Pastor i Malmö döms till fängelse för miljonsvindel

BROTTSLIGHET. En pingstförsamling i Malmö har hjälpt brottslingar att tvätta miljonbelopp. En av församlingens ledare har nyligen dömts till ett år och två månaders fängelse. Enligt åklagaren är pingstförsamlingen indragen i en större härva, där fem män i Malmö och Lund åtalas för grova penningtvättsbrott.

Pingstkyrkan Redeemed Christian Church of God har sin Malmöförsamling i en källare på Bragegatan i Malmö. Där samlas församlingsmedlemmarna för att träffas och ha gudstjänst.

Miljonbelopp från internationella bedrägerier sattes in på bankkontot hos Redeemed Christian Church of God. Församlingens huvudpastor har nu dömts till ett år och två månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott. Han ska dessutom betala 654.000 kronor i skadestånd.The Redeemed Christian Church of God startades i Nigeria 1952 och har verksamhet i 190 länder.

 • Även en 39-årig pastor åtalades, men han frias av Malmö tingsrätt.
 • Huvudpastorn, som ensam förfogade över församlingens konto, förnekar att han agerat brottsligt. Han hävdade att han på uppmaning av en församlingsmedlem hjälpte en senator i Nigeria.
 • Fem nigerianska män med adresser i Malmö och Lund har åtalats för grova penningtvättsbrott i mångmiljonklassen. Detta efter att bedragare kapat e-postkonton runt om i världen.
 • Ytterligare sex personer är fortfarande misstänkta i målet.
 • Ett bolag i Nigeria registrerade en falsk e-postdomän och lurade belgarna att betala 409.000 kronor till ett konto som tillhör Malmöförsamlingen The Redeemed Christian Church of God.
 • Av pengarna överfördes 124.000 kronor till “Malmöbon”, som arbetar på God’s Gift Afro Shop på Norra Skolgatan. Butiken är agent för flera finansföretag.

Redeemed Christian Church of God har 31 registrerade församlingar i Sverige!

-Pettersson ser på en av de pixlade bilderna att en tumme mörknat, troligen efter att ha varit i syltburken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Pastor i Malmö döms till fängelse för miljonsvindel

 1. Har och kommer aldrig att lita på frikyrkan !
  Där gäller bara pengar och inget annat.

 2. Aha. “Nigeria-brevens” avsändare är alltså en kyrka. Jesus förlåter ju alla synder. Har själv fått mängder av “nigeria-emails”.

 3. Det är inte bara tungan som svartnat på grund av alla lögner och oegentligheter, utan hela personal.

  • Allting är möjligt i Sverige. Hade det här skett i ett annat civiliserat land hade mannen fått minst 5 års fängelse. Skadeståndet skall motsvara summan förskingrade pengar plus de 654 000 som han dömdes till .

Kommentera