Varför tvingas Hermansson bort


En maktkamp inom Socialdemokraterna i Göteborg sker nu för öppen ridå.

Ann-Sofie Hermansson ska tvingas bort från sin post och den som leder det arbetet är Anna Johansson, den f.d. ministern som tvingades avgå efter skandalen i Transportstyrelsen. Vad ligger egentligen bakom?

Partiet förlorade makten i Göteborg, inte minst tack vare det nya partiet Demokraternas framgång. En del hävdar att det är orsaken, men ett tapp på två procentenheter gör knappast att Hermansson odugligförklaras. Andra hävdar att droppen var när Shahbaz Khan i veckan meddelade att han avgår som kommunalråd p.g.a. Hermanssons ledarstil. Håkan Boström på GP pekar på en annan faktor som kan spela roll i detta maktspel.

Ann-Sofie Hermanssons hårda ord mot islamismen och alla dess ingredienser.

”Hon har markerat hårt mot hedersförtryck och islamism i en stad som har stora problem med bägge dessa sammanhängande fenomen. Det är mer kontroversiellt än man kan tro. Särskilt inom socialdemokratin och dess sidoorganisation ”Tro och Solidaritet””

Skriver Boström och tillägger att Anna Johansson är personlig vän med individer inom Ibn Rushd och att hennes syn på islamism skiljer sig mot Hermanssons hårda ställningstagande.

Johan Westerholm fortsätter på det spåret på Ledarsidorna.

”Det är ingen hemlighet i partiet att Anna Johansson velat att Ann-Sofie Hermansson skall tona ner sin kritik mot hederskultur och radikal islamism”

Två intressanta och läsvärda artiklar som pekar på att Socialdemokraternas kopplingar till islamism kan vara mer djupgående än vi tidigare trott.


13 responses to “Varför tvingas Hermansson bort

 • Peter Skoglund

  Det är mycket illa med den tydliga socialdemokratins undfallenhet, mot allt det dåliga som förekommer inom islam och deras grupperingar.

  Ett demokratihot som sossarna blundar för medvetet.

  Gilla

 • ruben

  Inom S accepteras nog de flesta politiska riktningar för att locka röster. Då kan man inte vara tydlig när man beskriver den konkreta verkligheten. När raset gått för långt i kommunen, så sopas problemen under mattan. Se hur det gått för socialdemokratiska Malmö, ett katastrofalt socialfall.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Någon annan politiskt korrekt rövslickare är naturligtvis ute efter hennes tjänst !

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hur slutar detta? Förlorare är självfallet bara S.

  Gilla

 • Hanna

  Inte reta upp valboskapen…. Fler S-kvinnor än hon har petats efter att de varnat för odemokratisk islamism inom partiet, samma för V. När islamisterna sen avslöjar sig själva står alla och gapar och Löfvén säger att …”det är oacceptabelt”😒

  Gilla

 • Född i folkhemmet

  Kolosserbrevet 2:15

  ”15 Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem.”

  Gilla

 • Argus

  Fem år på universitet infesterade av bokstavskommunister?

  Gilla

  • Stenbock

   Just samma tanke som speglades hos mig… Inom den röda kretsen har alltid varit en strid på liv o. död. Titta bara på Stalin och alla de partikamraterna,han lät mörda.
   Alltså inget nytt inom arbetarrörelsen. Många som profiterar på oss som tvingas betala deras arvode. Att de är likriktade framgår ju av deras ledare:
   ”De blir lönsamma längre fram” o. ”Vi tittar på det”,är ju bara floskler för att överleva,till nästa löneutbetalning !

   Gilla

 • Benke

  Det finns bara en lösning, inför politikerlegitimation med fem års studier på universitet. Då försvinner iallafall de flesta sossar, kommunister och miljöpartister.

  Gilla

 • centurion

  För feministerna är de svenska männen ena riktiga otäckingar, medans de kvinnofientliga mullorna med medeltids-värderingar förses med kultstatus.

  Gilla

 • putte

  Den här Anna verkar vara en litet knepig person , men kanske inte konstigt för hon har ju gift sig med Morgan Johansson två gånger , samt dotter till den välkände politikern i Göteborg Göran Johansson . Det framstår mer och mer som om att S kan liknas vid en hemlig sekt som sätter makten framför allt .

  Gilla

 • Gringo

  Är man sosse så underlättar det att ha en förkärlek till islam, för vem ska annars rösta på dem, när de gamla ”gardet” av socialdemokrater dör ut. De sossar som kommer efter handlar det bara om pengar och makt. Folket och Sveriges bästa har de helt glömt bort för länge sedan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: