Ygeman, en grekisk tragedi för vårt land

INRIKES. En tragedi har i motsatts till en komedi inget lyckligt slut. Jag är rädd för att våra politiker uppträder som om de deltar i en 2500 år gammal grekisk tragedi utan att vara medvetna om det. 

Den 27 juli 2017, för 1,5 år sedan tvingades dåvarande inrikesminister avgå som ansvarig för den värsta IT-skandalen i Sveriges historia.

Sommaren 2018, tre månader innan valet i september, publicerade konstitutionsutskottet sin granskning av affären. Stenhård kritik riktades mot Anders Ygeman (S) och Annan Johansson (S), för att de varken rapporterat eller åtgärdat Transportstyrelsens allvarliga brister.

Om Ygeman skrevs ”Ministern blev förhållandevis tidigt informerad av sitt departement om det inträffade. Han bör då vara tillräckligt insatt för att förstå behovet av att följa utvecklingen och säkerställa att berörda departement och statsrådsberedningen blev informerade. Statsrådet bär ansvaret för dessa brister.”

Nu, drygt sex månader efter konstitutionsutskottets svidande kritik, blir mannen med ansvaret för vad som är känt som Sveriges största IT- och säkerhetsläcka genom tiderna digitaliseringsminister.

Bild från Evin

Jag kompletterar med Anders Ygemans CV utanför politiken: —

Om Anders Ygeman på bloggen…

-Pettersson säger att vi försöker uppfostra våra barn till att hårt arbete och ärlighet lönar sig, sådant gäller inte Anders Ygeman, han är som en grekisk tragedi. Inte för sig själv, han klarar sig nog, utanför vårt land. Det är kompisrekrytering och dåligt omdöme på hög nivå från statsminister Stefan Löfven.

 

”Kul att se er igen” sa en nöjd Ygeman när han mötte pressuppbådet efter att ministerposterna hade tillkännagetts i går.

-Pettersson tycker inte det är kul alls…lyssna på Jan Björklund (L) han tycker att Ygeman fått sitt straff, precis som att inte sitta i regeringen i 1,5 år är ett straff och ändå var Jan Björklund med och avsatte Ygeman…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ygeman, en grekisk tragedi för vårt land

 1. Från lagerarbetare på Konsum i Hagsätra till minister kan man bara bli om man tillhör det inkompetenta ryggdunkar gänget (S) i Bananmonarkin Sverige där kunskap och bildning ses som någonting fult. Vad skall pajasen lämna ut för hemligheter nu då och vad kan han om Internet och infrastruktur, om han ens kan stava till det. Här talar man knappt om att man är svensk längre.

 2. Vad härligt liberal han verkar Janne B. Utom i ett fall då finns ingen ursäkt eller förlåtelse, SD’s bakgrund. Där finns inget annat är fördömelse av den liberale översteprästen!

 3. Men nog måste vi allas erkänna att de 82 %-en fått vad de önskade….
  En hop speciella överdårar med i stort sett,det sämsta urval svittsaren kunnat finna,i sin vänkrets.
  Vill inte anklaga honom för den kvinnliga Gröna kommunissan som går omkring med en “kaffepuda” på huvudet. Han avrådde i varje fall inte,när dessa gröna extremister erbjöd honom tokan. Det hon saknar på insidan,har hon tydligt ersatt på utsidan…
  Vore en lämpad kandidat att resa runt i världen tillsammans med Margot,för att visa upp hur Abzurdiens styrande ter sig ut.

 4. Kan inte vara lätt att hålla koll på vilken rygg man ska klia, från dag till dag för studsbollen Janne.

 5. Spelar ingen roll vad en Sosse företar sig, har dom partibok blir det en spark uppåt,( läs förre rikspolischefen) i det partiet håller
  dom varandra om ryggen, jämför med SD där medlemmarna
  inte törs nysa för att riskera bli uteslutna?

 6. Verkar vara något av en Mona S 2, vi har att göra med en rövslickare inom sin egen grupp som struntar i andra inkl fordringsägare utanför.
  Svårt att förstå hur han som fd kriminell kan få vara kvar. Bra iaf 1994 att han arbetade för att INTE gå med i EU!

  • Politiker som tänker ?
   Ja nog tänker de alltid men bara på sig själva och makt inget annat och detta gäller alla politiker från vänster till höger, inga undantag.

 7. En politiker i dagens svenska samhälle tycks inte behöva ta några konsekvenser av sitt agerande. Som samhällsmedborgare känner jag en oerhörd frustreration över att vi aldrig ska kunna bli av med dessa samhällsförstörare.

 8. Ursäkta råkade skriva Ynkeman, ibland skriver man ju tyvärr som man tänker !!!!!!!
  Herr Ygeman ska det ju naturligtvis vara och inget annat.

 9. Har inte Ynkeman sonat sitt brott, tycker det har klunkats om detta bland syltryggarna ?

 10. Att kuppa bort hedervärda medlemmar av egoistiska skäl och med stöd från partiledningen förekommer även inom SD. Nu senast i Kalmar.

Kommentera