Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång


BROTTSLIGHET. Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på måndag eftermiddag.

Elin Ersson å sin sida menade att hennes handling inte var olaglig. – Jag väntade på besked från planets befälhavare och när jag fick det så lydde jag, sa Ersson i rätten.

Det var den 23 juli som ett passagerarplan på Landvetters flygplats, Göteborg försenades med flera timmar efter att en asylaktivisten Elin Ersson vägrat sätta sig ner när planet skulle lyfta. Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

Den gråtande svenska kvinnan, Elin Ersson, togs till slut av planet, likaså en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan.

Mannen är dömd för misshandel i Sverige, mannen hade misshandlat sina döttrar och sin hustru, och bland annat ”piskat” dem med en lång laddningssladd. Elin Ersson har förnekat all kännedom om hans bakgrund. Hon ska även ursprungligen ha velat ”rädda” en annan invandrare.

Om Elin Ersson på bloggen…

Ersson har även blivit internationellt känd. Här på Daily Mail.

-Pettersson tycker att åklagaren är väldigt snäll, fjorton dagars fängelse, om nu damen döms till det är inget straff och uppmuntrar bara fler till luftfartssabotage…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång

 • Inte islamist, men...

  14 dagar skulle jag kunna sova mig igenom… SUCK!

  Nä, saftiga böter på sexsiffrigt belopp för luftfartssabotage!

  Gilla

 • Langmore

  Ingen stor sak, en flicka får en lite udda idé.
  De är väl bara att plocka bort henne och flyga ändå. Men de är klart, att olika grupper försöker utnyttja händelsen för sin egen agenda.

  Gilla

 • Maya

  https://www.youtube.com/watch?v=LhXQvvUf0h0 Elin ingår i en grupp som kollar vilka som blir utvisade till ”döden” i Afghanistan.
  Tusentals skickas tillbaka från Turkiet , läste i en turkisk tidning. Hur är det möjligt att media och politiker ljuger oss rätt upp i ansiktet att de är mordhotade. Jag blev utestängd från facebook på grund av detta påpekande och skulle nu vilja kontakta Facebook Irland ( hur) för att få en rättelse.Det här är inte emot deras regler .När man inte är nöjd med beslutet vägras man kunna skicka en överklagan i Sverige .Omöjligt. Sjukt samhälle ! Sverige är kört i botten.

  Gilla

 • robbcos

  När hjärntvätten fick ett ansikte… 14 dagar hahaha… vad säger det till aktivister,, do it again.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hon ligger bra till hos dagens svenska havererade och vänsterextrema rättsväsende !
  Blir i stort en klapp på huvudet med orden, fy på sig så får och ska man helst inte göra.

  Gilla

 • Tritonen

  EU-parlamentarikern Malin Björk(V) gjorde sammalunda för några år sedan på ett inrikesflyg – dock utan rättsliga efterräkningar.

  Gilla

 • Grune

  Har kon varit på rättegång? Och ändå låste dom inte in henne tillsammans med sin trippel-idiot till morsa.

  Gilla

 • SVENSK

  Ett bättre och mer konkret straff hade varit om hon dömts att stå för alla kostnader som hennes tilltag gav upphov till, inkl försörjning av den hon ”räddade”. Man måste samtidigt förstå att hon är inne i ett tillstånd av hjärntvätt orsakad av all indoktrinering och propaganda.

  Gilla

 • Br

  Sen tillkommer ju straffrabatten

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Yrkade på 14 dagars fängelse….
  Med dessa politiskt tillsatta domstolar vi har i Sverige så tvivlar jag på att hon får mer än böter och det inte särskilt mycket heller.
  Hon har ju rätt åsikt oavsett om det hon gjort är olagligt

  Gilla

 • Jan

  14 dagar är ett löjeväckande ”straff”. 14 månader är det minsta hon ska skaka galler plus ett stort skadestånd till flygbolaget!

  Gillad av 2 personer

 • Minna Svensson

  14 dagar verkar billigt, >= 6 månader skulle däremot kunna avskräcka andra

  Gilla

 • OPet

  Skicka henne till aftghanistan !!!

  Gilla

 • Maya

  Vad tror dessa flickor ? Att de får plats i svenska riksdagen? Bara väntar på att klimataktivisten Greta Thunborg blir nominerad som kandidat till MP. När läshuvudet saknas då kan man bli en politiker i Sverige.Att skolka från skolan enligt lagen;”Fram till att du går ut nian har du skolplikt. Det innebär att du helt enkelt måste vara i skolan. Om du skolkar kan i värsta fall dina föräldrar eller vårdnadshavare få böta tusentals kronor, eftersom det faktiskt är vårdnadshavarens ansvar att se till att du går i skolan.” Verkar inte gälla alla.

  Gilla

  • Jan

   Lilla Greta har ju Aspergers syndrom vilket är en form av autism. Hon är m.a.o. inte riktigt klok vilket märks. Hon kanske borde tvångsvårdas på institution.

   Gilla

  • Grune

   För varje dag hon medvetet skolkar ivrigt påhejad av Svensk massmedia och mamma så skulle hon få två dagar påspädning på skolan. Så när hennes skolkamrater tar studenten så har hon några år kvar i skolan.

   Gilla

 • robban

  slapp hon kostnaden för förseningen?

  Gilla

  • Maya

   Tyvärr, konstigt! Eftersom om flygen blir försenade kostar det mycket! Därför är alla bolag noga med avgångstider.’

   Gilla

 • Maya

  Elin får nog sitt straff vad det lider. Afghaner måste se henne som en på alla sätt villig svensk flicka.

  Gilla

 • Gringo

  Är så trött på alla dessa vilsna själar som tror helt blint på vad PK-media, politiker, kändisar och andra idioter säger att de ska göra, VÄX UPP och ta lite eget ansvar och var åtminstone lite källkritisk till all skit ni läser. Ni kommer att få se en helt ny värld som är otroligt långt borta från det Sverige som målas upp av PK-media och politiker. Skönt att rättvisan fungerar än, även om det var ett lågt straff så var de ändå fängelse.

  Gilla

 • Balder

  ps med det kommer aldrig att hända då vi har ett rättsystem som är genomruttet med ‘feminister’ och andra galningar…

  Gilla

 • Nicklas

  14 år borde vara mera lämpligt.

  Gilla

 • Balder

  10 års fängelse samt en 500 000:- i böter vore väl i paritet med vad hon har orsakat den synnerligen hjärntvättade lilla tösen…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: