Sverige måste hjälpa

”Sverige måste hjälpa” står det i en provocerande rubrik i Aftonbladet.

Det är en slöjbärande mamma som vädjar till regeringen att hjälpa hennes dotter att komma ”hem” till Sverige.

Dottern reste ned till Syrien 2014 för att hjälpa till med uppbyggnaden av IS våta dröm om en muslimskt kalifat. När livet i detta kalifat inte blev som utlovat vädjar nu många till ”sina” regeringar att de ska hjälpa dem hem och ta emot dem med öppna armar. Intresset verkar dock svalt, även från vår regering.

Den slöjbärande mamman tycker dock annat. Hon tycker att Sveriges regering ska hjälpa dem.

Vi ser här en av många snyfthistorier om IS-resenärer som säger sig ångra sitt val och som säger att de inget visste. Kvalificerat skitsnack. Den slöjbärande kvinnans dotter reste ned till Syrien 2014 för att där ingå i det kalifat som var hundratusentals muslimers våta dröm. Inget visste?

Samma år, alltså 2014, rapporterade svenska medier om IS blodiga välde varje dag.

SVT berättade om kidnappningar och morden på hundratals yazidier i augusti 2014.

Samma månad rapporterade SvD om avrättningar, korsfästningar och tortyr i syriska Aleppo.

SR berättar hur IS avrättat hundratals krigsfångar på ett brutalt sätt och detta redan 2014.

Rapport efter rapport om IS brutalitet strömmade in i media under 2014. Offentliga avrättningar på de mest utstuderade och brutala sätt. Massmord, tortyr och kidnappningar blev plötsligt vardagsmat. Jag tänker inte visa några filmsnuttar från IS blodiga framfart, men de är många och ytterst blodiga.

Att den slöjbärande kvinnans dotter inte läste tidningar, lyssnade på radio eller såg på TV innan hon reste ned till kalifatet, är rent nonsens. Hon visste vad hon gjorde, hon visste vad IS strävade efter, hon kände till IS brutalitet, hon ville med sin resa visa att detta muslimska kalifat var en dröm som hon delade med hundratusentals andra.

Nu vill hon till Sverige, men jag hoppas att Sveriges regering står stark och nekar henne denna ynnest. Dottern vill uppenbart bo i ett land där sharialagar och ett muslimskt leverne står högt i kurs. Låt då henne göra det och neka henne att komma till denna del av världen där vi byggt upp samhällen som står för något helt annat än islams irrläror.

Aftonbladet (unvis)

8 thoughts on “Sverige måste hjälpa

 1. Är väl bättre kärringen flyttar ner till sin dotter!?!ja menar kriget är ju slut nu.är väl svårt kanske att lämna ifrån sig alla bidrag!?!?

  • IS terroristerna får garanterat komma hem till slut. Det brukar sluta så. Som alltid säger Sverige att det finns internationella avtal dom måste hålla sig till. Konstigt att andra europeiska länder kan göra så mycket mer? Dom har säkert skrivit under samma avtal. IS mördarna får säkert ta med sig sina ägodelar, dom där burarna där dom har bränt och dränkt sina offer. Sen blir det körkort, lägenhet, jobb, gymnasiestudier, hemma hos reportage, snyftreportage,nyhetssoffan m.m.FY Fan säger jag.

 2. Det var inget cafe dom öppna
  De försökte mörda hela den fria världen,
  och vi ska stå med öppna armar!!!!!
  vad är det för fel på dessa trams mäniskor/politiker som inte ens förstår den innebörden??

 3. Hmmm…
  Skicka hem mamman å det snaraste. Hade något av mina barn åkt ner till Syrien för att hjälpa IS så hade jag inte velat ha henne tillbaka hit. Alla har vi olika värderingar. Att modern och SVT inte tycker som jag är skrämmande.

 4. Nej så fan heller, låt Mördarpack stanna där dom är, vi har inga som helst skyldigheter att stötta dom människor som önskar livet ur oss och andra Västerlänningar!

Kommentera