Flickor misshandlas och kallas svennehora. Föräldrarna håller barnen hemma från skolan på grund av nyanlända

Joakim Lamotte skriver på sin facebook:

De senaste dagarna har jag blivit kontaktad av föräldrar till barn på Österledskolan utanför Halmstad. De beskriver en skola där otryggheten eskalerat och många väljer nu därför att hålla sina barn hemma eftersom skolan inte kan garantera barnens säkerhet. Enligt föräldrarna handlar det om en grupp nyanlända som trakasserar deras döttrar. De menar att den misslyckade integrationen av de nyanlända har lett till grupperingar på skolan.

– Det uppstår dagligen hot och kränkningar på skolan. Vår dotter som går i åttan har varit utsatt sedan andra veckan i sjuan. Hon har blivit kallad exempelvis svennehora och hotad flera gånger att hon ska få stryk. Polisen har tillkallats många gånger. Förra veckan var polisen på plats vid tre tillfällen. Även ambulans har kallats till skolan vid misshandel, säger en förälder som vill vara anonym.

Situationen på skolan gick överstyr förra veckan efter flera stora slagsmål och nu väljer föräldrar att hålla sina barn hemma på grund av otryggheten.

– Även vapen och droger är vanligt på skolan. Dessa konfrontationer fortgår även efter skolans slut, säger en förälder som vill vara anonym.

Föräldrarna är starkt kritiska till skolledningen och menar att de inte tar problemen på allvar.

– Just nu är det anarki på skolan och man har tappat kontrollen helt. Samtidigt vill skolledningen tysta ner det som händer och skyller händelserna på rasism. Rasism förekommer säkert, men jag och många andra ser inte det som problemet. Orsaken till detta är en särbehandling och att man inte integrerar de nyanlända ungdomarna. I fredags blev två tjejer utsatta för slag och sparkar av de nyanlända, säger en förälder som vill vara anonym.

Enligt samtal på olika internetforum menar vissa vuxna att eleverna hamnar i bråk på grund av rasism och att det har gjort att konflikten mellan svenskar och nyanlända har trappats upp på skolan.

– Jag vill vara tydlig med att det inte handlar om rasism från min och min frus sida. Vi vill att rätt ska vara rätt och att skolan ska vara en trygg plats för vår dotter där hon kan fokusera på studier och lärande. I nuläget håller vi vår dotter hemma från skolan eftersom skolledningen inte kan garantera hennes säkerhet. Det är även många andra föräldrar som inte vågar släppa sina barn till skolan. Min dotter uppskattar att ungefär 25 elever inte törs gå till skolan som det är nu.

Jag söker skolans rektor, Stefan Blessenius, så att han skall få möjlighet att svara på kritiken mot skolledningen och för att försöka reda ut vad som skett på skolan. Men han svarar att han inte vill prata och slänger på luren i örat på mig.

Joakim Lamotte

-Pettersson undrar varför detta inte är första nyhet i de stora så kallade “seriösa” medierna? Och är det några som inte ska gå i skolan så är det de elever som kallar andra för “svennehora”. De ska skickas dit de kom ifrån…

20 thoughts on “Flickor misshandlas och kallas svennehora. Föräldrarna håller barnen hemma från skolan på grund av nyanlända

 1. Skolstrejk för en trygg skola. Har inte en chans mot “Skolstrejk för klimatet”.

  Tänk så det har blivit.

  Vad tror ni media fokuserar på, trygghet eller klimat?

 2. Tvångsintegration.
  Är vi skyldiga att integreras med dem och dessutom vår avkomma?
  Skulle inte tro det.
  Varför ska vi lyda staten och systemet?
  Finns ingen som helst orsak till det.

 3. Det är heller inte lätt med att vara lärare på en skola i Nybro.

  Att lämna ifrån sig sin mobil när lärarinnan samlar in dem av klassen, se det går inte för sig. Då kallar man lärarinnan för “hora”.
  Att en manlig lärare som hörde och därefter ingriper samt tar tag i den 15 årige eleven, för att avvisa honom då är mottet rågat.
  Eleven med föräldrarna gör slag i saken och polisanmäler den manlige läraren för ofredande.

  “Elev kallade lärare ”hora” – föräldrar polisanmäler”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/elev-kallade-larare-hora-foraldrar-polisanmaler/

 4. heeeelt sjukt. det går inte att stoppa, det är för sent, det äckligaste o sjuka är att Svensken är så genom hjärntvättat att man försvarar denna Frukt av Islam och tycker det är gulligt och kallar mord för stök och att gruppvåldtäkter är normalt, har alltid varit ett problem och beror på svenska medelålders vita heterosexuella män. skönt att slippa eländet, kommer aldrig flytta tillbaka.

 5. Helt rätt att hålla barnen hemma när ingen kan garantera deras säkerhet och det med anledning av att skolan förlorat kontrollen hel

 6. Tack för ni valde Sverige och vinsten kommer längre fram. Två minnesvärda citat från två av våra högt älskade stora ledare.

 7. Hur fan har ni röstat..En fråga…Använd skallen och tänk framåt. Hur vill ni ha det för era barn och er själva.
  Tänk på Sverige .
  Rösta rätt i EU valet snälla tänk.

 8. Som jag ser det så har skolan förändrats. Det finns nästan inget sätt att ge konsekvenser när barn och ungdomar beter sig illa. Lärare och rektorer är rädda för föräldrarna. Och det med rätta, de saknar stöd av samhället och lagarna.

  • Langmore ! Skolan har förändrats ????? Vilken värld lever du i ? Tycker du ska besöka några skolor och se vad som har förändrats ! När 60-70 % av eleverna består av icke svenskar med icke svenska värderingar så blir resultatet därefter ! På grundskolorna i dag äger invandrarna dessa ! Både pojkar och flickor är styrande när man pratar med lärarna som dagligen får höra att dom är rasister ! Svenska flickor får höra dagligen att dom är ”svenne horor ” av båda icke svenska könen ! Dessa människor som kommer hit har helt andra värderingar än vad vi har ! Så vad är det som är så svårt att begripa ?????

   • Även om varenda utlänning försvinner så är skolan på fel väg, jag känner till den svenska skolan. Mycket svårt för lärare att ge konsekvenser på oönskat beteende.

   • Langmore! Du tror inte det blir bättre av att dom som rånar, våldtar flickorna på skoltoaletten, stör lektionen försvinner?
    Sen självklart ska feminism, genus och annan skit bort från skolarbetet.

 9. Ni föräldrar som håller era barn hemma, detta kommer att fortsätta och till och med eskalera så länge ni röstar på våra 8 partier i riksdagen.

  Finns bara ett parti som vill och tänker ta tag i dessa problem om tillfälle ges och det är AfS….tänk på detta nästa gång ni går till valurnan.

  Mvh Bajen som är en nybliven AfS:are (jag vaknade för sent tyvärr).

 10. Rättvisa vore väl om barnen till vars föräldrar som röstar för detta och verkar vilja ha det så här fick gå på dessa skolor i framtiden ??? Och vi som INTE röstar för DETTA fick ha våra barn på egna skolor utan dessa problem . Detta vore enkel rättvisa !!!!!!

 11. När vi hade samma problem i vår skola där barnen gick, vek rektor upp mattan och tog fram stora sopborsten och avslutade med att säga,
  – Om vi bara är glada så löser det sig säkert.
  Avsaknad av strategier för att lösa dylika problem är gigantisk.
  Elever som inte kan vistas i klassrum eller på skola utan att förstöra för andra elever ska inte vara där, punkt slut.

 12. Om det hade funnits en rättvisa så skulle dessa händelser endast drabba dom barn vars föräldrar som röstar för detta och är orsaken till problemen !!! Typ Per Artur Blomma och Giggi ! Det är tragiskt att vi som inte vill ha det så blir lidande . Klart att rasist kortet ska fram ! Har många bekanta som är lärare som intygar att det är det första ordet alla nyanlända lär sig . Det hör till vardagen att höra att man är rasist så fort man säger åt någon ! Kan intyga att väldigt många kommer att ångra sig gruvligt i framtiden när deras egna barn blir lidande i skolan ! Då kanske dom själva vaknar ur koman . Men då är det försent !

 13. Sverige är inte vad det har varit. I en skola på Rosengård (Malmö) fanns runt 1970 en klass som kallades “utlänningaklassen”. Bland de kanske 30 eleverna fanns nämligen en dansk och en finländare, resten var svenskar.

  Idag är förhållandet omvänt. Det ser mörkt ut i skolan.

Kommentera