Sveriges ekonomi är ett luftslott – det är allvar nu


EKONOMI. Kronan fortsätter sin kräftgång. Konstigt är det inte. Misstron är stor mot Riksbankens räntesättning. Dessutom går landet i fel riktning när ekonomin inte längre växer. Det är allvar nu, skriver Dagens Industri, tyvärr är resten bakom betalvägg. 

Från Dagens Industri

Kommentarerna går att läsa om man vill:

Vi har haft en ekonomiskt negativ utveckling under en lång tid. Detta oavsett vilken färg regeringen har. Det är allvarligt och lösningen handlar inte om att vi skall ha Euro.

Politikerna i Sverige vill ha Euro så att man slipper ta ansvar för utvecklingen. Man syns inte i en större valuta.

Politikerna måste ta ekonomiska hänsyn när man fattar beslut. Det är fel att Riksbanken skall arbeta för att öka inflationen. Det är fel ur miljösynpunkt att öka konsumtionen. Vi borde gynna sparande och minskad konsumtion. I stället skall vi förbättra effektiviteten och sänka kostnader. Globalisering och EU är också fel. Det ökar transporterna och står i motsats till miljömål.

Vi måste hitta bättre mål för politiken som är bra för ekonomin och miljön. För en gångs skull gör Mitelman en korrekt analys. Situationen är allvarlig och kräver att liberalerna måste besegras. Vi måste minska klyftorna och förbättra Näringslivsmiljön så att får fler seriösa företag och färre som förstör ekonomin för medborgarna.

Alla politiker idag är populister och gynnar främst särintressen för att vinna röster. Politiken är i praktiken oseriös. Riksbanken motarbetas av politikerna.

***

Det finns säkert flera anledningar till att kronan och ekonomin haltar. Vi som växte upp under 1990-talet fick alltid höra att en hög invandring skulle rädda Sveriges välfärd. Svenskarna blev allt äldre, och lösningen var att öppna gränserna på vid gavel. Problemet är att de som kom till Sverige nu själva börjar bli gamla, något som verkar ha tagit sossar och moderater på sängen. Pensionerna räddades aldrig som utlovat, istället tvingas nu svenskarna jobba ännu längre och ännu mer. Det går skrämmande fort för 349 politiker att försämra ett land, trots att förutsättningarna var de allra bästa.

***

Att du orkar hålla på med att det är invandrarnas fel att Sveriges ekonomi haltar. Det finns inte en siffra eller forskning som understödjer det argumentet. Det är bara hatfulla och olyckliga människor som håller på och ältar detta. Det var samma visa på femtio och sextiotalet. Sverige skulle gå under om det kom italienarna och greker, på den tiden, till Sverige. Dom skulle röva bort våra flickor och sänka ackorden. Byt fot, grabben.

***

Räcker de senaste 15 årens statsbudget som underlag, eller vilka andra siffror saknar du?

Läs vidare på Dagens Industri…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Sveriges ekonomi är ett luftslott – det är allvar nu

 • Greger Karlson

  Att det fortfarande finns de som inte ser problemen med den höga invandringen visar bara på att media gör ett bra jobb.

  Gilla

 • S Eriksson

  Fanns det inte ett till land som politikerna lyckades förstöra? Jag kommer inte på namnet just nu, men jag tror det började på V hade olja och rimmar nästan på konsumera?

  Gilla

 • Mike E

  Ett land fungerar inte om det inte finns mångfald i informationsutbudet till medborgarna och det finns det verkligen inte i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Daniel.

  Fullständigt självklart att om Ingves höjer räntan brakar Sverige ihop, om regeringen inför fastighetsskatt brakar det ihop, alla kan inte bo i husvagn.
  Men Ingves måste höja räntan, och det kommer att braka ihop, därför att det går inte att lugga en skallig.

  Gilla

 • Jack

  NEJ, det är inte invandrarnas fel att Sveriges ekonomi haltar. Det är de ekonomiska flyktingarna från Mellanöstern och Afrika som är är orsaken. Efter två år hade två procent av kompetensregnet som kom 2015 arbete. Gruppen från Mellanöstern och Afrika kommer aldrig över 50% i sysselsättning trots statliga lönebidrag på mellan 50-100%.
  Hur svårt kan det vara att fatta att de aldrig kommer att bli någon vinst för samhället som Löfven säger. Var är media och ställer de kritiska frågorna till vår statsminister?
  Politiker och media blandar gärna denna grupp med arbetskraftsinvandrare för att det inte ska se så illa ut i statistiken.

  Gilla

 • Billy Boy

  Statsminister Stefan Löfven & finansminister Magdalena Andersson (båda sossar) har bestämt sig för att Sverige skall konkurrera ut Venezuela som för närvarande innehar världsrekordet i den här grenen …

  ”Hur man kör ner ett rikt land i ekonomisk misär på absolut kortast möjliga tid”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu ska en hoper kvinnlig pöbel utmana D.Trump om presidentposten i kommande val och svensk PK-media myser och frossar !

  Gilla

 • Nicklas

  Kommande lågkonjunktur+ miljontals missnöjda söndercurlade babbar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sveriges ekonomi ett luftslott ?
  Fridolin håller inte med.

  Gilla

 • Bosse S

  Stefan Ingves tror att han är Alan Greenspan

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: