Stäng

Idag är Petterssons populär hos lokaltidningarna

MEDIA. Idag har lokaltidningen Södermanlands Nyheter sökt Pettersson hos bekanta och hos den oäkta hustrun på telefon, oklart varför de inte ringt till mig. Det har flera av reportrarna på tidningen gjort förut. 

Nåväl, till slut fick jag några frågor med e-posten

Hej.

Idag har administratören för FB-gruppen ”Stå upp för Sverige” åtalats för brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor.

https://www.sn.se/sormland/grundaren-av-sta-upp-for-sverige-atalas-eskilstunabon-riskerar-fangelse/

Hur ser du på åtalet?
1. Har inte sett något åtal och har inga synpunkter på det. Använder inte Facebook, och känner inte till gruppen. 
Får det någon inverkan på Petterssons blogg?
2. Nej
Är du rädd för att själv bli åtalad?
3. Nej. 

Med vänliga hälsningar, Ann-Katrin Drevfjäll, Kriminalreporter

Mina svar under frågorna med fetstil. Jag ser på Media-Creeper att Eskilstuna-Kuriren som styr Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren har haft fult upp  att leta påståenden och kommentarer på Petterssons blogg under dagen.

Man häpnar över medias, inte minst lokal medias, enorma intresse av detta med kommentarer på sociala medier. Tänk om SN och andra visade samma energi och alerta agerande inför den dagliga lokala nyhetsrapporteringen som verkligen påverkar samhället och invånarna.

Eventuella korkade kommentarer på Facebook eller andra sociala medier är knappast något att hetsa upp sig över. Men media tycks ha fastnat i det där tramset.

-Pettersson tycker det vore bättre att media ägnade sig åt Näthatsgranskaren och de personer som ligger bakom anmälan mot ”Stå upp för Sverige” i stället för att jaga människor för deras grundlagsskyddade åsikter med hjälp av en gummi-paragraf som hets mot folkgrupp. Åklagaren borde skämmas som inte lägger ned. Näthatsgranskaren påminner om den angiveriverksamhet som diktaturer ägnar sig åt. 

***

TIDIGARE 2019-01-03. Djurplågare plågar pensionärer för deras åsikter

YTTRANDEFRIHET. Djurplågaren Tomas Åberg, som driver skattefinansierade Näthatgranskaren och som jagar tidigare ostraffade pensionärer för att sätta dit dem för ”hets mot folkgrupp” för att de inte är nöjda med utvecklingen i Sverige skryter på twitter om att de fällande domarna tiodubblats: ”1.218 polisanmälningar 2017-2018. 144 näthatsdomar, från 214 anmälningar. Många väntar på åtal!”

-Pettersson konstaterar att Åberg & Co med hjälp av statsbidrag som de myglat sig till anmält 1218 oskyldiga människor för deras åsikters skull.

Detta i sin tur tar enorma resurser från det rättsväsende som inte har resurser att utreda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter…

TIDIGARE 2018-05-31. SVT hyllar kriminell djurplågare som anmäler oskyldiga människor för sina åsikter

YTTRANDEFRIHET. I måndags publicerade SVT en okritiskt artikel som hyllar Tomas Åberg och hans projekt Näthatsgranskaren. Den statliga tv:en glömde dock bort att nämna att ytterst få av de som anmälningarna för hets mot folkgrupp som Åberg och Näthatsgranskaren lämnar in leder till åtal utan närmast kan betraktas som okynnesanmälningar och extraarbete för en redan överbelastad poliskår. 

Reportern bakom reportaget, Philip Naskret, har tidigare arbetat för den syndikalistiska tidningen Arbetaren, och inte som vi skrev tidigare samtidigt som han arbetatde åt SVT, vilket påpekats av Daniel Rundqvist, redaktionschef, SVT Nyheter Jönköping och vi rättat. Missförståndet berodde på att tidningen arbetaren återpublicerat en gammal artikel. 

SVT uppger att Näthatsgruppen gjort 850 polisanmälningar sedan starten ifjol, men ingen information om hur många av dem som gått till åtal finns att tillgå. Det ställs inga kritiska frågor till Tomas Åberg i reportaget. Alla uppgifter om gruppens verksamhet som kan anses vara besvärande för Åberg lyser med sin frånvaro.

SVT nämner heller inte att Tomas Åberg är dömd för grovt djurplågeri och har hållit sig undan för att undvika delgivning.

Den negativa uppmärksamheten från alternativmedia kring Tomas Åberg har ledde till att Aftonbladet i tysthet plockade bort honom från nomineringen som ”Svensk hjälte”. Sedan dess har Åberg hamnat i medieskugga tills han nyligen blev uppmärksammad igen när journalisten Jan Sjunnesson kallades till förhör till följd av hans anmälan mot honom. Anmälan gällde en satirisk bild på två boktitlar till bokmässan i Göteborg som Sjunnesson delat på sin Facebook för drygt ett år sedan.

TIDIGARE 2018-03-09. Tomas, 43, har anmält 670 oskyldiga människor som nättroll för deras åsikters skull

NÄTHAT. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg, 43, framställs i en stort uppslagen artikel i Aftonbladet som ”nättrollens värsta mardröm”. Han har massanmält 750 personer som skrivit invandringskritiskt på nätet till polisen.

Åberg, som tidigare hette Bergström, har dock ett mörkt förflutet som djurplågare och belades med djurhållningsförbud efter att på sin gård i Närke låtit ett flertal jakar svälta ihjäl. Detta tycks inte bekymra Agria Djurförsäkring som är en av huvudsponsorerna bakom initiativet ”Svenska hjältar” där Åberg hyllas.

I dagsläget utgörs Näthatsgranskarna av ett 15-tal personer, bestående av bland annat poliser, systemutvecklare, lektorer, jurister och samhällsvetare. Hittills har nätverket anmält ungefär 750 personer. 14 procent av de har gått vidare till åtal och ungefär sju procent till fällande dom. Det betyder alltså att Nätahatsgranskaren har fått runt 80 personer dömda.

Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, säger sig ingå i ett forskningsprojekt. Något sådant forskningsprojekt finns dock inte, visar uppgifter från Linköpings universitet. Herr Åberg har alltså skaffat sig bidragspengar på falska grunder och fortsätter därmed sin kriminella gärning. Läs mer på Katerina Magasin.

-Pettersson konstaterar med hjälp av Åbergs och Aftonbladets uppgifter att Näthatsgranskarna med hjälp av statsbidrag som de myglat till sig anmält 670 oskyldiga människor för deras åsikters skull.

Detta i sin tur tar enorma krafter från det rättsväsende som inte har resurser att utreda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter, och dessa personer tycker Aftonbladet ska hyllas i Svenska hjältar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

39 reaktioner på “Idag är Petterssons populär hos lokaltidningarna

 1. Precis, en sådan som Erdogan m.fl myser ju av att se hur politiskt korrekt hjon i Europa, från den våldsamma gatuaktivisten till den högsta politikern, tjänar sådana som honom och dansar efter deras pipa.

 2. Hota fåt man inte enligt lag men hata är inte olagligt,, muslimer hatar kristna och det är helt axeptera i Sverige.
  För övrigt tycker jag Åberg har ett anlete som endast en mor kan älska.

  1. Just det, att direkt hota någon är att gå över en gräns men ska det alltså bli straffbelagt att känna hat?

   1. Hat är en mycket stark och angenäm känsla att försöka kväsa den är att gå in den personliga intrigreteten, i gamla Sovjetunionen sa man på nyheterna att det var fint väder och att alla var glada, men när Igor titta ut egendom fönstret så regnade det.
    Jag kräver min rätt att få hata dom som hatar och föraktar mig!

   2. Ja för de största predikarna av den eviga och obegränsade kärleken är i regel också några av de största hatare som existerar på denna planet.

 3. Tack Pettersson för att du finns!!
  Jag är en gammal tant som varje morgon jag vaknar i mitt f.d. Sverige tänker: orkar jag en dag till.
  Du Pettersson hjälper mig, så är det.

 4. Det verkar som du vill att lokalpressen skall upphöra, Över stora delar av världen går pressen bakåt. Ekonomin funkar inte konkuransen är för hård.
  Men skadeglad är jag inte.

 5. Vad trevligt, en journalist. Frågorna var lite ”sisådär”. Hon kanske har avlagt examen vid Södertörn, eller så är hon släckt med statsministern. Vem vet? Här ska hon få ett uppslag att skriva om! Vad sägs om temat hårdare straff för fega äckel? Till exempel ”män” i grupp som ger sig på försvarslösa kvinnor. Det mest avskräckande straff, och mest förnedrande för brottslingen, vore att tvinga honom att genomgå en kurs i genusvetenskap – den okrönte kungen av pseudovetenskaper. Pseudovetenskapernas pseudovetenskap! Straffet avkännas, för största möjliga avsmak på Södertörn. Blott synen av byggnaden bör omvända de kriminella elementen direkt. Övrigt: Den där Åberg är inte direkt vacker. Har Pettersson tänk på att bloggens läsare kan få hemska mardrömmar av att betrakta varelsen på de bilder han publicerar? De etsar sig för evigt fast på hornhinnan. För att inte tala om de undermedvetna processer som startas upp…Om möjligt kan det nämnda straffet ovan kompletteras med att Södertörn tapetserar väggarna med Åberg.

 6. Vad näthatsgranskaren gör eller vad aftonbladet gör eller vad en massa andra gör är ingen ursäkt för att inte följa lagen. Att alltid ta upp vad andra gör för att försvara vad vissa gör. Är att medvetet propagera för laglöshet.

 7. De ansvarsfulla resurserna ska samlas mot familjer och ungar beväpnade med olagliga vapen på gator och torg. Vilken typ av familjer är de? Jag antar att man gör obligatorisk husrannsakan hos dessa och deras nära kontakter? Om inte, ber jag om radikal nystart av den fallfärdiga samhällsordningen.

 8. .i Aftonbladet vädjar polisen till svenska folket om vi känner igen den som drog pistol när han skulle stjäla bullar i en affär.3 bilder har de lagt ut.
  OCKSÅ HAR DE PIXLT ANSIKTET IDIOTERNA!!!
  Hur fan menar de!?

 9. I början av mars kommer upplagesiffrorna för ”lokaltidningen”.

  Då får vi se om det journalistiska arbetet med betoning på lokalt, har rönt några framgångar.

  1. Det verkar som du vill att lokalpressen skall upphöra, Över stora delar av världen går pressen bakåt. Ekonomin funkar inte konkuransen är för hård.
   Men skadeglad är jag inte.

   1. Tvärtom, jag månar om en bra lokal journalistisk media. Lokala tidningar behövs i högsta grad.

    Fast som det fungerar idag, är de inte lokala i ordets betydelse. De styrs av mediabolag som tyvärr har en driven agendajournalistik i botten. Som även nu plockar in alldeles för mycket av icke lokala, ointressanta och massproducerade artiklar.

    Vilket även innebär att den fulla åsiktsfriheten och yttrandefriheten inom demokratins lagar, begränsas till att vara tillrättalagd.

    Det blir för mycket tycka åt läsaren. Det är läsaren som ska tycka och bilda sig en egen uppfattning, på fakta och relevant information. Den opartiska lokaltidningen har i mycket försvunnit genom att det journalistiska arbetet har blivit mer styrt.

    Alla tidningar blir likadana och stöpta i samma form med mindre och mindre lokal journalistik från din egen hembygd.

    Fast det är ju mediabolagens tidningar så de gör som de vill. Så då kan även läsare tröttna. Vilket de tydligen gör.

    Sedan ”Langmore”, använder du dig av en konstig retorik i dina återkommande kommentarsinlägg. Du påstår saker som du inte har belägg för. Varför gör du det?

    ”Det verkar som du vill att lokalpressen skall upphöra” skrev du till mig.

    Konstig inledning på en kommentar, om du nu inte vet något om det. Du har tydligen en egen ”undersökande agenda” med dina inlägg.

  2. Du sticker ut P. Skoglund, du är en av väldigt få på bloggen som inte använder fula ord, såsom, kärring, apa, idiot, är du dum i huvudet, nackskott, osv. Intressant.

 10. På torsdag drar jag till Asien och kommer inte hem förrän i juni och ska bli jäkligt skönt att slippa den här stollestaten ett tag…

  Under tiden får man väl hoppas att militanta djurrättsaktivister gett sig på den där stollen istället för de som tar hand om och bryr sig om sina djur men förmodligen hinner det väl bli förbjudet att kött istället.

  Ser aldrig de flockdjur som jagar troll sig själva i spegeln någon gång kan man ju undra? De verkliga trollen är ju just de som genom grupptryck jagar alla som har en åsikt när de lyckas hitta en snurrboll av tusen som har just den åsikt de hatar. För det är vad det är – rent jävla hat!

 11. Jag frågar mig gång på gång VARFÖR KÖPER SVENSKEN EN PRODUKT SOM UPPENBART VILL DEM ILLA, och inte drar sig för att baktala och spotta på sina kunder??? När människan inte är nöjd med sin ICA handel går han till en konkurrent för att markera att han inte är nöjd med sin vanliga affär, men när det gäller dags o kvällstidningar så köps den ändå trots att dessa spottar på dem , Underligt????

  1. De som köper kvällstidningar är nog mestadels gamlingar utan dator som köper skiten av gammal vana och inte vet vilka onda krafter dom stöder genom att köpa skiten. Med eftersom medelåldern är hög så faller de ifrån en efter en. Så många nya yngre köpare kan de nog inte hoppas på.

 12. Det här oetiska beteendet borde tas upp på ”journalisthögskolan”. Det törs man inte.

  Likaså borde det tas upp på medias kultursidor. Det får man inte.

 13. Jag tror lokaljournalister har glömt bort sitt uppdrag, att skriva om vad som händer och sker lokalt på orten. Men för att göra det måste de ut och traska, nöta skor och träffa människor.

  Granska bloggar är bekvämare. Kan man sitta inne i stugvärmen framför datorn med en kopp kaffe eller vad man nu dricker på dagarna.
  Slippa konfrontera människor med andra åsikter och värdegrund.

  Nu drar jag alla över samma kam och det var inte meningen. Klart det finns den andra sortens journalister också.

 14. Det är inte nog att gamla människor med rullatorer slås ned och rånas utan åtgärd, utan även drabbas av åsiktsprofeter som denne fjant.

  Det finns många ömkliga individer i dagens Sverige, men ingenting är så ynkligt som denne jävla ynkrygg som plågar djur till döds. Hoppas att Swebb TV visar dessa bilder på detta plågade djur, sådant som kommunistkanalen SVT skulle skött om, man kan visa på plågade djur i Polen, sen berömmer dom en figur som svälter djuren till döds?

 15. Jag fattar inte att man frågar Pettersson då det knappast är högt i tak här. Sen att etikettera folk ”troll” i tid och otid tyder på lågt intellekt. Nej, man är inte ett troll om man gillar Hitler. Man är inte ett troll för att man tycket kvinnlig rösträtt borde tas bort och man är inte ett troll om man är emot den demokrati som vuxit fram.

  1. El Trollo är inget troll påstår han eller hon, vem som nu sagt det. Men det är inte lätt att ta en som kallar sig El Trollo, Greger, Fransson, Boris, Berra, Lina, Eva och mycket annat på allvar. En signatur underlättar.

   1. ”El trollo” behöver komma in i matchen.

    Verkar mest vilja stå vid långlinjen och vara obstinat.

 16. JoJo, åsiktsfrihet och näthat är skadligt för Sverige.

  Angiveriverksamhet som Näthatsgranskaren sysslar med är defnitivt skadligare för sverige.

 17. De är bara intresserade av att gräva upp skit om Pettersson, det är därför de inte är intresserade av att prata med Pettersson själv.

  1. Du menar att de uppför sig som ormen i Paradiset ?
   Inte omöjligt,med den skolning dessa ”murval” tycks ha som enda merit.
   Förutom partiboken !

 18. Kära nån…Är detta ett försök från lokalblaskan,att söka bli fri från en konkurrent ? Själv bor jag som bekant också i en abzurdsk småstad,
  och får nu möjligen börja darra,för dessa vinklande ”Kalle Blomqvistar”.
  Märkligt inte dessa ”kriminalreportrar” befattar sig med alla de dagliga fall av importerad kriminalitet som det märkligt nog,förblir stillatigande om i PK-organen…Små som i detta fall,liksom stora ! 😉

 19. Ja du det är många som skulle åkt gummiflotte till reningsverket……. pettersson du är bäst…….

 20. Kriminalreporter 🙂 Hahahahahaha. Jag hon har mycket att skriva om i det nya Sverige.

 21. ”Kriminalreporter”?

  Vad tycker hon själv om brottsutvecklingen i Sverige och den kommun där hon bor?

  Undrar om hon tittar på Efterlyst?

 22. Svensk press och media håller långsamt men säkert att gräva sin egen grav. Nu har ju även Expressen infört ”premium” som man får betala för om man vill. De flesta lokaltidningar går på knäna och tidningsbuden som i ottan delar ut tidningarna till färre och färre är redan idag en ren förlustaffär. Fast om man drar in dem så blir ju tappet ännu större alla gamlingar som inte har internet tappar ju kontakten med yttervärlden. Utdelningen via posten är ju en lösning som kommer att fördyra ännu mer och tidigast middagstid sen lördagar kan man ju glömma. Nä svenska lögnmedia håller på att gå en långsam död till mötes.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: