Minst 100.000 personer arbetar med fel saker


ARBETSMARKNAD. Det kommer på den svenska arbetsmarknaden att år 2024 saknas 100 000 personer med rätt kompetens ifall inget förändras, enligt Arbetsförmedlingen rapporterar Sveriges Radio. 

De största underskotten av personal med rätt utbildning och erfarenhet kommer uppstå inom hälso- och sjukvården. Där beräknas bristen inom fem år bli runt 34.000 personer enligt Arbetsförmedlingens rapport.

Ytterligare 23.000 med önskad kompetens kommer saknas inom pedagogiskt arbete där ju läraryrkena väger tungt, medan motsvarande antal inom IT och data är 9.000 personer.

Ungefär lika många kommer saknas inom socialt arbete till år 2024.

-Pettersson menar att dessa siffror är helt fel. Det saknas inte folk i Sverige utan arbetskraften används fel. 

Utan asylinvandringen från dysfunktionella länder skulle arbetskraften räcka till och bli över på socialkontor, i vården, hos polisen, i kriminalvården, ja överallt. 

Det är minst 100.000 som sysslar med det som asylinvandringen ställt till med och borde junna göra något vettigare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Minst 100.000 personer arbetar med fel saker

 • svenskfinnaren

  Ja, dessutom görs ju vi vita sjuka, speciellt äldre, p g a passivitet och ovilja, hos de vårdgivande. Det är en myt att det behöver satsas mer på den s k äldre”vården”. VI BEHÖVER INTE MER FÖRFALLSALSTRING AV ÄLDRE, UTAN REHABILITERING. VILKET GJORDES FÖRR I NÅGON MÅN. Idag skiter man i äldre. Speciellt om de är vita. Men det gör också att det nazistiska förintelsemaskineriet av äldre kräver resurser. Precis som Hitlers läger av Judar, på sin tid. Rehabiliterande man istället så mycket det bara gick, skulle den s k äldrevården vara obefintlig.

  Gilla

 • bjornwiklund

  Alldeles riktig analys av herr P.

  Det saknas inte som man brukar säga ”händer” utan snarare är jobben i ”rätta händer” eller hur man ska uttrycka sig….
  Det har beviljats mer än 2.5 miljoner UT sedan 1980 … och många av dessa typ 50-60% borde vara i arbete just nu men endast hälften av dessa kommer någonsin i arbete….. dvs 1/4 av 2.5 miljoner eller drygt en halv miljon .. osså säger man att det fattas arbetskraft…. vilket inte är verkligheten utan fakta är annorlunda….
  Dessutom den dryga halva miljonen som ”jobbar” finns såväl i riktiga jobb inom privat sektor såväl som deltid o/e subventionerade av skattemedel…

  F.Ö. så är ju den allra största antalet av de som sägs behövas inom helt skattefinansierade yrken…. skatter som betalas av de som jobbar i privat verksamhet…….

  Strålande tider…

  Bifogar länken till fakta data från från MV, SCB, BjörnOlanders FB

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2019/01/20/trendsii-ackumul-since-1980-real-and-fitting-trend/

  Gilla

 • Daniel.

  Och många hundra-tusentals analfabeter och hucklekärringar sitter i förorterna utan vettig sysselsättning.
  Vart tog raketforskarna och hjärn-kirurgerna vägen.

  Gilla

 • Tony

  Lägger vi sen till alla fel personer som jobbar inom Svensk Media så kan vi nog dubblera.

  Gilla

 • SVENSK

  Detta är resultatet av en huvudlös familjepolitik i över 25 år och en helt sinnessjuk invandringspolitik i över 30 år!

  Gilla

 • Argus

  Slopa alla bidrag för alla som kommit in asylvägen och erbjud beredskapsjobb istället. Dels kommer vi att få se en avfolkning som endast har sitt motstycke i 1800-talet, dels kommer vi äntligen att få lite valuta för pengarna. En bonus är att pullfaktorn upphör helt.

  Gilla

 • Tore

  Stefan Löfven med sin damorkester är lysande exempel på fel man/kvinna på fel plats, här har Samhall en hel stab med trappstädare.

  Gilla

 • Jack

  Håller med Pettersson. Om i snitt 10 svenskar behöver hjälp sammantaget av 1 person, så behöver i snitt 10 flyktingar sammantaget hjälp av 7 personer. Det är bara att räkna. På 100 000 flyktingar behövs 70 000 personer.
  Har även skrivit och frågat SVT angående höjd pensionsålder, varför dom inte frågat politikerna om alla ” pensionsräddare”. De skulle ju rädda våra pensioner.
  Inget svar och det kommer upp en ruta att mailen är avstäng. Antar att det var flera hundratusen svenskar som undrade samma sak.
  Det kanske snart är dags att ta till våld för att rädda vårt genomkorumperade land.

  Gilla

 • ossie

  Det stora flertalet politiker arbetar med fel saker. En stor del av dem är kanske möjligen kvalificerade att sopa gatan eller sortera kalsonger i ett tvättlager.

  Gilla

 • Bosse

  Japp!

  Minst 100 000 jobbar med asylinvandringen idag.
  Många tjänar också goa pengar på att hyra ut boende till migranter för hutlösa hyror
  Det är därför detta måste fortsätta i oförminskad takt annars blir dessa byråkrter arbetslösa och förlorar sin inkomst.
  Hela det politiska träsket är insyltad i denna verksamhet

  Gilla

 • Kent

  Märklig situation att det saknas personal med det inflöde av välutbildade människor som har formligen vält in och kommer att välla in dagligen framåt.
  Något som inte stämmer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: