För kallt för skidåkning i Kanada


VÄDER. Dagens herr- och damlopp i världscupen i skidskytte i Cadmore, Kanada skjuts fram till i morgon. Det meddelar det Internationella skidskytteförbundet i ett pressmeddelande. Anledningen är att temperaturen riskerar att bli kallare än 25 minusgrader. 

Redan tidigare i veckan fick världscuparrangören flytta och korta tävlingar på grund av kylan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “För kallt för skidåkning i Kanada

 • peerpede

  Som gammal Timmerman vet jag nog hur det är att jobba utomhus i minus 25 – 30 grader.
  Regel nummer 1 är enkelt; rör inte något metall utan handskar, man hänger kvar faktisk.
  Regel nummer 2; pinka inte utomhus, pellesnobben blir faktisk snabbt blå och ganska liten.
  En vinter i norra Småland på sjuttiotalet, var det så illa att skallen knakade och sprakade när man kom in för rast, det var så jävla kallt att vi blandade bruket med 50/50 varmvatten och ethernol, så en bra inandning över blandaren, kunna sätta sina spår.
  Kanske en modell för statens ihållande integrationsarbete?

  Gilla

  • Stenbock

   perrpede:
   Det var karlar av din sort som byggt landet som nu importerna raserar…. Min högaktning för ditt slit under åren !

   Gilla

 • Tony

  Ja och i vanlig ordning så beror det väl på den globala uppvärmningen?

  Gilla

 • Stenbock

  Ja Stenbock satt och led med de stackars ”reklampelarna”,som på sin plastbitar stakade fram i Vildmarken.De -20 som nämndes,kändes naturligtvis än kallare,för de som i vindbyarna åkte dryga milen över backar och krön.Att sedan var tredje kilometer,söka träffa med fem skott på en liten plätt,50 meter bort i vindbyarna,är en bedrift !
  Ifrågasätter om detta kan nämnas Sport,när vi vet att de medverkande är åtminstone halvproffs. Betalda av dels sitt land, (som s.k. soldater) eller av Banker och Företag som med sin reklam på aktörerna,skall förknippas med BMW o. Wiessmann m.fl…….
  För Abzurdiens del,även med politisk understöttning…. 😉

  Gilla

 • SasjaL

  Noterade igår under stafetterna följande ironiska och falska reklam utefter banan, för och av företaget Viessmann (tillverkare inom värme- och kylbranschen):

  #Winterfans Jetzt Klimaschützer werden!” (”#Winterfans Nu kommer klimatskydd!”)

  Ytterligare ett företag i mängden, som inte kan bevisa det de påstår, utan försöker tjäna pengar på ren politik. Bedrägeri m.a.o., då syftet är att lura lättlurade personer … Bästa sättet att bekämpa dessa lurendrejare, är att bojkotta deras varor och tjänster!

  Det ironiska i reklamen är att temperaturen lokalt i Canmore gjorde att det var nära att tävlingarna fick ställas in redan igår, då det var nära -20°C, dvs. vid gränsen för vad man tillåter skid- och skidskyttetävlingar, vindfaktorn inkluderad. Var är den sk. ‘globala uppvärmningen’? Vad bl.a. sk. ‘klimatforskare’, politiker och MSM inte vill förmedla är att solen befinner sig i ett stadie som påminner mycket om hur det var när den medeltida värmeperioden/MWP (~ år 950-1250 f.Kr., som var åtskilliga grader varmare än idag) övergick i den ‘lilla istiden’/LIA (~ år 1300-1850 f.Kr). Solens fläckar finns nämnda redan i dokument från ~ år 800 f.Kr och har dokumenterats grundligt de senaste 400 åren i västvärlden. I Kina har man dokumenterat sedan år 28 f.Kr. Konstaterat av seriös forskning är att historiskt i samband med lågt antal solfläckar, så har det blivit kallt och varmt när det varit ett högt antal. Detta oavsett vad den politiskt styrda ‘vetenskapen’ påstår.

  Revisionism inom vetenskap (och historia) har blivit och kommer alltid att bli avslöjat, så varför fuska …? Varför strävar en del personer mot att bli ihågkomna som bedragare, dvs. kriminella? Rikedom kan man aldrig ta med sig när man dör, men minnet av den rike bedragaren består.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det måste vara den globala uppvärmningen, eller hur Greta?

  Gilla

 • ossie

  Har varit kallare för ett antal år sen var det 60 gr kallt i Winnipeg då ställde brevbärarna in turen. Nästa dag var ”bara” 45 gr då körde de som vanligt huruvida de körde i kortbyxor förtäljde inte historien.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: