Göran Persson riktade kritik mot regeringens Israelpolitik


UTRIKES. Den tidigare statsministern Göran Persson (S) riktade kritik mot regeringens Israelpolitik då han intervjuades i TV4. 

 

Bild TV4 Play/Världen idag.

1997 tog socialdemokratiske statsministern Göran Persson initiativ till en informationskampanj om Förintelsen, vilket bland annat resulterade i att boken ”Om detta må ni berätta” delades ut till skolelever och hushåll. Detta var något som uppmärksammades då Göran Persson intervjuades av TV4:s Nyhetsmorgon i samband med Förintelsens minnesdag i söndags.

Kom ihåg en sak: Israel har i stort sett under hela sin historia varit i krig. Trots det är det en öppen, vital demokrati.

– Då var det okunnigheten som jag upprördes över. I dag är det aggressiviteten – det farliga i att det finns folk som kan säga att judar är mindre värda och att det var rätt att utrota dem, sade han.

Anders Pihlblad sade att han upplevde att Perssons initiativ bidrog till att Sveriges relation med Israel förbättrades, vilket Persson höll med om. Därefter påpekade Pihlblad att relationen mellan Sverige och Israel de senaste åren har blivit ”minst sagt frostig”.

– Jag tycker det är sorgligt. Kom ihåg en sak: Israel har i stort sett under hela sin historia varit i krig. Trots det är det en öppen, vital demokrati, sade Persson.

Läs mer på Världen idag.

-Pettersson undrar om utrikesminister Margot Wallström lyssnade…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Göran Persson riktade kritik mot regeringens Israelpolitik

 • Zero8

  Jag såg hela intervjun Tv4 Nyhetsmorgon, värd att se GP sa mycket kloka saker

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Ja, varför motsäga sig invandring från Israel till Palestina. När vårt land ständigt tillåts koloniseras, och tas över av muslimer. DET ÄR INKOSEKVENT!!! Argumenten för allas-lika-värde, och mångkulturellt samhälle, håller inte, om det inte tillämpas överlag, världen över. Sålunda, anser maggie att vårt land och folk är MINDRE VÄRT än palestina. VARJE LAND OCH FOLK, HAR RÄTT ATT SKYDDA OCH VÄRNA SITT!!! ÄVEN VI!!! Men palestina, är Judéen, ockuperat av av palestinier. DÄRFÖR, är invandring från Israel, återvändande, och INTE ockupation. FÖR VARJE FOLK HAR RÄTT TILL ETT EGET LAND OCH FOLK, från dem som tagit, eller försöker att ta det ifrån dem!!!

  Gilla

 • Urban

  Vem har utnämnt denna skitstövel till politisk talesperson? Att han inte skäms över att visa upp sig efter allt ont som han gjort. Ställde inte han till med tillräckligt mycket oreda under sin tid vid makten?
  Tänk att man aldrig ska slippa se dessa vidriga typer som bidragit till att förstöra vårt land.

  Gilla

 • Tanten

  Göran Persson? Vem är det?

  Gilla

 • Tony

  Och enligt Löfven så ”Växer framtidstron” ?? Är det bekant vilka slags Droger han går på??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: