Mattias Karlsson lämnar sin post som SD-gruppledare


INRIKES. Sverigedemokraternas gruppledare, Mattias Karlsson (SD) lämnar sin post. – Det allra viktigaste är att jag har en speciell privatsituation där jag är ensamstående far och har det primära omsorgsansvaret för barnen och det blir väldigt svårt att kombinera det med ett sådant händelsestyrt arbete som gruppledare är, säger Mattias Karlsson till Expressen.

Karlsson beskriver att det är ett beslut som vuxit fram under flera år och att han insett att han inte kan vara en så bra far han vill vara samtidigt som han är så bra gruppledare som han vill vara.

Karlsson är en av de mest betydelsefulla personerna bakom Sverigedemokraternas utveckling under de senaste åren. Han har skrivit flera av partiets program och vikarierade som partiledare när Jimmie Åkesson var sjukskriven för utbrändhet under hösten och våren 2014/2015.

Mattias Karlsson kommer att fortsätta inom SD med andra arbetsuppgifter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Mattias Karlsson lämnar sin post som SD-gruppledare

 • Ruth Magnusson

  Verkar mest som manliga insändare ang Mattias.
  Jag har aldrig gillat honom, ger mig dåliga vibbar, varför vet jag inte, men jag har alltid uppfattat honom som en ulv i fårakläder.

  Gilla

 • Thomas

  Skönt bli av med honom! Ingen förlust. Värre var det osmakliga drevet mot Thoralf Alfsson. Sd är islam vänligt 2019. Därför kommer jag rösta på AfS.

  Gilla

 • Grune

  Synd på så rara ärtor

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Ett beslut som inger respekt. Familjen först!

  Gilla

 • Kardanaxel

  Håller inte med dig Clas. Mattias Karlsson har i sina TV-framträdanden (vilka är viktiga för SD) alltid framtonat som lugn och saklig och inte möjlig att sätta på pottkanten. Såvitt jag vet inte heller varit inblandad i några ”affärer”, verkliga eller pseudo dito. Uteslutningar beslutas säkerligen i partistyrelsen som helhet, och där har han bara en röst.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Det var ju tråkigt, men förståeligt! Han var en pigg röst i partiet. Nu blir han väl mer tillbakadragen.

  Gilla

 • Clas

  Mattias Karlsson har varit en katastrof för partiet. Han ligger bakom alla uteslutningar av duktiga medarbetare. Han borde lämna partiet helt.

  Gilla

  • maar

   Håller inte med dig Clas. Mattias Karlsson är en av de bästa SD-politikerna – sakkunnig, påläst, lung som talare. Han vore mycket bättre partiledare än Jimmie Åkesson.

   Gilla

   • Holden

    Vad du än säger så ligger han bakom den senaste tidens utrensningar av medarbetare som SD mycket väl behöver.
    T.ex Thoralf Alfsson. Evigt Facebookande på nätterna förmodligen på fyllan.

    Skönt och hoppas han försvinner ut åt höger.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: