Anders Ygeman (S): Räkna inte med lägre elpriser


ENERGI. Trots att elpriserna ökade med 60 procent under 2018 bör hushållen inte räkna med en tillbakagång till lägre priser. Det menar energiminister Anders Ygeman (S), skriver SvD Näringsliv, tyvärr bakom betalvägg. 

– Jag tror inte att vi kommer se sjunkande elpriser till konsumenterna över tid. Men det är en del i att klara energiomställningen, säger Ygeman.

Mängden el är inte vårt stora problem. Det menar säkerhetsrisken Anders Ygeman (S) som är tillbaka i regeringen. Nu är det hans uppdrag att övertyga människor om att högre elpriser är rätt väg för att minska beroendet av fossila bränslen.

Ygeman hänvisar till regeringens ”gröna skatteväxling” som innebär högre kostnader för fossil energi och därmed högre elpriser. Energiministern säger att han tror att det finns en stor samhällelig uppslutning för att byta ut fossil energi mot förnybar.

-Pettersson tvivlar på att uppslutningen från samhället är så stor om alla blir varse att priserna blir minst fördubblade, och tillgången osäker.

Dessutom kommer svenska folket att straffbeskattas till ingen nytta.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet fortsätter nedmonteringen av kärnkraften. Oppositionen håller med eller är tysta. I juni 2017 stängdes Oskarshamn 1. Ringhals 1 stängs 2019 och Ringhals 2 år 2020. Det kommer att märkas på tillgång och pris.

Elpriserna kommer vintertid att stiga rejält framöver. Analyser visar att nedläggning av kärnkraften leder till ett stort antal timmar med mycket höga elpriser, samt ett flertal timmar med svårigheter att överhuvudtaget få el.

Att elpriserna stiger verkar inte våra rödgröna politiker inte bry sig. I Tyskland finns energifattigdom som är när fattigare människor typ pensionärer inte har råd att betala elräkningen.

Det kommer snart att drabba svenskar, då främst fattigpensionärer och långtidssjuka. Detta medan elcyklar och elbilar subventioneras.

Dåliga politiska beslut gör människorna fattigare, för högre elpriser drabbar inte politiker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


28 responses to “Anders Ygeman (S): Räkna inte med lägre elpriser

 • Bosse S

  Vi har dålig kontroll över våra energiproduktionsmedel, vilka man till en inte alltför ansenlig mängd sålt ut.
  Tyskland äger och dirigerar det mesta i Sydsverige och även en del i Västernorr!and. Norska Statkraft äger i stort sätt alla vattenkraftverk i södra Sverige, samt är korsägare ihop med Eon och Vattenfall av en del av våra kärnkraftverk. Finländska Fortum inte att förglömma är också en ökande maktfaktor på svenska marknaden
  Våra kassa politiker har i nuläget väldigt lite att säga till om när det gäller vår energiproduktion. Den största och mest vanskötta skurken vårt eget bolag Vattenfall, är störst och:-P dyrast.
  Förutom alla ökande straffskatter och pålagor våra välbetalda politiker bestämmer att vi skall betala i miljöreligionens namn, så verkar dessa inte bry sig om hur energibolagen hela tiden skruvar och manipulerar elpriset uppåt.
  Inkompetensen och okunnigheten har förstört denna viktiga branch.

  Gilla

 • Bosse S

  Har man en äckligt hög ministerlön i Sverige så är elpriset inga problem. Med de här överdrivet höga politikerlönerna, så kommer aldrig poletten trilla ner om att elpriserna för länge sen har passerat en nivå som är över all rimoch reson.

  Gilla

 • Daniel.

  EU tvingade Polen att höja priset på el. Polen följde uppmaningen och höjde strömmen men, därefter sänkte populistiska regeringen skatten på strömmen till EUs stora förtret.
  Nu blir avgiften densamma.

  Gilla

 • Kalle

  Här gäller det att spika upp solpaneler så att man ka bränna hemma och lura staten på skatteintäkter.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Energiomställningen = afrikaniseringen

  Gilla

 • Lagro

  Regeringen är i desperat behov att få in skattepengar därför röstimporten (asylinvandringen) kostar gigantiska summor, därför kommer skatten höjas på drivmedel och energin.
  De kommer att skylla på någon fejkad orsak att det är för att rädda miljön, men den verkliga orsaken är röstimporten.
  Den röde som skall representera ett parti för landsbygden, som drivit på den här helt okontrollerade röstimporten, med åtföljande skattehöjningar på drivmedel som nu är en följd, som drabbar landsbygden mycket hårt därför de är beroende av bil, därför det finns inget alternativ.
  Den röde har också drivit på att de svenska jordbruket som till stor del varit baserat på mjölkproduktion skall läggas ned och istället importera mjölk i tankbilar från andra EU länder.
  Där har de mycket stora ko besättningar som gör att de ger kontinuerligt antibiotika till djuren, därför är det också en dålig produkt som importeras.
  Den röde har propagerat för en politik som drivit på en avfolkning av landsbygden men tycks ändå ha stort stöd av kommuninvånarna där, som kan ses som att de är inte medvetna om politiken som den röde för.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Var det inte 2030 som det skulle bli slut med nybilsförsäljning med fossila bränslen ? Dom börjar höja priserna på el i tid, för kassakon bränsleskatt blir avsevärt mycket mindre. Även det att dom inte vet hur man kan köra bara på el i framtiden, när vi måste importera el redan nu med en väldigt liten del elbilar. Tänk vad alla utredningar måste kosta när ryggdunkarklubbens polare ska utreda när, var och hur ska vi lösa det med elbilen i framtiden när inte elen räcker till

  Gilla

  • Tanten_2

   Vi måste ju också få in de energiskatter som bortfaller på elförbrukningen i en del serverhallar.

   Gilla

 • Fattig lappen

  El priserna och Skatterna .imorse gick ragatan lövin ut och sa i tv det ska kännas för fattig o rik bränsleskatterna.
  Men drabbas det mest.den då kallade minister lövin eller fattigpensionär en?

  Gilla

 • JEX

  Hallå eller. Om elen inte räcker till i Sverige så behöver vi importera el från Tyskland som gör el i kolkraftverk . Hur dum får man vara ????

  Gilla

 • Stenbock

  I dag får alla vi pensionärer klart besked,varför det jag kallar ”fattighjälp”, höjdes med c:a 600:-/året. För min personliga del,blev det hela 73:-/mån !!!
  Idag förkunnas att för yngre som skall sätta bo,blir nu bl.a. vitvaror ytterligare skatte-tyngda.
  Vi som för att kunna leva i stad som på land,är beroende av bil straffas åter. Nu tager de tillbaka den ”stora gåvan” genom att ännu en gång höja skatten ovanpå bensin o. dieselpriserna.

  Gilla

 • gamgubben

  Nej det är klart, nu när utgifterna ökar som följd av den nya C, L, S & mp regeringens kapitulation, behövs massor av skatteintäkter.
  Tack, Rödluvan för att du tar ansvar!

  Gilla

 • Suzie

  Det som är skrämmande är att 82 % av svenska folket har röstat för fortsatt socialistisk politik med all förstörelse det innebär,finns inte ett enda land i hela världen där socialism har varit lyckad,tvärtom,Venezuela är ett oerhört tragiskt och skrämmande exempel.Svenska folket är oerhört obildat och likgiltigt inför vad som raseras här i Sverige,det viktiga verkar vara att tv fungerar så de kan se mello,bonde söker ligg,paradise brothel mfl sedeslösa och intelligensbefriade program. Det viktiga är att folket har bröd och skådespel som de gamla romerska härskarna sa, inget nytt under solen,historien upprepar sig gång på gång och majoriteten av folket lär sig aldrig, detta är dårskap och leder bara till undergång.

  Gilla

  • Lagro

   Venezuela är ett bra exempel på en tidigare felaktig politik förd i landet.
   Hugo Chavez var en socialist och när oljepriset var högt ca 100 US dollar fatet fick folket reformer med subventionerad livsmedel, bostäder m.m., som gjorde att han höll sig kvar i makten.
   Venezuelas enda exportinkomst var oljan och när den föll till halva priset kollapsade ekonomin i landet, som blev till hungersnöd därför de importerade bland annat livsmedel som de nu inte hade råd att betala.
   Tidigare var det billigare att importera livsmedel än att producera själva och nu har de livsmedel brist därför de har inget fungerande jordbruk.
   Sverige har också lagt ned mycket av sitt jordbruk och importerar i euro, och den valutan stiger och svenska kronan sjunker.

   Gilla

  • Billy Boy

   För info:

   158 SVT Text Måndag 11 feb 2019
   KULTUR I KORTHET 11 FEBRUARI

   Mellon Melodifestivalens andra del-
   tävling brukar av tradition ha lägre
   tittarsiffror än den första, men årets
   nedgång var ändå något mindre än 2018,
   enligt tittarstatistiken. Mellon sågs
   av 2 924 000 tittare, vilket är 17 000
   fler än deltävlingen i fjol.

   Gilla

   • Stenbock

    I DDR visades den danska ”Jönsson-ligan”,flera dagar i veckan för att förnöja sina slavar….
    Ännu idag är dessa danskar, (nu alla döda) något av f.d. DDR-befolkningens nationalhjältar.
    Tja,redan i gamla Rom förstod man att skådespel och en skiva bröd,var vad som höll folket i schack !

    Gilla

 • Lagro

  Elen blir dyrare genom den fallande kronan 1 euro kostar idag 10.50 sv kr
  1 US dollar 9.30 sv kr.
  Svenska kronan faller varje dag mot andra valutor, som kommer att slå mot energipriserna.
  Orsaken att kronan faller är att landet har för stora kostnader i förhållande till inkomsterna, och det är röstimporten (asylinvandringen) som är orsaken till det.

  Gilla

  • Lagro

   Tidigare ca 1år sedan kostade 1 euro ca 8.50 sv Kr idag kostar 1 euro 10.50 , som visar att kronan fallit 23.5% på ett år och fortsätter att falla.
   Liknande är fallet mot US dollarn, som kommer att göra elen och all energi blir dyrare i svenska kronor.

   Sverige har importerat massor med människor för deras röster men arbetsmarknaden efterfrågar inte dem, men de konsumerar utan att producera någonting, och lever på bidrag till stor del.
   Konsumtionen av el och energi har ökat genom röstimporten, som blir en ökad kostnad för samhället men inga intäkter från dem.

   Naturligtvis går inte den ekvationen ihop och därför faller valutan i landet, och det är samma sak som hänt i andra länder när konsumtionen ökar kraftigt men inte produktionen.

   Det hände bland annat i Zimbabwe, Chile, Venezuela och har nu drabbat Sverige.

   Gilla

   • Ståfräs

    Du,du Lagro, Elpriser, o valutakurser hit o dit är inget som du behöver bekymra dej över, vi har proffs i regeringen som sköter det alldeles utmärkt.
    Se bara för 82% som röstade på oss dom bryr sig icke och njuter helt rätt o riktigt av Mello!

    Gilla

  • Stenbock

   Ja,och eftersom det bygges bostäder åt nya befolkningen,på vår mest bördiga åkermark,måste nu allt mer av/för nöden importeras !
   Har ni inte som jag märkt,att livsmedel stiger i pris månatligen ?
   Allt kan ju inte bero på att handlarna måste söka ta tillbaka vad zigenare,och andra parasiter ”snattar”. Detta lär uppgå till enorma summan av c:a 6-7 miljarder/årligen.

   Gilla

 • Realist

  Kan det bero på att Sossarna måste stödja sig på MP de som vill föra Svea rike tillbaka till 1700-talet, utom förstås alla POLITRUCKER med löner som överträffar de flesta i landet ????
  Eller är det den FEL satsning på ”vindel” som bara kostar Svea rike MILJARDER ????

  Gilla

 • ruben

  Målet för energiomställningen är inte realistiskt. Straffavgifterna är redan överdrivna och förmodligen olagliga. Nu är elkostnaden 37 % av elnotan och skatter/avgifter är 63 % av det hela. Jag tror det kallas allvarlig sinnesförvirring om det inte är rent hat mot allmänheten. Nyval är nog bästa alternativet.

  Gilla

 • Bosse

  Konstigt att inte Anders Ygeman gör någon kommentar här på bloggen och försvarar sig?

  Gilla

 • Karlsson

  Så korkat…så jävla korkat.
  Jag FÖRSTÅR inte hur en normalt funtad människa kan lägga sin röst på att låta de här clownerna styra och ställa i landet, om ett företag sköttes så uselt skulle konkursen komma som ett brev på posten direkt!

  UT med dem!!

  Gilla

 • Anders

  Det lär väl bli rejäl elbrist när alla elbilar ska laddas, det är troligen ingen som tänkt på det åtminstone inte miljömupparna

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej, vem har räknat med lägre el och bränslekostnader i framtiden ?

  Gilla

 • Danne

  Den skatteväxling han talar om har ldrig infriats, åtminstone inte så att summorna tar ut varandra. Det är bara ännu ett gigantiskt skattepåslag som täcker ”ospecifierade” kostnader.

  Det finns undersökningar om tidigare projekt som visar siffrorna, ingen rolig läsning.

  Gilla

 • turrim

  Man har på kort tid lyckats köra järnvägen i botten. Nu är det dags för elförsörjningen och man kommer säkert att lyckas med hjälp av ”klimatexperter” som Rockström, Holmgren och Greta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: