Hamid tog fel tåg – nu får han inte stanna i Sverige


INSÄNDARE. Malmö 3 – 2- 2019

Det är ju så att ögonen tåras när man läser det nästan tvåsidiga reportaget i Sydsvenskan om det osjälviska paret Torbjörn och Åsa Ram i Kävlinge som har öppnat upp sitt hem åt två ensamkommande afghanska barn. Det ena av barnen är Hamid Shahidzada.


Nu riskerar Hamid Shahidzada att skickas tillbaka till Afghanistan, ett land som familjen tydligen har lämnat och nu befinner dom sig på ”flykt” i Turkiet.

Troligtvis så är det som brukligt att Hamid och hans familj bodde i Iran och nu rest därifrån med siktet inställt på att resa till Sverige. Märk väl att jag skriver resa och inte flykt. Naturligtvis så har Hamid skickats i förväg till det förlovade landet i norr för att sedan ordna med så att resten av familjen skall kunna återförenas.

Till Hamid vill jag bara säga följande, du behöver inte oroa dig, nu när sydsvenskan har tagit upp ditt fall så kommer du inte att bli utvisad och hela din familj kommer inom en snar framtid att kunna återförenas i ert drömland och här kommer ni att kunna leva ett bekymmersfritt liv på svenska skattebetalares bekostnad. Bostad kommer att ordnas fram till er helt utan kostnad för er.

Det är mycket möjligt att bostaden kommer att ligga i ett attraktivt område och det blir kanske en bostadsrättslägenhet som inte många av den inhemska befolkningen har råd att införskaffa.
Hur som helst så kommer ni varje fall att slippa att stå i den bostadskö som den inhemska befolkningen får stå i många år framöver.

Vad det gäller paret Torbjörn och Åsa Ram så utgår jag alltså från att dom bekostar dom två barnens uppehälle helt av egna medel. I så fall så är det beundransvärt när man betänker att det är långt ifrån gratis att hålla två barn med allt vad det innebär.

Eller är det kanske så att paret kanske sponsras av Migrationsverket eller någon annan myndighet och att det hela i slutändan går med vinst för paret Ram och att sydsvenskans reporter bar ”glömt” att skriva något om detta?

Vore tacksam om reportern Elinor Strand kunde redogöra för hur det ligger till med detta.

Eftersom det inte råder några tvivel om att Hamids familj snart också kommer att befinna sig i Sverige med bl a tanke på att familjeåterföreningarna kommer att underlättas tack vare bl a
den nya ”demokratiskt” tillsatta regeringens nya regler så förmodar jag att paret Ram öppnar upp sitt hem även för dessa och står för samtligas kostnader oavsett hur många det blir.

Eftersom en afghansk familj sällan eller aldrig har mindre än 5 – 6 barn så kan paret glädja sig åt att det blir fullt hus. Ser fram emot ett nytt reportage när hela familjen Shahidzada befinner sig hos paret Ram.

Skulle det mot förmodan vara så att inte paret Ram får någon sponsring så tycker jag att Kävlingeborna skulle kunna ställa upp solidariskt och göra en insamling åt paret för att underlätta det ekonomiskt för dom.

Nu när snart många s k fattigpensionärer får en höjning av pensionen med hela 200 kr i månaden så är väl detta inte för mycket begärt.

Skulle jag själv bo i Kävlinge så hade jag redan varit hemma hos dom med ett ekonomiskt bidrag. Så ställ nu upp, Kävlingebor!

Är det så att ni mot förmodan inte kan bistå paret ekonomiskt så kan ni kanske skänka några leksaker som inte används längre och skänka dessa till dom två barnen. Skulle säkert uppskattas av Hamid och hans kamrat.

Fallet med Hamid är bara ett av alla dom där en person som skall försörjas helt plötsligt kan bli 7 – 8 som skall försörjas. Men det får vi ta eftersom Sverige ju är en humanitär stormakt och som en sådan så är kostnader en bisak som inte får stå i vägen för vår solidaritet.

Sandor Herold, Malmö

Sandor Herold från ett tidigare inlägg

Herr Hamid Shahidzada är dömd för ringa misshandel av Helsingborgs Tingsrätt. Han saknar dessutom asylskäl och har två gånger fått avslag på sin ansökan.


28 responses to “Hamid tog fel tåg – nu får han inte stanna i Sverige

 • Maya

  Läste att även Wassberg och frun har startat asylmottagningen hemma.

  Gilla

 • Maya

  Ut! Fort!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dessa tåg och tågtider, det krånglar jämt !!!!!!!!

  Gilla

 • Mr Brownhole

  Hahaha!

  Gilla

 • Tanten

  På tal om fattigpensionärer.
  Jag är pensionär och kan tänka mig att ta emot en flykting i mitt hem.
  Har dock en del krav. Personen ska vara händig, duktig och gilla att arbeta. Helst utbildad både snickare och rörmokare. Behöver nämligen rusta upp min bostad med en del renoveringar. Hen ska gilla att arbeta ca 8 timmar om dagen. Gärna duktig på matlagning också. Antar att bidragen jag/vi får räcker till en och annan oxfilé varje vecka. Var anmäler jag mitt intresse?
  Behöver jag lämna ut mitt kontonummer vid anmälan, antagligen för att få bidragen i förskott.

  Gilla

  • Maya

   Pensionärsparet Inger och maken blev mördade på sin gård för något år sedan när de hyrde ett rum till en polack.

   Gilla

 • UG

  Stackars liten då! Man får ju alltid höra vad synd det är om dessa ”stackars oskyldiga” människor som ”tvingas fly undan krig och förföljelse”.
  Nu har de tagit över vårt land och trängt undan den inhemska befolkningen.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Stackars liten.

  Gilla

 • SVENSK

  Jubelidioter som tar in dessa kriminella bedragare i sina hem, en dag kanske de får sina straff på ena eller andra sättet, så gott som alla verkar ju vara kriminella i olika grad, jag tror att det till stor del är genetiskt.

  Gilla

 • Stenbock

  Inte bara skånska skitblaskan ”Sydsvenskan” engagerar sig för den stackars Hamid,som råkade gå på fel tåg……I går sålde deras kollega Fjollträsk-Xpressen samma tårdrypande berättelse. Dock framkom inget om hans tidigare kriminella bana !

  Gilla

 • Blodsven

  Det ”osjälviska” paret har fått bra ersättning för sin ”godhet” En av mina grannar gjorde likadant ca ett halvår, och nu har de råd med en spritt ny bil…

  Gilla

 • Tore

  Ja nu är det verkligen kört med dom nya ännu slappare invällarlagarna, vi ska ta emot sjuka människor sk ömkande fall.
  I USA tar man emot folk med rätt utbildning här ska vi släppa in sjuka människor.
  Visst det är väl humant men hur humant är det att höja pensionsåldern för dom som ska betala för dessa sk ökande fall?

  Gilla

  • Daniel.

   Annika Strandell slog sig för bröstet häromdagen för 2020 skall fattigpensionärerna få 200 kr till, minus skatt.
   Och det är inte säkert att det blir från Januari, det kan lika bra bli från December.
   Hur mycket fick hon själv, 4000 ?

   Gilla

 • eugenecork


  undrar om inte Sandor Herold är typ ”en Katt bland
  Hermelinerna”…mao en 82:a som som gästspelar
  på vårat revir…va tror ni övriga?..,)

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Antirasisterna är här och trollar igen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Öppnat sitt hem ?
  Vilka fina svenskar det finns, inte konstigt att det är som det är i Sverige 2019 !!!!!!!!

  Gilla

  • Daniel.

   Dom har inte öppnat sitt hem gratis.

   Gilla

   • Gunar

    De får väl runt 10000 per baaaaaaaarn och månad netto skulle jag tro vilket betalas av skatteslavarna.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Ja betalt får naturligvis men de och många andra mångkulturälskande svenskar bidrar ändå genom sina öppna hem till dagens katastrofala Sverige !

    Gilla

 • Sara från Skåne

  Det var inte p g a att han ”satte sig på fel tåg” som han inte får stanna, han får inte stanna därför att han helt enkelt SAKAR ASYLSKÄL alt. SKYDDSBEHOV och han har fått sin sak prövad i domstol två gånger.

  Sandor bedriver en heroisk vårside-aktivism med stor klokhet och livserfarenhet.

  Gilla

 • Carll ekström

  Tycker Inte Han passar här.Ut

  Gilla

 • Anders

  Du är ALLTD läsvärd Sandor

  Gilla

 • svensson

  Heja Sandor, mycket bra och informativt skrivet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: