Ny S-förening vill införa samma politik som i Venezuela

SOCIALISM. Reformisterna är en ny socialdemokratisk förening som vill se en starkare socialdemokrati och ett rättvisare Sverige påstår de på sin hemsida

Reformisternas politik

”Vårt program och våra förslag är utformade utifrån denna växande oro och frustration över ojämlikhetens utbredning i samhället. Och att vårt parti, Socialdemokraternas, politik inte räcker till för att möta samhällets stora utmaningar”, står det i verksamhetsplanen som antogs vid Reformisternas konstituerande årsmöte i Stockholm i helgen.

För att nå sina mål föreslår föreningen ett omfattande reformprogram. Där ingår ny ekonomisk politik, nytt skattesystem, nytt pensionssystem, ny social bostadspolitik med mera.

Några exempel är skrotat överskottsmål för staten, höjd pension med 5000 kronor i månaden för dem med lägst inkomster, 840000 nya bostäder till 2030 och stegvis arbetstidsförkortning till 35 timmar i veckan.

Reformprogrammet kräver enligt Reformisternas kalkyl offentliga och privata investeringar för runt 4000 miljarder kronor under det kommande decenniet. Av dem ska 3600 miljarder lånas upp och resten täckas via statsbudgeten, enligt Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys– Vi ska i ordnad takt öka statsskulden till nödvändiga investeringar. Precis som när en familj tar ett lån för att köpa ett hus.

Daniel Suhonen, med ett förflutet i SSU, talskrivare åt Håkan Juholt och mängder med socialdemokratiska och kommunistiska engagemang bakom sig, nu chef på den fackförenings ägda tankesmedjan Katalys, verkar vara en trevlig kille, lyssna, Daniel sitter fortfarande i TV-sofforna och myser.

På plussidan bedömer Reformisterna att förslagen ökar statens intäkter med cirka tre procent av BNP årligen, vilket motsvarar runt 135 miljarder kronor per år.

Formellt är Reformisterna S-förening i Stockholms partidistrikt med i dagsläget 130 medlemmar, bland dem minst två sittande riksdagsledamöter samt tidigare statsråd och tunga kommunpolitiker, enligt Daniel Suhonen. Ordförande i Reformisterna är Markus Kallifatides, docent vid Handelshögskolan i Stockholm.

Den nya socialdemokratiska föreningen Reformisterna har sju reformområden i ett program som syftar till ”en starkare socialdemokrati och ett bättre Sverige”:

  1. Ny ekonomisk politik: reformerat ekonomisk-politiskt ramverk för full sysselsättning, offentliga investeringar och stärkt välfärdsstat.
  2. Nytt skattesystem: skattereform för ökad jämlikhet och utbyggd offentlig sektor.
  3. Nytt pensionssystem: högre inkomster och stärkt trygghet för pensionärerna.
  4. Ny social bostadspolitik: statligt ansvar för bostadsförsörjningen.
  5. Nytt demokratiserat arbetsliv: kortare arbetstid och stärkt inflytande för löntagarna.
  6. Ny välfärds- och regionalpolitik: utjämnade livsvillkor och jämlik välfärd över hela landet.
  7. Ny grön reformism: statligt driven klimatomställning och grön industriell utveckling.

Fakta: Exempel på förslagen:

  • skrota statens överskottsmål
  • höjd pension med 5000 kronor i månaden för dem med lägst inkomster
  • 840.000 nya bostäder till 2030
  • stegvis arbetstidsförkortning till 35 timmar i veckan
  • ny fastighetsskatt baserad på marknadsvärde
  • arvs- och gåvoskatt samt utreda och genomföra förmögenhetsbeskattning
  • enhetlig moms på 25 procent
  • fasa ut ränteavdraget i kombination med höjt barnbidrag
  • skärpta straff för skattefusk och annan ekonomisk brottslighet
  • avveckla premiepensionssystemet
  • bilda ett statligt bostadsbolag för hyreslägenheter
  • enhetlig kommunalskatt
  • tydlig färdplan för utfasning av fossila bränslen
  • uppgradera klimatmålen i takt med vetenskapen

-Pettersson ser inget om vår tids största problem – asylinvandringen – som påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

Däremot läser jag om lån och utgifter, subventionerade lån och utgifter och högre skatter i ett land som redan har bland världens högsta skatter och sedan mer utgifter för lånade pengar.

Reformisterna tänker låna 400 miljarder om året!

Det är samma politik som socialister försökt driva i Venezuela, Kuba, Sovjetunionen, Nordkorea och på flera platser, alltså en orättvis politik…

Om mannen som vill göra väpnad revolution, Daniel Suhonen (S), i Sverige på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Ny S-förening vill införa samma politik som i Venezuela

  1. Fast DS är sosse inte kommunist. Rättvisa åt småfolket kan aldrig vara fel. Typ höjda lägstapensioner som även SD vill se.

  2. Det som kan konstateras är att en sådan budget bryter mot EUs politik för de länder som har Euron… Sverige kan göra hur som helst och därför rasar också landets valuta, tilltron är låg.
    Bananmonarki.

  3. Jämlikhet, handlar inte om annat än att gynna den egna gruppen, framför alla andra. Där är rättvisa, att de egna utvalda får mest. Det finns ingen som helst objektivitet i dessa ord, utan bara socialistisk ideologi och styrning, och det är därför man vill bygga ut ”välfärden”. D v s kontrollsystemet av oss obstinata medborgare, så att vi håller ännu mera i schack. Man vill allt mer underkuva oss riktiga svenskar, för att kunna göra som man vill med den vidare förödelsen. Tro inte att man vill gynna ALLA fattiga. Och att man går efter rätvinkliga objektiva regler. Nej, man kommer naturligtvis att välja invandrarna och LO-medlemmar, och göra Sverige avsevärt mer auktoritärt och totalitärt. Detta är vad de s k ”reformisterna” eftersträvar. Tro inte nåt annat!

  4. Fattigdom och elände. Det är kommunismen i ett nötskal. Bara pamparna lever gott. Usch!

  5. Vad gör Markus Kallifatides på Handelshögskolan med sitt kommunistiska tänkande? Jag förstor att det är högskolan som producerar kapitalister inte kommunister…

  6. Hade det inte varit mer lönsamt för landet att sparka alla kommunister likt Suhonen i baken kommunister genererar inga pengar, dom bara belastar en ekonomi.

  7. Som sagt tänka klart och nyktert har aldrig varit en sosse o kommunist starka sida, Kambodja med en svensk variant av PolPot är väl hans våta dröm.

  8. LOL! 840000 bostäder på 11 år. Det blir alltså närmare 9 färdiga bostäder i timmen, dygnet runt, under dessa 11 år. Sedan behövs vatten, avlopp, vägar, övrig infrastruktur etc etc etc. I ett land där det, i snitt, tar 10 år att färdtigställa något. Hur påverkar dessutom inte detta miljön negativt.

    Tankesmedja är nog inte riktigt rätt ord för vad dom sysslar med.

  9. Förskräckligt tjafs just nu. 2022 får vi välja igen. Jag byter nog parti då. Men till vilket vet jag inte idag. Men EU valet ska man rösta där? Knepigt!

    • Ett nej till EU-medlemskap 1994 och man behöver inte fundera på att rösta i EU-valet !

    • Naturligtvis ska vi rösta i EU-valet!
      Det är viktigt att välja ett parti som ingår i en konservativ grupp som kan bli tillräckligt stor för att få genomslag i EU-parlamentet.

      ECR-gruppen är redan den tredje största politiska gruppen i Europaparlamentet. I gruppen ingår för närvarande bland annat ledamöterna från brittiska Konservativa partiet, tjeckiska Medborgardemokraterna, polska Lag och rättvisa, Dansk Folkeparti, Sannfinländarna och Sverigedemokraterna.

    • Det är mycket viktigt att rösta i EU valet! Jag tror viktigare än i det svenska, du har större påverkan också då runt 52% röstade sist-lågt.
      Det bildas nya grupper i EU som ska rösta bort skitstövlarna. Det är därför tror jag som SD låter utträdet bero. Det finns ett ljus i tunneln, de är rädda nu typ Merkel, Macron för de sitter löst. De kan tappa makten denna gång

  10. Ja historien förskräcker med exempel som Sovjet +plus en massa öststater inklusive DDR, Kuba, Venezuela, Zimbabve, NordKorea osv osv. Jag undrar istället när vänstern skall inse att det aldrig, aldrig, aldrig går att förena ett välfärdssamhälle som i huvudsak är finansierat med offentliga medel med en massiv massinvandring av lågutbildade människor från dysfunktionella kulturer.

  11. En del låter ju bra men som vanligt är ju förutsättningen att nån annan ska betala. Om det inte finns någon som vill eller tvingas betala så faller ju det hela platt.

  12. Såg på SVT Text igår att det här uppropet (d v s upproret) är på G inom S-partiet:

    Citat

    106 SVT Text Söndag 03 feb 2019
    INRIKES PUBLICERAD 3 FEBRUARI

    S-upprop för mer vänsterpolitik

    En nybildad grupp inom Socialdemokrat-
    erna lanserade på söndagen ett program
    för en mer vänsterorienterad politik.

    -Vi för fram förslag som ligger nära
    den socialdemokratiska själen, säger
    Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan
    Katalys till Aftonbladet.

    Både riksdagsledamöter och fd statsråd
    ingår i gruppen som kallar sig
    Reformisterna, säger Suhonen.

    I ett upprop i Dagens Nyheter förordar
    gruppen bl.a. höjd kapitalskatt, mer
    statligt ansvar för bostadsbyggandet
    och ökat inflytande för löntagarna.

    107 SVT Text Söndag 03 feb 2019
    INRIKES PUBLICERAD 3 FEBRUARI

    Greider: I princip V:s program

    Den nya S-föreningen Reformisterna
    möts av blandade reaktioner i partiet.
    Dala-Demokratens chefredaktör Göran
    Greider är positiv och tänker själv gå
    med, säger han till Expressen.

    -Det där programmet de lägger fram,
    det är snarlikt Vänsterpartiets. Det
    är i princip Västerpartiets program,
    säger Greider.

    Partisekreteraren Lena Rådström
    Baastad skriver i ett sms till Dagens
    Nyheter att föreningen är ”ett
    intressant initiativ” som kan ”utgöra
    ett positivt bidrag till idédebatten
    i partiet.

    Slut citat

    Vad kan Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) tycka om att S+MP-regeringen plötsligt skulle lägga om kursen till Jonas Sjöstedts (V)änster-partipolitik?

  13. Inte nog insatt för att yttra mig i saken.

    Men kan det underminera och försvaga (S) – då är det bra!

  14. Ännu mer vänster ?
    Vad spännande, är ju precis vad dagens vänsterextrema Sverige behöver.

  15. Inget nytt under solen endast vanlig socialism som är testad utan framgång i ett flertal länder nu senast i Venezuela med ett förödande resultat.
    Socialism är lika med fattigdom, armod, diktatur, ofrihet, förföljelse av oliktänkande, mass/folkmord, samhälligt förfall, högre skatter och mer lån är svar på resursbrist.
    Men den översta nomeklaturan lever alltid mycket gott där Daniel Suhonen och hans kompisar ser sej som självklara medlemmar.

Kommentera