Ulf Kristersson: ”Då kommer det att gå riktigt illa”

INRIKES. Moderatledaren Ulf Kristersson intervjuas i Expressen, jag återger ett litet stycke, det räcker. Kristersson pratar om att det inte handlar om han blir statsminister eller inte utan om att få till en för landet bra regering och politik. Om ekonomin, brottsligheten, integrationen som är vår tids stora ödesfrågor. 

– Blir vi inte bättre i Sverige än vad vi är just nu, då kommer det att gå riktigt illa. Då kommer vi få se samma problem och samma upplopp som vi ser i andra länder. Men lyckas vi kommer vi att få se fantastiska klassresor, människor som får helt nya möjligheter, barn som får mycket bättre utbildning än sina föräldrar, som blir framgångsrika företagare och lyckas bra i vårt land.

Vad har gått snett hittills, enligt dig?

– Vi har bagatelliserat de här problemen i många år nu. Vi har inte tagit bidragsberoenden eller bilbränder på allvar. Sagt gång på gång att det här är oacceptabelt, men inte gjort något. Vi måste ta in vidden av problemen, men samtidigt lägga realistiska och genomförbara förslag på bordet. Vi föreslår till exempel en bidragsreform, som gör att man aldrig får mer pengar i bidrag än lön om man arbetar, säger Ulf Kristersson.

Läs:

 • Vi har bagatelliserat de här problemen i många år nu
 • Vi har inte tagit bidragsberoenden eller bilbränder på allvar
 • Sagt gång på gång att det här är oacceptabelt, men inte gjort något

Vilka vi undrar Pettersson? Det finns folk som varnat i årtionden, det finns ett parti som gång på gång föreslaget bra åtgärder men det partiet vill du inte förhandla med.

Du föreslår att några bidrag dras in, de kriminella darrar av skräck…

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

32 thoughts on “Ulf Kristersson: ”Då kommer det att gå riktigt illa”

 1. Knappast troligt att någonting någonsin kommer att hända efter allt svammel denne man häver ur sig. Vore det ett uns av sanning i hans uttalanden skulle det ha gjorts för länge sedan, bara han kunde tänka klart och liera sig med SD.

 2. Han mässar ofta om att vi alla har ett ansvar och att vi måste jobba hårt för att uppnå framgång i samhället.
  Han har däremot en mer lättsinnig inställning till hur han själv ska uppnå detta, att utnyttja sina egna politiska uppdrag för att få fördelar när han ska hjälpa de behövande är bedrövligt.

  Jag lyssnade en del på honom, Reinfelt och Norberg på 80-90 talet då de ondgjorde sig över det allmännas kontroll över viss verksamhet. Den fria marknaden skulle lösa alla problem.

  Den ende som blivit hjälpt är han och hans familj. De vuxna i familjen tillhör inte de fattigaste i samhället och skulle enligt deras egen ideologi köpa sitt boende. Men det är klart de reglerna och ideerna gäller bara de medellösa, inte folkvalda mytomaner.

  Moderaternas stora problem är att de haft partiledningar med nyliberala ideer och rymligt samvete. Borta är den ideologi som byggde på att det behövdes skapa arbeten inte spekuleras i suspekta upplägg.

 3. Han är att djupt förakta, en person som utnyttjar allmänna medel och andra institutioner. En broiler i kostym, som leker politiker, samma skrot och korn som nu flertalet sk. naiva politiker, som skor sig på våra inbetalda skatter. Lögnen är daglig verkstad och hyckleriet har inga gränser. Deras måtto, utnyttja så länge du kan. Ett folk som är godtrogna och verklighets frånvända, som är nöjda om de får se Farmen och andra lekprogram i teven, är lätt utnyttjade av skrupulösa personer. “Vi” ca 80% är naiva, vi som inte är naiva är rasister, nazister m.m och klimatförnekande populister som inte ställer in oss i den imbecilla kön som utgör resten av Sverige.

  • Ja och så gör samtliga dessa Kleptokrater, i alla partier det är inte bara en väl tilltagen lön som dom förser sig med , man utnyttjar alla förmåner i samhället till bristningsgränsen. Det är inte förunderligt att trots Världens högsta skatter så förslår inte medlen till samhällskontraktet staten har till alla samhällsmedborgare!

 4. Ebba Busch-Thor skulle bli statsminister istället. Hon är av rätt kaliber. Och KD växer, och tar väljare från moderaterna. Kristersson är alldeles för vag och eftergiven till PK. Hade han varit som Ebba, hade han fått över Annie Lööf och Jan Björklund på sin sida. Men han var USEL i förhandlingarna. En PK-mes helt enkelt. Sen är det ju förräderi, han håller på med, i ovanstående text. ALLT ska bli så bra så för de inkommande, medan de tränger undan oss riktiga svenskar allt mer. Det är ju det hans politik syftar till, verkar det som. Inte ens han behandlar alla lika. Utan favoriserar invandrarna, före oss inhemska. Precis som det uttalade vänsterfolket gör. Men man kunde ha väntat något annat från honom, som ska representera det borgerligt konservativa. Men socialismliberalismen verkar ha ätit upp även honom. Suck!!!

  • Om Ebba Busch Thor är av rätta virket så ska hon visa det nu och bjuda in SD för samtal men det kommer hon aldrig att göra, KD är och förblir ett parti inom 7 klövern !
   Kommer aldrig att lita på någon inom familjen 7.
   Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

 5. NU myser verkligen journalisten Carina Bergfeldt och det övriga svenska vänsterextrema etablissemanget, det blev inget avtal mellan USA och D.Trump !

 6. Det stämmer ju inte att de inte gjort något!
  Under åtminstone trettio år nu, har politiker, myndigheter och andra kastat miljard efter miljard med skattepengar på det ena “integrationsprojektet” efter det andra.
  Nu vill de ha ÄNNU mer skattepengar till nya integrationsprojekt.
  Och över 80% av röstberättigade vill låta dem fortsätta med detta som kallas “naivt”.
  Hur naiv (infantil) får man bli?

 7. Vilken sten har han sovit under ?

  Kriget och terrorn pågår i Sverige….Ulfs kompis Reinfeldt ( ÖPPNA ERA HJÄRTAN ) och Ulfs allierade kompis Löfven ( DET BLIR EN VINST FÖR SAMHÄLLET ) har ordnat det bra.

  Sverige en vardag i dag !!!
  KVINNO o BARN GRUPPVÅLDTÄKTER
  MORD
  BILBRÄNDER
  PENSIONÄRS RÅN
  BIDRAGS BEDRÄGERIER
  MISSHANDEL
  PEDOFELI
  TORTYR
  DOLDA SKATTEHÖJNINGAR
  LÅGKONJUNKTUR I EN HÖGKONJUNKTUR

  ” Man ska inte prata om ormar, utan att nämna giftet som de bär på”

  OCH NU YTTERLIGARE SJUKT….
  Terrorister, mördare och torterare är snart din granne…
  då dessa enl.ovan skickar sin avkomma till Sverige, och välkomnas med öppna armar, sen välkomnas deras mamma, pappa och övriga släkt, på sk.anhörig invandring / mamma,pappa,släkt måste vara vid sina barn.

  Så…..hälsa din ”nya” granne välkommen !

 8. Varför sitter inte den mannen i fängelse?
  Och hur kan ha sitta kvar som ledare för ett politiskt parti?
  Helt absurt!

 9. Att Ulf hela tiden använder ordet “vi” som bortförklaringar. Säger allt om den mannens retorik.

  “Verkligheten viktigare än orden.”

  “Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

 10. Reinfeldts lärjunge Ulf Kristersson som för inte så länge sedan som ordförande för MUF skrek om vidöppna svenska gränser och fri invandring och som tillhör den mångkulturälskande familjen 7 ska inte yttra sig, han är inte trovärdig bara patetisk !
  Sätt Hanif Bali som partiledare för M istället om han nu ska vara kvar i fjollpartiet M, bättre om Bali istället går till AFS eller SD där skulle han göra mer nytta med sina åsikter.

 11. Nu vittnar advokaten Michael Choen som ljugit förut och säger att han skäms, Choen säger att D.Trump är en rasist lögnare och bedragare !
  SVT:s anti-Trump journalist Carina Bergfeldt bara bara strålar och riktigt myser nu i TV-rutan när hon rapporterar om vad den dömda advokaten säger om president D.Trump i förhöret.

 12. De som varnat tidigt har blivit motarbetade och i många fall socialt förnedrade. Sunt förnuft har ansetts som att vara någonting skamligt.

  Ledstjärna har varit vansinniga samhällsreformer. Nu betalar landet.

 13. problem&solution retorik ifrån hennet Kristersson då hans parti(M)och block fyllt på Sverige med massinvandring och som vem som helst kan räkna ut inte är hållbart på något plan för landet. Ulf själv har väl propagerat för att svenska barn/ungdomar bör lära sig arabiska ev som första utländska språk ??? 🙂 integrationen handlar alltså inte om att migranterna ska lära sig svensk kultur-sedvänjor utan det omvända.. nämligen svensken ska ge avkall på sin identitet och kultur.
  Riksdagens 7(8) partier och dess 2 block är bara en mirage i själva verket är de i SYNC med varandra i att förstöra landet till U-lands nivå

 14. Varför dessa orosmoln om att det kommer att gå åt skogen för Sverige . Det har det redan gjort . när våra sk politiker inte vill eller förmår att göra något positivt så fortsätter resan utför . Våra sk politiker är marionetter till oligarkin . Detta är vad jag tycker mig se . Mvh Sjöström

 15. Det är Fredrik Reinfeldts SD-hat, flitigt påhejad av bl.a. Ulf Kristersson, som satt Sverige i den nuvarande mardrömssituationen.

 16. Han blåste skattebetalarna på ett par miljarder kronor genom att slumpa ut allmännyttans bostäder till en kompis för några hundra miljoner.

  • Och nu stiger bostadspriserna i Sonessons domäner. Sveriges välbeställda kommer att antingen lämna landet eller fylkas i (företrädesvis skånska) kommuner med överlevnadsinstinkt. Vi fattighjon får tugga i oss bestialiska våldtäkter, bil- och bostadskapningar, rån, storskalig knarkförsäljning, misshandel, islam, förnedring och annan mångkultur.
   Och rättsväsendet fortsätter att kuva oss om vi gör minsta försök till att försvara oss.

 17. Med dom meriterna så kommer det med stor sannolikhet att gå åt helvete. …..plus att han och moderaterna är globalister.

 18. Kristersson är en tveksam figur.
  Christian Sonesson från Staffanstorp skulle säkert fylla upp kostymen bättre han är inte från Stockholm heller.

Kommentera