Nyfikenhet bra i nyhetsgranskning


MEDIA. Vetenskapsradion påstår fullt riktigt att det kan vara svårt att navigera i mediaflödet. Men egenskaper som ödmjukhet och nyfikenhet kan göra dig till en vass nyhetsgranskare. En studie från Uppsala universitet visar att många unga har problem att skilja hårt vinklade texter från nyhetsartiklar, rapporterar Sveriges Radio

”…När forskarna Thomas Nygren och Mona Guath vid Uppsala universitet testade nästan 500 gymnasieelevers kunskaper så upplevde en tredjedel av eleverna att en text från en viss invandringskritisk tidning var lika trovärdig som en text från Sveriges Radio. Man såg ingen skillnad mellan en hårt vinklad text och en nyhetsartikel från public service-media…”

-Pettersson noterar att det verkar som forskarna och Sveriges Radio tror att de är opartiska och sakliga, i sin rapportering. Är det därför SR skriver massutvisning när några tiotal personer utan asylskäl skickas hem men när det kommer hundratusen är det inga massor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Nyfikenhet bra i nyhetsgranskning

 • Stenbock


  Nyheter om knivangrepp på Taxichaufförer är i varje fall inte några Fake-nyheter ! Om i Abzurdien eller andra EU-länder tycks detta sätt,att få gratis färd hem,ha ökat rasant. Knappast en dag utan att vi läser om hur denna yrkesgrupp,för några sketna slantar,blir ”nedstuckna” av den ny-importerade befolkningen. Detta har bidragit till att fängelserna blir nya asylhem för allsköns lyckosökare !!

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Det kan man ju förstå att ungdomarna inte ser skillnaden på en
  hårt vinklad sajt och SVT.

  SVT är minst lika duktiga på att vinkla nyheter som en
  ordentligt vinklad propagandisk sajt.

  Gilla

 • Billy Boy

  Så här ödmjukt och nyfiket uttalar sig Hanna Stjärne, vd för SVT, om sitt eget revir inom Public Service där det ständigt flödar över av genomfalska och hårt vinklade nyheter.

  Gilla

 • SVENSK

  Snacka om att sakna sjukdomsinsikt!
  De verkar på fullt allvar tro att de är sakliga opartiska, det finns inte ORD!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: