Har Nederländerna ett problem?


av Judith Bergman  •  23 januari, 2019

 • ”Antalet holländska offer för groominggäng har stigit kraftigt under de senaste åren.” Det uppskattas att ”våldtäktsgroomers” tvingar runt 1400 minderåriga flickor in i sexslaveri varje år – den holländska tidningen Algemeen Dagblad.

 • ”Trots en stagnerande tillväxt är den holländska jihadiströrelsens omfattning en anledning att oroa sig.” – Terrorhotbedömningen i Nederländerna (DTN), publicerad av den Nationella koordinatorn för säkerhet och kontraterrorism.
 • Det uppskattas att 140 moskéer i Nederländerna har kopplingar med Direktoratet för religiösa frågor i Turkiet (Diyanet). En predikan i staden Hoorn handlade om jihad och martyrskap: ”Den som dör för Allahs ära, kalla honom aldrig död utan levande.”

”Högerextremisterna blir alltmer självsäkra. De fortsätter att fokusera på att protestera mot den uppfattade islamiseringen i Nederländerna, anländande asylsökanden och den uppfattade förlusten av den Holländska identiteten …” [betoning tillagd], skrev de holländska myndigheterna i en hotbedömning från september.

Men islamiseringen i Nederländerna är inte bara en ”uppfattning” hos ”högerextremister”, utan en alltmer etablerad trend. Hotbedömningen av landets nationella koordinator för säkerhet och motterrorism till exempel visar att islamistisk terrorism har ökat i flera år. ”Trots stagnerande tillväxt är den holländska jihadiströrelsens omfattning en anledning för oro”, skrev den.

Läs vidare


2 responses to “Har Nederländerna ett problem?

 • Kenth Andersson

  Har hela Västeuropa ett problem idag ??????

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det skulle vara intressant om någon journalist gjorde sitt arbete och frågade politiker i varje land i Europa varför dom tar in personer som utsätter deras länders flickor och kvinnor för våldtäkter.
  Varför får inte dom våldtagna som offrades sin röst hörd?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: