Afghan dömd för mordbrand efter att ha varit hotat av djävulen


BROTTSLIGHET. En 19-årig man i Flen dömdes på fredagen för grov mordbrand efter att ha satt eld på sin lägenhet. Branden totalförstörde 19-åringens bostad och skadade även en grannlägenhet, rapporterar SVT. 

I november 2018 tände 19-åringen eld, först på balkongen, sedn på en madrass, en jacka och en matta. När lägenheten var fylld av rök tog han sig ut domen ut genom ett fönster.

19-åringen har i förhör sagt att han startade branden i nödvärn då han kände att djävulen fanns i Flen och att han ville att den skulle försvinna.

Tingsrätten bedömer dock att det inte har funnits någon överhängande risk för att djävulen ska ha velat ge sig på just honom. Därför har han inte rätt till nödvärn, skriver tingsrätten i domen.

Han döms därför till fyra års fängelse för grov mordbrand och enligt tingsrättsdomen ska han sedan utvisas ur landet. Han ska även betala skadestånd till fastighetsägaren på knappt 230.000 kronor.

Nyköpings Tingsrätt Dom Mål nr: B 3359-18

-Pettersson säger att afghanen Abbas Mirzai, född 1999, inte är någon nybörjare, han har tidigare…

 • Abbas Mirzai har förstört fönsterrutor vid matsalen på Migrationsverket, Änglundavägen 21, Flen.
 • Abbas Mirzai har förstört en fönsterruta och skadat en trapp i Migrationsverkets fastighet.
 • Abbas Mirzai har förstört fönsterrutor och även skadat en telefon så att det blev skador för i vart fall 36 000 kr exkl. moms på Akutkliniken Landstinget Sörmland.
 • Abbas Mirzai orsakade skador främst genom att krossa rutor i ambulanshallen. Personalen blev skärrad och rädd för att denne skulle ta sig in till akutmottagningen från ambulanshallen och skada någon. De fick låsa dörren till väntrummet. Efteråt har de haft samtal med personalen men ingen blev sjukskriven. De rutor som krossades var förstärkta med ståltråd och hängde kvar i dörrarna. Det gick inte att använda dörrarna med hänsyn till risken för personskador. Vidare låg krossat glas vid infarten till ambulanshallen. Därför kunde ambulanser inte köra in utan riskera punktering. En ambulans med en patient, som inte behövde omedelbar vård, fick vänta innan den kunde köra in. Om det hade kommit en ambulans med någon vars vård inte kunde vänta hade de kört in ambulansen och fått acceptera att den fick punktering.
 • Åtalspunkt om försök till våld mot tjänsteman lades ner av åklagaren på annan grund än att brott inte kunde styrkas; händelsen handlade om att Abbas Mirzai försökt angripa två ordningsvakter med våld när de upprätthållit ordningen på Migrationsverkets område.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


14 responses to “Afghan dömd för mordbrand efter att ha varit hotat av djävulen

 • svenskfinnaren

  Där ser man vad djävulstron islam leder till. Total förvridning av hjärnan. Där djävulen projiceras på ALLT utanför där den egentligen finns. I islam med allah, som dess gestaltning.

  Gilla

 • Bobby

  DET HANDLAR OM BAAAAAAAAAARN !!!!!!

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Om han kände att djävulen fanns i Flen, varför flyttade han inte då ?
  Han har ju lyckas fly ifrån krig och allt annat elände genom flera kontinenter, hur svårt kan det vara att flytta ut från Flen då ?

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Hade karln tagit sepåfantabletter, månne?

  Gilla

 • Ture

  Hur skulle en sådan sinnessjuk varelse kunna berika Sverige?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   En annan fråga är, hur kan en majoritet av den svenska väljarkåren vid varje val välja samma berikade 7 klöver ?

   Gilla

 • Jack

  Men dom blir en vinst för Sverige lite längre fram, Stefan Löfven.
  Glöm aldrig att han ljugit oss rätt i ansiktet.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Undrar vad folket i Afghanistan kommer säga när han påstår att Djävulen följde med på flygplanet från Flen. Han kanske har vett nog att hålla käften, fan trot, de löser nog problemet med en gång, djävulsutdrivning MENA-style.

  Gilla

 • Braslappen

  ”Tack för att ni valde Sverige” säger Fredrik Reinfeldt!

  Gilla

 • Braslappen

  ”Tack för att ni valde Sverige” säger Fredrik Reinfeldt; ”Den store Olle startade upp detta och vårt Europa bygger inga murar” säger Tjock-Steffe Lövfen; ”De har en mycket rikare kultur, vi har bara midsommar och sånt töntigt”; säger Mona Sahlin; ”VILKA TRAUMAN HAR INTE DENNA AFGHAN BAKOM SIG” säger Dan Eliasson, GD på MSB! ”Vi måste få mer av detta” säger 82:an och röstar på 7klövern!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som vanligt en perfekt import !
  Tack 7 klövern

  Gilla

 • SVENSK

  Ett märkligt sätt, att försöka göra sig av med Djävulen, som mig veterligen inte skyr elden…..

  Gilla

 • Tore

  Fanskapet blir väl lönsam lite längre fram.

  Gilla

 • Bosse

  Abbas Mirzaj har blandat ihop ” violen från Flen” med ”djävulen från Flen”.Det är inte lätt när man kommer från Afghanistan

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: