Knarkpåverkad afghan som försökte ta sig in på Bollnässkola döms till vård


BROTTSLIGHET. Den 21-årige afghanske medborgaren Habib Hosseini besökte i november 2018 i drogpåverkat tillstånd Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Avsikten med besöket var inte studier utan att  knivhota och vandalisera. Polisen tvingades hota med vapenvåld innan man fick stopp på herr Hosseini.

Nu döms afghanen av Hudiksvalls tingsrätt för olaga hot, skadegörelse, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen ska också betala skadestånd till fyra målsägande: 7000 kronor vardera till två elever och en lärare som befann sig på skolan, samt 12000 kronor till Bollnäs kommun.

Hudiksvalls tingsrätt menar att Habib mår psykiskt dåligt och därför endast ska dömas till vård. Han får också stanna i Sverige.

Motivet till gymnasiebesöket var enligt Habib att protestera mot att han blivit relegerad från Komvux där han tidigare varit inskriven som studerande. Med hjälp av kniven skulle han övertala skolledningen om att häva relegeringsbeslutet. Det framgår inte av domen huruvida studierna är kopplade till Habibs uppehållstillstånd genom den så kallade gymnasielagen.

Gärningsbeskrivning ur domen: ”Gärningsbeskrivning: Habib Hosseini har hotat NN [lärare], NN2 [skolvärd] och NN3 [elev] genom att på nära avstånd springa emot dem med en kniv i handen och därefter upprepade gånger försöka ta sig in i skolbyggnaden genom de dörrar som målsägandena blockerade. Det hände den 8 november 2018 vid huvudentrén till Torsbergsgymnasiet, Läroverksgatan, Bollnäs kommun.

Habib Hosseini har hotat NN4 [elev] genom att beväpnad med en kniv försöka ta sig in i skolbyggnaden genom de dörrar som NN4 blockerade och upprepade gånger hugga med kniven i dörrarna. Det hände den 8 november 2018 vid ingången till skolbiblioteket på Torsbergsgymnasiet, Läroverksgatan, Bollnäs kommun.

Habib Hosseini har haft en kniv inom ett skolområde trots att det inte var befogat. Det hände den 8 november 2018 på Torsbergsgymnasiet, Läroverksgatan, Bollnäs kommun.

Habib Hosseini har krossat tre fönsterrutor på Torsbergsgymnasiet, Läroverksgatan, Bollnäs kommun, så att skador till ett gemensamt värde av 12 053 kr uppstod. Egendomen tillhörde Bollnäs kommun. Det hände den 8 november 2018.

Habib Hosseini har olovligen använt hasch eller annat cannabispreparat, som är narkotika. Det hände någon gång mellan den 1 november 2018 och den 8 november 2018 inom Bollnäs kommun.

Den 8 november 2018 befann sig eleverna NN3 och NN4 på gymnasiet Torsbergsskolan i Bollnäs. Där fanns också skolvärden NN2 samt lärarna NN och NN5. NN6, som är polis, kom till platsen och var med vid gripandet av Habib Hosseini. Habib Hosseini hade tidigare varit elev på gymnasieskolan Torsbergsskolan och på Komvux som ligger i samman byggnad.

Av det rättspsykiatriska utlåtandet framgår att Habib Hosseini begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han vid undersökningen led av en allvarlig psykisk störning.”

-Pettersson noterar att SVT inte så mycket som andas om afghanens ursprung, de ”glömde” väl…

Habib Hosseini är ensam folkbokförd i en bostadsrätt á 58 kvm i Bollnäs, den har han säkert arbetat ihop till själv. Habibs advokat begärde och fick 50.000 kronor i arbete som staten betalar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 


10 responses to “Knarkpåverkad afghan som försökte ta sig in på Bollnässkola döms till vård

 • Hanna

  Åter bevisat att våld och hot lönade sig. Var annat än i Sverige tycker domstolen synd om knivhotande män som försöker ta sig in i en skola??

  Gilla

 • Tony

  Ja när får vi redovisat På SVT hur mycket knarkandet har ökat i Sverige??

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Lite kramgo och mysig svensk vård !
  Halleluja……

  Gilla

 • Utvandrad

  Grattis, det totala skattetrycket på 76% kommer nog bli närmare 90% om ett par år. En sån här galning kostar väl 3.000 – 5.000 per dygn, och fängelser och psykvård är nedlusat av dom. Lägg till dom ytterligare 400.000 kravmaskinerna som kommer fram till 2022 så kan man utan att vara nationalekonom konstatera att det kommer gå fortare att bli ett U-Land än vad FN förespråkar. Siffran 2040 får nog revideras nedåt med en 10-15 år.

  Gilla

 • HB

  Om han varit min granne hade han fått veta vad jag tycker om honom. Även om han är fridlyst

  Gilla

 • Kent

  Mycket lönsamt det här säger Stefan Löfven och våra pensioner är räddade samt tryggheten har aldrig varit bättre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: