Sverige ska inte vara ett himmelrike för bedragare


BEDRÄGERI. Expressen skriver i dagens osignerade ledare att fuskare borde kastas ut. Allt annat är absurt. Om Sverige vill vara ett kunskapsland får det inte råda någon tvekan: akademiskt fusk måste straffas stenhårt.

-Pettersson har bytt ut ett ord i Expressens text, fuskare mot invandrare, för det är till stor del ett invandrarproblem. Invandrarna saknar bevisligen integritet och omdöme. Landets invånare, som finansierar studenternas utbildning via skatter, ska inte behöva möta en person i en statusposition som är ett ruttet äpple, framsläppt av akademin.

Bara misstanken tär på tilliten i samhället.

Dessutom bör de personer som har slängs ut på grund av fusk bli av med sina högskolepoäng. Straffet måste svida och man ska inte kunna sko sig på poäng som man har samlat ihop på bedräglig grund.

Läs vidare på Expressen…

I Januari dömdes nedanstående personer för fusk i högskoleprovet av Norrköpings Tingsrätt.

De fuskande och dömda är, endast förnamn:

 1. Muhamad
 2. Fahima
 3. Besarta
 4. Oliver, svenskt efternamn
 5. Amar
 6. Athir
 7. Nadia
 8. Sadeq
 9. Sabina
 10. Sadeghei
 11. Cimone
 12. Archavir
 13. Narin
 14. Nelly, svenskt efternamn
 15. Mohamed
 16. Mohammed
 17. Norhaan
 18. Robin, asiatiskt efternamn
 19. Marco
 20. Evylyn
 21. Sara, arabiskt efternamn
 22. Darya
 23. Josef, arabiskt efternamn

Det återstår 74 fuskare för tingsrätten att döma eller fria. Sedan har vi ekonomiska ”flyktingar” som ljuger, ”barnen” ljuger, osv. Det är en katastrof för tilliten i samhället.

Tingsrättens pressmeddelande

Namnen är ingen tillfällighet, en av dem som betalade stora pengar och som nu studerar på en topputbildning på ett svenskt universitet säger till SVT: Det var ”100 procent värt” att fuska på högskoleprovet. Mannen, som kallas ”Hadi”, säger att han det skulle ha tagit flera terminer att studera till ett så bra resultat. Att fuska var det bästa alternativet för honom, och tillägger att han inte har dåligt samvete för att han tagit någon annans plats.

– Jag bryr mig inte om någon annans plats i slutet av dagen. Mitt liv och min framtid kommer i första hand.

Harlem Sheikh är en förortsbarbie och doktorand i migrationsrätt som anser att det är riktigt och rätt att fuska med högskoleprovet. Hon kallar dessutom dem som fuskar för babbar.

Att komma in på n hög utbildning och i förlängningen få ett fint och välbetalt jobb genom kunskap och hårt arbete är tydligen inget alternativ för kompetensregnet…men att skrika rasism när man inte kan jobbet går bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Sverige ska inte vara ett himmelrike för bedragare

 • BObby

  ”det skulle ha tagit flera terminer att studera till ett så bra resultat” jag vågar påstå att Hadi inte fått ett så bra resultat fast han/hon/det skulle studerat i 50 år. Alla är vi olika.

  Gilla

 • Weronica Selby

  och Sverige haller med

  Gilla

 • Bosse S

  Fusket slutar inte med högskoleprovet. Det fortsätter även i högskolan.
  Inhyrda personer med falskt leg skriver de viktigaste och svåraste tentorna mot betalning. Till och med laborationerna fuskades det i.
  Jag såg detta på nära håll redan under tidigt 90-tal och det var alltid sydösteuropeer och nordafrikaner som trixade med systemet.
  Det hände att någon avslöjades, men ingen blev allvarligare straffad än att de fick gå hem vid det tillfället.

  Gilla

 • Göran

  När dessa fuskare kommit upp sig så gynnas enbart egna klanen, landsmän eller muslimsbröder.
  Sveriges näst intill försumbara ”straff” för fusk ger grunden för ett genomruttet sjukligt korrupt land där rätt eller fel sitter i rastillhörighet, religion eller partibok.
  Allra, allra värst är när Åklagare eller domare sitter och missbrukar sin ställning för att fria grovt import-kriminella med ”rätt” utländska rastillhörighet och offer med ”fel” Svenska.
  Eller läkare på alla upptänkliga sätt demonstrerar att de inte bryr sig om de med ”fel” ljusa hudfärg.
  Glömmer aldrig när min gamla synskadade mamma blev informerad om undersökningsresultaten på ett helt annat utomeuropeiskt språk!
  Inte med minsta försök att prata Svenska eller Engelska!
  På ett äldreboende satt en anställd ”ensamkommande” bara och surfade på telefonen. När han blev tillsagd anmäldes chefen för ”rasism”.
  Nu är hon avsatt av ledningen.
  En slags cancersjukdom som omvandlar ett fungerande land till ett skräcktillstånd.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och nu den naiva, blinda, sinnessvaga Elin Ersson, denna vilsna lilla flicka som stoppade ett flygplans start, genom att förhindra att en 52-årig kvinnomisshandlare, skulle utvisas, detta ger ett straff på endast böter….3000kr.
  Detta är helt sjukt i syltryggarnas Sverige.
  DU KAN STOPPA ETT PLAN…KOSTAR DIG BARA 3000kr.

  Idiotin är fullständig.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Stoppas ett flygplan av andra orsaker än en utvisning av en stackars missförstådd kriminell pensionsräddare så blir det inga 60 dagsböter utan garanterat några år på något av Kriminalvårdens fina fullservade semesterhotell som i folkmun patetiskt kallas för fängelse !
   Skillnad på folk och folk i dagens vänsterextrema Sverige.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Det är mycket världens största socialbyrå Sverige inte ska vara ett himmelrike för men tyvärr är och kommer att förbli med Löfven och hans nya 4/V-trojka vid rodret !!!!!

  Gilla

 • ruben

  Fuska eller ljuga sig till falska meriter för ett yrkesliv är så lågstående och även ett brott mot de flesta idéer om mänskliga rättigheter. Det är en mänsklig rättighet att vara obildbar, men inte att fuska. För inte så längesedan behövde det inte påpekas. Bevare oss från det ökande våldet och fusket och den allt ansvarslösare riksdagen och myndigheterna.

  Gilla

  • Cirkusen fortsätter.

   Vi och främst våra barn, kommer möta allt möjligt folk som knappt kan svenska på poster, där de ska bestämma vilka som ska få jobben….RÄKNA DÅ UT HUR ARBETSMARKNADEN BLIR FÖR VÅRA EGNA !!!

   Gilla

 • Argus

  Har man väl fuskat sig in i landet och funnit att det är en framkomlig väg så fortsätter man.

  Repatriera mera!

  Gilla

 • Tore

  Tänk att man kan få högskole provet att vara rasistiskt, kraven är för höga så vi måste fuska.
  Sverige ska omformateras för att babbar ska kunna nå sina mål.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är muslimernas retorik, alla är alltid orättvisa mot dem.
  Råd till muslimer som känner sig kränkta:
  Sluta gift er med kusiner så kanske erat IQ stiger på 10 generationer.
  Hoppa av er muslimska religion och ta in intryck från världen istället för från koranen så kanske ni kan höja erat IQ på 2 generationer.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Tja kommentarerna ovan gör att man
  Förstår varför det ser ut som det gör i
  Mena och Afrika. Jag får ofta höra att
  Invandrare har dålig ekonomi. Hur kan de
  Då skaka fram 100 000-200 000 för att
  Fuska? Risken att en svensk ungdom
  skulle få fuskpengar hemifrån är minimal.
  (De flesta svenskar äger inte 200 000 i kontanter). Arma land

  Gilla

 • Tony

  Men det finns ju så mycket mer fusk än akademiskt fusk, så varför
  bara dessa med vetskap om att man kan åka ut när ständiga bedrägerier straffas hårt hade det givit många en tankeställare, Sverige ska inte vara ett avskrädesland för oseriösa individer, 2 chanser, sedan ut!

  Gilla

 • ossie

  Sverige är ett himmelrike för lögnare och bedragare. Ett exempel är de sk ”flyktingbarnen” som ju till minst 99% är bedragare som våra idiotiska politiker belönar rikligen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: