Malaysia får inte hålla : ”2019 World Para Swimming Championships”


Den internationella paralympiska kommittén (IPC) har fråntagit Malaysia rätten att vara värd för ”2019 World Para Swimming Championships”, som skulle hållas i Kuching mellan 29 juli och 4 augusti.  Beslutet fattades av IPC: s styrelse vid sitt möte i London, England, på söndagen (27 januari), efter att Malaysia sagt att det inte skulle tillåta israeliska para-simmare att komma in i landet och delta i evenemanget.

 

I ett uttalande sade IPC: s president Andrew Parsons att alla världsmästerskap måste vara öppna för alla behöriga idrottare och nationer för att tävla säkert och utan diskriminering. ”När ett värdland utesluter idrottare från en viss nation, så har vi inget annat alternativ än att leta efter en ny värd.

I ett uttalande sade IPC: s president Andrew Parsons att alla världsmästerskap måste vara öppna för alla behöriga idrottare och nationer för att tävla säkert och utan diskriminering. ”När ett värdland utesluter idrottare från en viss nation, så har vi inget annat alternativ än att leta efter en ny värd.

”Som ett resultat av styrelsens beslut idag söker vi nu efter en ny värd för detta livsviktiga VM, vilket fungerar som kvalificering för Tokyo 2020 Paralympic Games.”

FjärranÖsternRedaktören undrar: Hur mycket av Svenska skattebetalares pengar kommer den Svenska utrikesblondinen att skicka till Palestian, för att fira att judarna inte fick delta i mästerskapen i Malaysia?

 


8 responses to “Malaysia får inte hålla : ”2019 World Para Swimming Championships”

 • turrim

  I Malmö försökte vänstern stoppa en Davis Cupmatch mellan Sverige och Israel 2009. Aktiva motståndare var bl a vänsterpartisten Ann-Sofie Jakobsson och kommunalrådet (S) Ilmar Reepalu.

  Gilla

 • ruben

  Vad kallas Malaysias inställning om det inte kallas rasism? Är det inte på plats med en protest från regeringen?

  Gilla

 • Ingvar

  Skulle vara intressant att veta vad Wallsröm tycker. Hon säger nog att deockså ska ta till vapen mot Israel det tyckte hon ju Palestina skulle göra

  Gilla

 • Argus

  Finns tydligen stake även bland idrottsledare.

  Gilla

 • pllay

  Ryssland blev utslängda, Sydafrika blev stoppade, Rhodesia blev bojkottade, hyckleri och sport går hand i hand.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I Rodesia och Sydafrika styrde ju den elaka vita mannen och Ryssland som är ett militärt hot är bland annat elakt mot icke heterosexuella och sådant passar inte etablissemanget !
   Numera hörs inget från den svenska extremvänstern om dagens Sydafrika där anarki råder och den vita befolkningen måste beväpna sig till tänderna.

   Gilla

 • HB

  Det är ok. Dom är muslimer. Dom har frikort

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: