdhet, feminism och dylik skit.
   Sen att tro folk vill komma hit för att bli Svenskar är bara korkat.
   Vi är jordens mest utskrattade folk, vem fan vill va Svensk.
   Varför tror ni Sverige har enorma problem med integrationen som fungerar i andra länder.
   Vi ger dom allt vi daltar och ändå funkar det inte.
   Men vi har något som ingen annan har, vi har världens generösaste bidragsystem.
   Vi har så generösa bidrag att vi inte har råd med våra pensionärer längre.

   Gilla

 • Mm

  De Onämnbara, som inte har något uppfostran, har helt fria händer att djävlas med alla omkring dem i Sverige. De får inga straff av syltryggarna som är skräckslagna att bli anklagade som rasister, nazister, homofober, fascister. De som röstat för detta vill ha det så här med syltryggarna som styr våra liv.

  Gilla

 • Skrymer

  Ska man ta ansvar och skaffa barn så att de må bidra till att bromsa folkutbytet ELLER ska man ta ansvar och inte döma sina egna barn till en sådan framtid?

  Gilla

 • Tore

  Den Svenska extrema fegheten kommer ta kol på oss alla, för skulle du fråga geleklumparna till föräldrar till dom rånade barnen så skulle slå knut på sig när dom ska förklarar att dom absolut inte är rasister. Nej då vi är ryggradslösa sossar vi och sossar kan inte vara rasister.
  Jo föresten bakom ryggen när ingen hör.

  Gilla

 • Ståfräs

  Har inte ca 82% röstat för det samhälle vi har idag och värre blir det. Grattis PK.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: