Tre invandrare med Gnosjöanda dömda för grovt vapen och narkotikabrott

BROTTSLIGHET. Åklagaren Lena Medelius hade yrkat på 5,5 års fängelse för knarkgömman och grovt vapenbrott. Men tingsrätten i Jönköping friar Bandidosmannen för vapenbrott. Han döms till fängelse i två år för narkotikabrottet.

Jönköpings tingsrätt B 4234-18 Ur åtalet: 

GROVT VAPENBROTT: Airidas Izdichovicius, Damian Brdakala och Andzelika Paula Wojciechowskahar tillsammans och i samförstånd innehaft vapen och ammunition utan att ha rätt till det.

Airidas Izdichovicius har någon gång under perioden augusti-oktober 2018 överlåtit en kulsprutepistol av märket Tikkakoski, kaliber 9 mm och ett halvautomatiskt gevär av märket Colt, kaliber 5,56 samt ammunition till Damian Brdakala och Andzelika Paula Wojciechowska för att de skulle förvara vapnen och ammunition i sin lägenhet.

De aktuella vapnen och ammunitionen har någon gång under perioden mellan den 1 augusti 2018 ochden 2 november 2018 förvarats i Damian Brdakala och Andzelika Paula Wojciechowska gemensamma lägenhet i Gnosjö. Brottet bör bedömas som grovt eftersom det avser flera vapen av särskilt farlig beskaffenhet och de har innehafts i en kriminell miljö där det kan befaras att de kommer till brottslig användning.

GROVT NARKOTIKABROTT: Airidas Izdichovicius har olovligen förvärvat i överlåtelsesyfte, innehaft, transporterat och förvarat 99,2 gram kokain, som är narkotika. Det hände mellan den 28 november 2018 och den 29 november 2018 på Sörsjö 2, Värnamo, Värnamo kommun.

Narkotikan har varit gömd i ett skogsområde och polisen har den 28 november 2018 påträffat den och beslagtagit densamma samt bytt ut den mot en ofarlig substans. Airidas Izdichovicius har den 28 november 2018 varit vid gömman och den 29 november har han återvänt till gömman i avsikt att hämta narkotikan för att transportera den. Narkotikan har inte varit avsedd för eget bruk. Brottet bör bedömas som grovt eftersom det avsett en särskilt stor mängd och verksamheten bedrivs yrkesmässigt.

Dom:

  • Andzelika Paula Wojciechowska, född 1995, medborgare i Polen, döms till två års fängelse för grovt vapenbrott.
  • Damian Marcin Brdakala, född 1995, medborgare i Polen, döms till två år och sex månaders fängelse.
  • Airidas Izdichovicius, född 1989, medborgare i Litauen, döms till två års fängelse för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Han frikänns från grovt vapenbrott.
  • En fjärde person, en svensk kvinna, döms för ringa narkotikabrott till 60 dagsböter á 50 kronor.

Alla tre utlänningarna har kopplingar till det kriminella gänget Banditos.

-Pettersson säger att med bättre gränskontroll och färre kriminella invandrare skull den svenska polisens resurser räcka till bättre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 thoughts on “Tre invandrare med Gnosjöanda dömda för grovt vapen och narkotikabrott

  1. Återigen, inte dömda till fängelse utan till att tillbringa en kort tid på något av Kriminalvårdens fina fullservade HOTELL !
    Sverige har inga fängelser är bara ett skälsord.
    Efter eventuell avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet så är dessa framtida pensionsräddare snart ute igen i dagens trygga och heligt mångkulturella svenska kriminella anarkisamhälle.
    Som sagt, Sverige är tryggt som landsfader Löfven säger.
    Ska bli skönt att inom kort efter snart 36 år som fångvaktare ta pension och slippa se och höra lekstugan innanför murarna.

  2. Skönt att bli friad, jävligt skönt, dyrt med vapenskåp. Fritt fram för alla!

    • I det nya Sverige: Öppna ett konto i Swedbank, få ett hagelgevär på köpet. Nä, det verkar ju helt snurrigt. Snart är vi där…

  3. Pettersson, anslutningen är inte säker står det både i Firefox och Edge? Vadan detta?

    • Jag får mitt Internet från Telia. Jag använder Explorer och har nu provat med Firefox och Edge utan att få sådan varning. / Hälsningar Tomas.

      • Kolla hänglåset längst till vänster i adressfältet. Det kan förstås vara antivirusprogrammet som vill peka på något, kanske för att jag skall betala istället för att använda gratisalternativet. (har Avast).

    • Till Ruth och Svensk Lösen.
      (Ja, ni andra får också lov att läsa.)

      Jag är inte särskilt kunnig på det tekniska.
      Windows har skydd mot virus, skadlig kod. Windows kan då varna för Hemsidor som eventuellt är osäkra att besöka.

      Jag har upplevt att om uppkopplingen till Internet är lite dålig som då jag använder WIFI i Pågatåget så kan sådan varning komma. Täckningen är inte bra överallt längs järnvägen.

      Jag misstänker också att regimen och de vänsterblivna organisationerna som vill skrämma bort läsare från Alternativmedia tidigare har kunnat påverka Windows så att det varnar.

      För något år sedan hände det då jag ville läsa till exempel Avpixlat eller Nordfront.

      Med vänlig hälsning
      Tomas.

    • Erbjudes du inte samtidigt att teckna ett skydd hos ett tvivelaktigt US-företag ? Detta sker en gång i månaden hos mig,och inget att bekymra sig över….om du som jag använder Windows 10.

Kommentera