EU-trailer, afghaner, irakier, somalier…överrepresentation bör förbjudas…

ÖVERREPRESENTATION. En EU-trailer eller semitrailer har en kort dragbil med två hjulaxlar och ett släp som kopplas direkt på själva dragbilen. Det är en dominerade typ ute i Europa där lastbilar får ha en maxlängd på 18 meter. Bland svenska åkerier är den däremot sällsynt – maxlängden för svenska lastbilsekipage ligger på runt 25 meter.

Igår vek sig en EU-trailer på E4:an norr om Norrköping och orsakade stora förseningar. Den sörmländska riksdagsledamoten Lotta Finstorp (M) i vill få att lastbilsmodellen ställs av under vinterhalvåret tills man har utrett hur farlig den är, rapporterar SVT.

”Jag pratar inte för partiet, det här är mina egna åsikter, men de här är så otroligt allvarligt. statistiken säger att vi borde förbjuda den här typen av lastbilar”.

”I statistiken över olyckor är EU-trailrar överrepresenterade. Projektet Safe Foreign Transport har visat att utländska lastbilar, främst semitrailrar, har dubbelt så hög risk för personskadeolyckor som norskregistrerade lastbilar”.

Flera riksdagsledamöter har påtalat riskerna med lastbilsmodellen.

Tomas Eneroth (S), minister ansvarig för trafikfrågor, säger sig dela uppfattningen att den här typen av lastbilar utgör en trafikfara på svenska vägar, enligt SVT.

-Pettersson säger att nu är politikerna något på spåren. Förbjud överrepresentation, afghaner, irakier, somalier, EU-trailers, eritreaner, zigenare med flera är överrepresenterade i vissa sammanhang. Förbjud dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “EU-trailer, afghaner, irakier, somalier…överrepresentation bör förbjudas…

 1. Förbjud överrepresentation av underpresterande politiker till att börja med, en bra väg att gå på

 2. “EU-migranter” är farligare för de äldres lösöre i hemmen. Jfr vapenviftande sorani kurden i Gottsunda och hans guzz hade äldre svenskars stulet guld hemma. Sverige: kurden har alltid rätt (kunden har alltid rätt)

 3. Det skrivs lite om vilka som framfört fordonen som ställer sig på tvären denna vinter. Att köra vintertrafik är inte som att ta sig fram över sanddyner.

  • Genom åren med alla dessa lastbilsolyckorna som råder är det uteslutande en utifrån som är bakom ratten.
   De som kör tradare här uppe är mest polacker, bulgarer samt rumäner.
   Det syns med på europavägarna vilka som drar förfullt i vänster körbana med farthållaren,
   Även vid påkörning bakifrån som är vanligt så här års, när övriga lastbilar håller igen och tar det lugnt vid dåligt väglag.
   Fast tradaren är ifrån ett svenskt åkeri så är det inte säkert att det är en svensk som sitter bakom ratten.
   De på terminalerna har ett elände när dessa varken kan eller förstår vare sig svenska eller engelska.
   De backar in i den porten som passar dem och är ledig.

  • När de kommer innanför gränsen får de köra till en depå.
   Därefter häkta av släpet och ta en annan åter.
   Släpet som lämnas körs vidare med en dragbil här ifrån som har boggi.

   Dessa tvåaxlade dragfordon är bärgarna samt åkeribranschen inte glada åt här uppe bland länderna
   De borde inte få vara ute på vägarna under vintertiden.
   Dragbilen är mindre och lättare med klenare styrka i motorn, har ingen styrsel att hålla släpet i schack, när den vill vandra eller trycker på.

Kommentera