Svensk jagas efter knivattack i Oslo ljuger Expressen

JOURNALISTIK. I journalisternas egna etiska regler står “Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande”.

Expressens ansvarige utgivare och chefredaktör Thomas Mattsson brukar alltid hävda att Expressen följer dessa regler, men det är inte sant. Expressen bedriver hets mot det svenska folket och kallar många brottslingar som inte är svenskar för svenska. Idag är det dags igen.

I norska TV2 som Expressen hänvisar till står dock “…Polisen söker nu en misstänkt förövare som sågs springa från platsen. Han har ett nordafrikanskt utseende, talade svenska, och var klädd i svart hatt och en svart jacka. Han var c:a 160 cm lång och smal…”

-Pettersson säger att det är dags att åtala Expressens ansvarige utgivare för hets mot folkgrupp…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Svensk jagas efter knivattack i Oslo ljuger Expressen

 1. Vad jag inte kan få in i min arma skalle är VARFÖR någon köper denna oseriösa lögn blaska? Det är 10 år sen jag lade en spänn på den,
  jag bara tittar på löpsedeln, och ofta drar på munnen över krigsrubrikerna.

 2. Inte nog med att propagandisterna på Expressen med flera ljuger, de förstör också varumärket Svensk!

  • Svensk är ett skällsord idag det har fårskallarna som röstat fram skiten som sitter i Svensk riksdag sett till.
   Både Putin och Trump har satt tummen på Sverige och varnat andra för att ta efter Sveriges galenskaper.

 3. Ett typexempel på vad som kan inträffa i Abzurdien numera en vanlig Söndag-förmiddag finns nu att läsa hos X-pressen.
  En vildsint “man” gick omkring i Hässleholm och sparkade sönder glasrutor !!
  Som vanligt när det gäller dessa “män” finns ingen förklaring för det skedda…i blaskan.

 4. Visserligen fel av expressen att ibland nämna nationalitet och ibland inte, det är hyckleri.
  Men att kalla det för “hets mot folkgrupp” är fake News. Det är så orimligt och så bör man inte behandla bloggens läsare.
  Dock bra av bloggen att nämna utseende och språk, det är fakta.

  • Langmore. Hets mot Folkgrupp är precis det som Expressen sysslar med.

   …hets mot folkgrupp stadgas i brottsbalkens 16 kap. 8 § följande: Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller… annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms …

 5. …och statsapparaten (SR/SVT) hamrar på med samma budskap medan politiker gör vad de kan för att förbjuda s k ”alternativ media”…

 6. Stefan Löfven som är så noga med sverigebilden borde ingripa när fler och fler länder drabbas av “svenskar” som är grovt kriminella.
  Han borde dementera att det är inte svenskar utan främlingar som har varit eller är bosatta i Sverige.

 7. Förutom att alla på något vis är svenskar avslutas deras berättelser med återkommande orden “Det är oklart vad som orsakat branden,fallet,mordet” o.s.v.
  “Enligt våra uppgifter kan polisen inte styrka….”
  Det är inte känt vad som orsakade…
  Dessa klyschor användes av PK dagligen,som en form final i deras sagor !!
  Allt för att inte avslöja nya befolkningens seder o. bruk.

  • Svensk är fortfarande väldigt lätt att definiera; En person född av svenska föräldrar med svensk kultur och som pratar svenska oberoende av var i världen denne är född.

   “Svensk” är en person av utländsk härkomst som någongång satt sin fot i Sverige eller på ett svensk fartyg eller luftfartyg.

   Nation är ett kollektiv av människor som förenas av ursprung, kultur och språk. Nationalitet är tillhörighet till en nation.

 8. Finnar är våra vänner!
  Finnar är våra grannar!
  Finnar är de som hjälpt oss med atbetskraft!
  Krama en finne – vi behöver varann!

  • C.G.E. Mannerheim, Adolf Erik Nordenskiöld, Jean Sibelius, Tove Jansson, Linus Torvalds och Linda Lampenius ringde ock klagade över att du uteslöt dem. 😉

   Jag vet att du antagligen menade finländare som är ett samlingsnamn för både finnar och finlandssvenskar.

   MVH

   von Messerschmitt

 9. För var det finnar som var kända för att jobba med kniv, men nu har slöddret från Mellanöstern och Nordafrika tagit över den rollen.

 10. Det är lika i varje land som släppt in muslimer. En väldigt liten andel av våldsbrotten utförs numera av landets egen befolkning. Detta VET allmänheten redan, så toapapper såsom Expressen skämmer bara ut sig gång på gång.

 11. Rätt intressant det här med nyhetsförmedling , en säger att dom söker en person som talar svenska och har ett nordafrikanskt utseende , går man sedan in och läser den Norska tidningen VG så nämner dom över huvud taget inget om att det skulle vara någon svensktalande individ inblandad i det hela . Utan att det är två personer med nordafrikanskt utseende , en ca 185 cm lång och den andre ca 165 vilka uppgifter som stämmer är ju inte lätt att förstå .

Kommentera