SVT och vänskapen


Vi vet redan hur SVT ”råkar” intervjua människor på gatan som sedan visar sig stå vänstersocialismen väldigt nära. Det finns säkert de som hävdar att detta är en slump och andra hävdar att detta är en medveten strategi.

Efter den uppmärksammade ”incidenten” med den svarta kvinna som inte ville betala för sig på SL:s tunnelbana, har vänstern gått bananas och utropar strukturell rasism i sina försvarstal. En av dessa är Jenny Bengtsson.

Jenny Bengtsson fick symbolisera de som utropade sin avsky mot ordningsvakter och den strukturella rasism som både de och polisen sägs ägna sig åt. I media den 2:a februari meddelar hon med sorgsen blick att hon tänker sluta som ordningsvakt efter ”incidenten”. Fast här är media inte helt uppriktiga när de lyfter fram just de orden. Man kan läsa den här meningen i Expressens artikel.

”Hon arbetade sitt sista vaktpass i höstas…”

Vilket förtydligas på hennes Facebook-sida.

Fast nu är ju inte Jenny Bengtsson bara ordningsvakt, eller var är kanske rätta ordet.

Det här är också Jenny Bengtsson.

F.d. politisk representant för Vänsterpartiet och så sent som 2016 var hon ersättare i Riksdagen, bl.a. för Ali Esbati tiden 2016-05-12 till 2016-07-27.

Hon har också varit ledamot i HRF (Hotell & Restaurangfacket) vilka som beskrev så här på sin blogg.

”HRF – fackförbundet för dig som tycker att män är kräk, dumma i huvet och inte kan sluta våldta!”

Fram träder en kvinna med aktivism som ledstjärna. Feminist ända ute i fingerspetsarna och en stolt försvarare av vänstersocialismen där Venezuelas diktator Nicolás Maduro står högt i kurs. Jag säger inget om detta, då vi alla har vår rätt att engagera oss i vad vi tycker är intressant och värdefullt. Fast hur jag än letar på hennes Facebook- och Twitterkonto, hittar jag inget om de gruppvåldtäkter som kvinnor och unga flickor råkar ut för. Inte heller om hedersvåld, religiös extremism, könsstympning och annat som importerats från fjärran länder.

Jenny Bengtsson är förövrigt ledarskribent på vänsterradikala ETC, så behöver knappast gå sysslolös när hon nu slutat som ordningsvakt.

Ordningsvakternas vardag i Stockholms tunnelbanor kan ses på Kanal 5 och det är nog ingen vardag att avundas. Fast som det står i en kommentar på Jenny Bengtssons Facebook-sida. SL och Kanal 5 väljer ut vad de vill visa. Ungefär som SVT då?

Om Jenny Bengtsson tidigare på Petterssons

 

 


13 responses to “SVT och vänskapen

 • Bobby

  OJ vilken överraskning, vänsterpropaganda, vänsterlögn!? Man blir ju lite ledsen och nedstämd.

  Gilla

 • Billy Boy

  SVT utövar påtryckningar (t. ex. på NMI) redan nu för att införa självcensur i strid med nu gällande grundlagar.

  Läs, se och lyssna till detta! Särskilt på vad Charlotta Friborg säger. Hon är ansvarig utgivare på SVT Nyheter. Kvinnan är mycket irriterad och kritisk till att Mats Olin, Näringslivets medieinstitut (NMI) bad sina läsare att skicka in tips om personer vilka ofta uppträder i Public Service som den slumpmässigt intervjuade ”mannen på gatan” … eller ”kvinnan på gatan”, som startinlägget ovan handlar om. Fenomenet framträder också i en hel del intervjuer i studio på både SVT och Sveriges Radio.

  Det har alltför ofta framkommit i efterhand att de intervjuade personerna inte är neutrala utan har starka politiska engagemang och sympatier som ligger till vänster t. o. m. mycket långt ut till vänster på den politiska skalan.

  Hjältar och tron på SVT:s dolda agenda

  Är mannen på gatan vänster? Mats Olin, Näringslivets medieinstitut, och Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter, diskuterar NMI:s lista över politisk tillhörighet hos SVT:s intervjupersoner. Värd: Jan Helin, programdirektör SVT.

  Se och lyssna till inslaget på SVTPlay-länken nedan och döm själva:

  https://www.svtplay.se/video/20887124/fonster-mot-medievarlden/fonster-mot-medievarlden-29-jan-19-00?start=auto&tab=2019

  Public Service (SVT och SR) försöker alltså få NMI att stoppa inhämtning av tips i detta ämne från sina läsare av publikationen ”Näringslivets Medieinstitut”.

  Luktar lång väg som försök från SVT och SR att inskränka yttrandefriheten och därmed införa en form av censur som man vill att NMI ska underkasta sig redan nu, d v s LÅNGT INNAN någon grundlag ens har ändrats.

  Från: Näringslivets Medieinstitut

  Diskussion i SVT om “mannen på gatan”

  Hjältar och tron på SVT:s dolda agenda

  Listan: “mannen på gatan” i SVT.
  SVT har genom åren vid ett flertal tillfällen missat att tydligt redogöra för intervjupersoners politiska engagemang. Här följer en lista på några av dessa fall. NMI välkomnar samtidigt tips på fler exempel i ämnet.

  Länkar till inslagen har tagits bort (av NMI) ur listan av integritetsskäl. Den som vill ta del av materialet kan höra av sig till NMI.

  Läs mer på:

  https://naringslivets-medieinstitut.se/listan-over-svts-tabbar-av-mannen-pa-gatan/

  Gillad av 1 person

 • SasjaL

  Så hon utnyttjade sin yrkesutövning för att föra fram sina personliga åsikter. Juridiska problem med det, om hon inte fick order om att göra det …

  Ser det också som intressekonflikt om man är vänsterradikal och samtidigt arbetar med något som skall vara till nytta för allmänheten …

  Gilla

 • Tony

  Allt vad kommunister rör vid blir Kaos. Men får mycket tid i den röda kanalen SVT.

  Gilla

 • ossie

  En av de mest avskyvärda kommunisterna. Troligen polare med SVTs chef Hanna Stjärne.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En sådan fanatisk vänsterextrem och mångkulturälskande person ska naturligtvis inte jobba som ordningsvakt, det skapar ingen tryggget bara kaos !

  Gilla

 • Jack

  Favorit i repris.
  Skrev till SVT att dom kunde skriva något bra om Trump, inte bara dåligt.

  Fick svaret:
  Tack för ditt mejl. Vi skriver ju varken att någon har gjort något bra eller dåligt, vi gör inte den värderingen. Vi skriver nyhetsartiklar, hur du sedan tolkar dem är upp till dig.

  Allt gott!

  Vänligen
  Carin Foc SVT

  Det var ett vänligt svar, men hur stämmer det med verkligheten?
  Om SVT som i det här fallet skriver att gravid kvinna blivit hårt åtgången men som vanligt utlämnar förspelet, blir det väldigt värderat och vinklat ändå.

  Gilla

 • -Sishings3

  SVT som bolag är lika objektiva som DDRs tidigare var dvs 0. Det är totaltstyrt av kulturmarxism och dess tillsatta chefer idag kommer bla både VDn+nyhetschefen ifrån samma tidning UNT vilket bara det är märkligt.

  Gilla

 • SVENSK

  Om det hade varit en gravid Vit kvinna då, som inte ville visa sin biljett? Då hade det varit rasism mot vita!?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det måste väl ändå bara vara en ren slump i dagens censurerade och totalt förljugna Sverige ?

  Gilla

 • valentin

  Hon har jobb på arbetsmiljöverket nu, say no more,,,,,,

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Hon var tvungen att sluta eftersom det inte bara var onda vita män hon fick ta hand om, vissa dagar fanns det ej en ond vit man att ta hand om. Hennes inbillade världsbild fick sig en törn när det multikulturella försöket inte fungerade som det ska, hon var tvungen att ta hand om andra män även kvinnor som inte var onda vita män

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: