Straffen skärps i hovrätten för bilsläparna – två döms till fängelse, men löjligt kort tid


BROTTSLIGHET. De två huvudmännen, Alain Markenbjörk och Bilel Schäfer, bakom de uppmärksammade bilsläpningarna i Malmö och Lund får skärpta straff i hovrätten. 

De två 19-åriga männen dömdes i tingsrätten till skyddstillsyn och samhällstjänst men döms i hovrätten i stället till en månads fängelse.

”Brottsoffren har försatts i en försvarslös och skrämmande situation och att gärningsmännens agerande har varit både omdömeslöst och farligt”, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

-Pettersson tycker även det skärpta straffet är ett hån, att det inte räknas som grov misshandel att dra folk efter en bil är obegripligt och varför får gärningsmännen behålla körkorten?

”Avgörande för om brotten ska bedömas som grov misshandel är emellertid om gärningarna, på det sätt som anges i bestämmelsen om grov misshandel i 3 kap. 6 § brottsbalken, har varit livsfarliga eller om gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet eller råhet” säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth.

TIDIGARE 2018-03-05. ”Bilsläparna” fick löjligt låga straff och får behålla körkorten

BROTTSLIGHET. De unga invandrarmän som nyligen dömdes till löjligt låga straff för att på ”skoj” roat sig med att släpa slumpvis utvalda människor efter sin bil i Malmö och Lund får behålla sina körkort. Enligt uppgift i Sydsvenskan, bakom betalvägg som vi inte länkar till, är skälet till att körkorten inte dras in att brotten klassificeras som misshandel, inte som trafikbrott.

Männen är dessutom så pass unga så de har troligen sina körkort på prov.

-Pettersson tycker att ett rimligt straff hade varit fängelse i 1-2 år, indragna körkort och beslagtagen bil.

TIDIGARE 2018-03-02. ”Bilsläpningarna” bedöms som misshandel – straffet ett skämt

BROTTSLIGHET. Malmö tingsrätt har i dag dömt två män, båda 19 år, för att tillsammans under ett dygn ha misshandlat och försökt misshandla nio för dem okända personer genom att hålla fast dem och tvinga dem att springa efter deras bil.

Två män åtalades för att tillsammans ha utfört åtta fall av grov misshandel, ett fall av försök till grov misshandel och ett fall av ofredande. Två kamrater åtalades för att ha deltagit vid flera av brotten.

Från midnatt mellan den 7-8 augusti till tidig morgon den 9 augusti 2017 tog två till fyra yngre män (18-19 år) som färdades i en stor svart personbil kontakt med män i samma ålder för att fråga efter vägen. När männen i bilen fått hjälp med anvisningar har en av passagerarna i bilen tagit i hand, men inte släppt taget, utan föraren har i stället kört iväg. Personen som hållits fast har i flera fall dragits eller släpats med bilen. Åklagaren har hävdat att dessa gärningar ska bedömas som grov misshandel eftersom agerandet varit livsfarligt och gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Tingsrätten har funnit att samtliga bildragningar i vart fall resulterat i smärta i armen på personerna som dragits med. De båda männen har insett detta. Genom att de fortsatt att utföra gärningarna trots att flera personer släpats och fallit till marken, har de även insett risken för att deras handlande kunde medföra allvarliga skador hos personerna som drogs med. De har därmed gjort sig skyldiga till misshandel. En av kamraterna har friats från medverkan medan den andra kamraten har dömts för medhjälp i en mindre del.

Det har varit fråga om snabba accelerationer över korta sträckor men hastigheten har ändå varit förhållandevis låg. Körningarna har därmed inte varit livsfarliga. Det har också varit korta förlopp och syftet har inte primärt varit att skada personerna. Bildragningarna ska därför bedömas som misshandel av normalgraden, säger Christina Nilsson.

Deras ålder har beaktats vid straffets bestämmande. Straffet har bestämts till skyddstillsyn med samhällstjänst 140 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse 6 månader ha dömts ut.

 

19-årige Alain Markenbjörk döms till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst för misshandel, försök till misshandel och ofredande. Alain Markenbjörk är född i Sverige men har bosnisk respektive peruansk invandrarbakgrund.

19-årige Bilel Schäfer döms för misshandel, försök till misshandel och ofredande till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst. Schäfer var den unge man som kom in till polisstationen tillsammans med sin mamma. Hans mamma är svensk och hans pappa är invandrare från Tunisien.

Alain Markenbjörk och Bilel Schäfer har båda erkänt brott.

Pressmeddelande

Malmö Tingsrätt MÅLNR: B 7088-17

-Pettersson undrar om 140 timmars samhällstjänst för nio fall av grov misshandel ens är ett straff. Grabbarna håller nog på att garva ihjäl sig nu…

Alla fyra åtalade har utländsk bakgrund.

TIDIGARE 2018-02-16. ”Bilsläpningarna” i rätten – misstänkta hävdar lek

BROTTSLIGHET. En rättegång pågår i Malmö mot fyra 19-åringar som misstänks för de uppmärksammade ”bilsläpningarna” i augusti förra året. Gänget ska ha åkt runt och lurat fram unga män till sin jeep, därefter ska de ha greppat offrens arm samtidigt som föraren gasat.

Conny Andersen utsattes för vad tonåringarna själva kallar en ”lek”. Han släpades över 100 meter, i 30–40 kilometer i timmen.

– Bilen accelererade och jag försökte springa, men det gick för snabbt. Då tänker jag att jag ska försöka glida med fötterna på marken, men mina ben bara dunkar i marken, berättar Conny.

Åklagaren Fredrik Jönsson menar att straffvärdet är fyra års fängelse.

-Pettersson säger att det är skitskoj, vi släpar dig efter bilen på lek och släpper dig sedan. Du blir bara lite skadad om du inte hamnar under bilen.

Alla fyra åtalade har utländska namn, dock inte arabiskt/muslimska. Livsfarliga och hänsynslösa dåd som hade kunnat sluta med att nio unga män fått allvarliga skador. Vi får hoppas de åtalade får fortsätta leka i en fängelsecell för de har tidigare meriter som visar på att de inte borde gå lösa.

Sydsvenskan får ingen länk för de använder betalvägg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Straffen skärps i hovrätten för bilsläparna – två döms till fängelse, men löjligt kort tid

 • Ingmar Silfvast

  Slopa största delen av tingsrätterna Slopa största delen av poliskåren Låt alla härja på fritt och göra vad dom vill för de gör dom ju ändå Polisen tar sällan fast nån och lyckas dom nån gång så släpper tingsrätterna dom fria innom några timmar eller utdömmer löjliga straff som inte ens är straff utan ett grovt hån mot dom som blivit drabbade Olof Palmes drömrike börjar ta form Anarki på alla områden

  Gilla

 • Onkel Björn

  Nu kunde jag inte se om det framkom vem eller vilka som hade kört bilen.
  Bilförarna borde ju ha blivit av med sina körkort. det är ju en skam att de får behålla dessa. De har klart visat att de inte följer lagar och regler.

  Följer man inte lagar och regler i allmänhet, vad får en då att tro att man plötsligt blir laglydig när man sätter sig bakom ratten.

  Gilla

 • robbcos

  lämna sverige medan det finns tid, PK regimen, skolan, polis och rättsväsen, alla tillsatta för att hjälpa oss till ett bättre o tryggare liv går i armkrok med Mohameds lärjungar och förstör landet till oigenkännlighet och dränerar dess ekonomi.

  Gilla

 • Ner med 7k

  Eller ridskolan i Stockholm, kamphundar som attackerade häst och ryttare i söndags. Enligt ridskolans chef var det inte nordbor iallafall som släppte hundarna lösa.https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/oro-pa-ridskola-efter-hundattack-mot-hast

  Gilla

 • Sven

  Oftast när det gäller GM från icke skidåkande land så är det att det saknar konskevenstänket, de skrattar när de begår sina ”handlanden” men så hoppas jag också att de skrattar lika mycket i fängelset när de har lagförts och dömt för det.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte fängelse !
  De döms till löjligt kort tid på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell heter det och inget annat.
  När man nu har jobbat som fångvaktare i snart 36 år så vet exakt hur dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna fungerar.
  Inom kort pension, känns mycket bra.

  Gilla

 • Brasklappen

  Om ett par etniska svenskar släpat dessa efter bilen då hade SVT och hatmedia slagit upp det stort som ett ”rasistiskt” brott och straffet hade definitivt inte blivit så löjligt låga som för dessa….V saknar ett rimligt rättsväsende i Sverige!

  Gilla

 • Stenbock

  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/02/rebecca_1551037682-704×396.jpg (Bild från BZ)
  Ja godbitarna ha många kära namn… Själv har jag i en dryg vecka följt en händelse i Berlin,där mina misstankar riktas åt liknande håll.
  15-åriga flickan (ovan på bild) är sedan 18 februari,som uppslukad från jorden. Enorma spaningsinsatser har satts in över stora delar av södra stadsdelen Britz. I går hittades det troligen något som tyder på,att flickan inte längre är i livet. I dag hämtades en misstänkt för försvinnandet,in till förhör.
  Tystnaden i fallet stärker min tro,att denna ”inhämtade”, tillhör den nya delen av befolkningen !

  Gilla

  • Ner med 7k

   Så är det, inget signalement eller tystnad är nyadel, signalement, uthängning är svenskar eller andra västerlänningar, uthängning med namn är nationalister, antifeminister och andra anti pk.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: