Sardor, 9, och Tumur, 12, med skötsamma föräldrar, utvisas efter tio år i Sverige


INVANDRING. Familjen Gofforov har levt i Sverige i 10 år. Yngsta sonen Sardor, 9, är född här medan hans bror Tumur, 12, var två år när han kom till Sverige. Nu vill Migrationsverket utvisa barnen med föräldrarna till Uzbekistan.

Pappan Gairat Gofforov och hans fru och barnens mamma har etablerat sig i det svenska samhället. Gairat jobbar som snickare på ett byggföretag medan hans fru Aziza jobbar som undersköterska.

Grabbarna Sardor och Tumor kan bara svenska och ingen ukrainska, föräldrarna flydde för att de vara hotade. Hotet i hemlandet finns inte längre kvar men för barnen skulle det vara förödande att flytta till Ukraina. Familjen har överklagat beslutet.

Läs mer på Expressen…

Totalt hanterar den svenska polisen 260 fall av utvisningar som gäller personer från Uzbekistan. Verkställighet med tvång till Uzbekistan sker dock endast ”i begränsad omfattning och med stor restriktivitet” – någonting som bygger på en så kallad rättslig kommentar från Migrationsverket från år 2015.

Rakhmat Akilov, terroristen på Drottningengatan skulle ha utvisats till Uzbekistan flera månader före attentatet. – Man har ett samtal med Akilov och försöker förmå honom att förstå och acceptera beslutet och återvända självmant. Efter det är det vår uppfattning att Akilov avviker som vi säger, det vill säga vi får inte kontakt med honom längre och därför lämnar vi då över ärendet till polisen i februari 2017, säger Magnus Rodin, regionchef på Migrationsverket i Stockholm till SVT.

-Pettersson säger att Gairat får sluta arbeta, börja leva på bidrag och säga att han blir dödat direkt om han återvänder till Uzbekistan, eller bli terrorist och våldtäktsman, sådana brukar få stanna…

Gairat har tidigare fått ett utvisningsbeslut men inte åkt hem och det är det som nu hindrar Migrationsverket att bevilja en ansökan.

Dessa regler verkar inte gälla de ljugande afghanerna utan asylskäl, många av dem har fått tre avslag men är ändå kvar!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “Sardor, 9, och Tumur, 12, med skötsamma föräldrar, utvisas efter tio år i Sverige

 • Lokalinvånare

  Men de här dårarna släpper vi in och behåller?

  https://www.expressen.se/debatt/hur-manga-extremister-kommer-att-forvarras/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I Sverige ska enligt uppgift inget missbruk finnas !
  Hmmmmm, finns det även tomtar och troll i verkligheten ?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Ut med dem, de är inte svarta!

  Gilla

 • Trynbald

  Självklart, dom skulle aldrig rösta på såssarna.
  Dom är bara intresserade av bidragstagare som med flera identiteter röstar äcklen.

  Gilla

 • ossie

  Synd att de inte visste att om de varit grovt kriminella hade de fått stanna. Vi sparar på dylika förmågor.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det mångkulturella paradiset Sverige vill ju som de flesta vet bara ha kriminella framtida pensionsräddare !

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Vad ha Ukraina med Uzbekistan att göra?

  Gilla

 • Angus

  Har de feil religion?

  Gilla

 • SVENSK

  De ska väl utvisas eftersom de bidrar till att behålla Sverige friskt, de är som sagt inte tillräckligt sjuka, lata och kriminella för att få stanna!?? Dessutom påminner de ju om Etniska SVENSKAR, det går ju inte alls ! Man ska helst se ut som f•n själv!

  Det är den enda slutsatsen man kan dra.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Alla invandrare som assimilerats och anpassat sig och är skötsamma och arbetar och betalar skatt utvisas av migrationsverket!

  Gilla

 • Cindi

  de ser antagligen för vita ut för att passa importmodellen som svenska politiker har, hade de varit sotsvarta så hade magiska dörrar öppnat sig automaiskt 🙂

  Gilla

 • Mike E

  De är ju inte analfabeter och ortodoxa muslimer så de har ingen plats i Sverige.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är inte den riktiga värdegrunden för migrationsverkets tolkningar, man ska som invandrare inte visa sig vara styv i korken. Komma hit och visa att man kan försörja sig på egen hand, behöver inga bidrag eller liknande i värdlandet.
  Det är helt fel inställning när andra måste gå på bidrag för sin lathet och okunskap, även att man inte kan uppfostra sina egna barn till att leva på ett civiliserat sätt

  Gilla

 • Monica

  Har sett hur personer satt i system att bluffa flyktingar och att de har ömmande skäl och skyddsbehov. Hade en granne från ett MENA-land som hyrde en lägenhet här i huset. Han bodde aldrig här själv utan hyrde ut den till personer som kom med stora resväskor och emballage givetvis andra menaiter. De avlöste varandra som löpande band med 1-2 månaders mellanrum. De hade kontaktpersoner som kom hit i sina bilar. Det visade sig att i stort sett alla dessa fordon antingen var avställda eller stod på en målvakt. Vi var flera som ringde polisen. Efter påtryckningar från oss grannar fick fastighetsbolaget ut honom. Vet inte hur det gick med dessa ”flyktingar”. Vad som ryktas har migrationsverket många handläggare från MENA-länder som hjälper landsmän att komma hit som flyktingar. Så det är verkligen regel-vidrigt om inte denna familj från Uzbekistan får stanna i Sverige som reportaget i Expressen handlar om. Det är att sila mygg och svälja kameler.

  Gilla

 • Göran

  Säkert avkrävs inte Migrationverket någon förklaring av PK-cancerns media…
  Gör de det så lär hänvisas till SD!
  Troligen vägrar Uzbekistan som alla dessa länder att ta emot utvisade yrkeskriminella eller drogberoende utsn anser att fattiga Svenskar är skyldiga att försörja och härbärgera dessa deras medborgare. Däremot tar de med öppna armar emot utvisade unga och skötsamma!
  En uppfattning som alla Sveriges Myndigheter måste rätta sig efter!
  När kommunen ska spara pengar hemma annonseras indragen flytbrygga på populäraste badplatsen för barn ända tills de fått igenom höjd skatt.(Som alla väl vet går till helt andra saker! Som bidrag och bostäder åt yrkeskriminella och drogberoende välbeväpnade rashatare utan den mest mikroskopiska rättighet att bli bidragsförsörja medans fattiga skötsamma Svenskar lever i ren missär.)
  Det baksluga lögnaktiga syftet är nog snarlikt här?
  En rent pling-plong propaganda-grej.
  Så som man bara kan göra om man är helt säker på att slippa jobbiga offentliga frågor!

  Gilla

 • Tore

  Ut med dom vi har tillräckligt. Inget känslomässigt trams ut bara ut.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Många är de, men det är väl bättre att kräva att våldsverkarna i första hand slängs ut! Det finns nog svenskar man kan bunta ihop och dumpa i Medelhavet också, hajarna behöver mat.

   Gilla

 • putte

  Ett ypperligt tillfälle för alla fruntimmer som stod med sina plakat där det var textat ”skicka mig i stället ”att visa att det inte bara var tomma ord , utan att dom nu visar allvar med sina slagord . Förlåt vad var orsaken till att reslusten försvann , fel land ,fel folk , ja det gällde ju bara ”barnen” som vi hade fattat tycke för inte för familjer som sköter sig själva .

  Gilla

 • Stenbock

  Olika falla ödets lotter !!
  Kan väl endast ske i Abzurdistan,samtidigt som det råder stor brist inom deras yrken….. ?

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det finns flera sådana hjärtskärande fall:
  https://www.sandaren.se/nyhet/utvisas-till-land-dar-hon-saknar-medborgarskap

  Gilla

 • HB

  Gairat kan säga att han slagit ihjäl folk i Uzbekistan genom att krossa deras skallar med stenar.
  Nu är han rädd att grannar och släktingar ska slå ihjäl honom som hämnd, om han åker tillbaka.
  Klockrent Särskilt ömmande omständigheter att få stanna i sverige i mupparnas Vänstervärld.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: