Stäng

Flera döda i attack i Mali

TERRORISM. Flera personer har dödats i en attack mot en militärbas i centrala Mali. Beväpnade islamistiska gärningsmän attackerade och intog basen under natten, rapporterar Sveriges Radio

I Minusma har Sverige en av sina utländska baser. Andra svenska soldater bor på Camp Nobel, nära Timbuktu. De svenska soldaterna är för närvarande c:a 310 personer i Mali. 

Centrala Mali har under de senaste åren plågats av jihadistiskt våld. al-Qaidas gren i Nordafrika hålls ansvarig för mycket av våldet, framför allt i de centrala och norra delarna av landet.

FN:s fredsbevarande insats Minusma har pågått i landet sedan 2013. Sverige bidrar med ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber.

– Det är inga svenskar som har varit inblandade i attacken, det är en bit ifrån oss, säger Magnus Lindstedt kommunikatör på Försvarsmakten.

Spaningsgruppen Foxtrot Kilo genomför en nattpatrull i Timbuktu för att kontrollera maliska checkpoints samt säkerhetsläget i staden. Strax söder om Timbuktu har den svenska Malistyrkan sin camp, Camp Nobel. Trots att klimatet är torrt och oerhört varmt måste verksamheten fortgå.

-Pettersson antar att de är grabbarna och tjejerna skulle kunna göra en hel del nytta i förorterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Flera döda i attack i Mali

  1. Med denna Resurs skulle stenkastning på Blåljuspersonal kunna väldigt fort kunna upphöra, kalla genast hem denna styrka och sätt in dom där det bättre behövs I krigszonerna i våra utanförskaps områden

Kommentera

%d bloggare gillar detta: