Somalier startar städfirma – plundrar bolaget på 800.000 kr


BROTTSLIGHET. Maria B berättar om Ahmed Jadeer och Fuad Muxsin som startade städfirman ASF Hemtjänst & Hemservice AB i Borås 2013. Hösten 2014 upphörde plötsligt bokföringen. Redovisningsbyrån fick inte längre in något material och de ansvariga gick inte att nå. Redovisningskonsulten uttrycker sig så här: Han fick uppfattningen att Ahmed Jadeer och Fuad Muxsin inte var så kunniga i ekonomi.

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år och han är inte dyrast…

Det är en åsikt som upprepas från fler håll. Städfirman hade fått avtal med Borås och Falköping kommun. Det senare godkändes av Socialförvaltningen i februari 2014, men bristande underlag om inbetalning av skatter fick kommunen att säga upp avtalet i februari 2015. Borås kommun hade då redan sagt upp sitt, vilket skedde i december 2014.

När städfirman försattes i konkurs den 31 mars 2015 var det brist i boet om 737.426 kr;

Åklagaren har yrkat ansvar för grov oredlighet mot borgenärer på grund av att Fuad Muxsin och Ahmed Jadeer tillsammans och i samförstånd från den 2 januari 2015 till och med den 13 mars 2015 avhänt bolaget betydande tillgång genom att från bolagets bankkonto ta ut 800.200 kr.

Ahmed Jadeer och Fuad Muxsin dömdes för grov oredlighet mot borgenärer till villkorlig dom och dagsböter 100 á 50 kr. Båda belades också med näringsförbud i tre år. Domen överklagades till hovrätten och där skärptes straffet för de båda tilltalade till sex månaders fängelse.

Fuad Muxsin förekom inte sedan tidigare i belastningsregistret, men det gjorde däremot Ahmed Jadeer – under sju avsnitt. Han dömdes senast 2010 för människosmuggling till fängelse i 45 dagar.

Oklart hur städsnubbarna försörjer sig idag, men mellan 2013-2015 gjorde de i alla fall sitt för att snygga till siffrorna för arbetslösheten bland somalier i Borås.

Borås Tingsrätt Dom B 2993-16 (2018-03-19)

Hovrätten för Västra Sverige B 2466-18 (2018-06-20)

-Pettersson ser att redovisningskonsulten inte tyckte somalierna var så kunniga i ekonomi, jag säger tvärtom. De lyckades få avtal med Borås och Falköpings kommun som nystartade troligen utan referenser på att de var bra och städa och plundrade sedan bolaget på 800.000 kronor. Det tyder på en enorm driftighet som de borde få praktisera i Somalia och utvisas dit…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Somalier startar städfirma – plundrar bolaget på 800.000 kr

 • Mm

  Blir bra med pensionsräddarna. Skatter det vet inte detta folk vad det är. Politruker vad skall ni nu får era feta löner o pensioner ifrån..

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Helt naturligt att göra så här, för dem. Därför
  Ser det ut som det gör i deras hemländer (snart här också) . Pengarna kommer fr
  ”Staten” de bryr sig inte om sambandet.
  De stora bovarna är våra ledare som
  Stillatigande ser detta. Arma land

  Gilla

 • Tony

  Byt ut dessa två mot två infödda Svenskar som gjort likadant, hur tror ni straffen hade blivit där?? Jag tror betydligt högre?

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Självklart visste de inte att detta var olagligt.
  Hahahahaha

  Gilla

 • Bosse

  Somalier lurar skjorta av godtrogna svenska myndigheter. Sedan döms dessa somalier till låga straff av svenska domstolar som tycker synd om dessa stackars okunniga ”flyktingar” som förmodligen inte kände till svenska lagar.
  Snacka om omvänd racism

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Fängelse i 45 dagar. Rena semestern alltså. Och mer än svenskens 5 veckors semester som svensken själv får bekosta.

  Gilla

 • SVENSK

  Om inte dessa gynnare är kriminella redan från början så lär de sig direkt att de är de enda som kan begå brott som bedrägeri, urkundsförfalskning och bidragsfusk mm mm ostraffat i de kriminella utländska dårarnas paradis!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilka fula fiskar och perfekt import !
  Några åsikter om detta från 7 klövern övriga extremvänstern och som det brukar heta och sägas Sveriges enda oppositionsparti SD ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: