Ljuger statsministern?


Vi har det mindre lustiga att se fram mot i fyra år. Nämligen att åter kalla Stefan Löfven för statsminister.

En f.d. svetsare som är så kåt på makt att han nu säljer ut den arbetarrörelse han själv kommer från. Dessutom svävar han på de löften han ger, nu senast familjeåterföreningen där han bytt fot för att få behålla den eftertraktade makten och den höga lön denna medför. I en intervju med partitidningen AB verkar det inte bättre än att han sitter och ljuger.

”Det känns bra för Sverige, det här är bra för vårt land”

Säger en statsminister som under sina fyra år vid makten sett till att antalet fattigpensionärer ökat, att antalet hemlösa ökat, att vårdköerna är längre än någonsin, att antalet utanförskapsområden växt, att dödsskjutningar och handgranatsattacker ökat, att klyftorna växt, att otryggheten ökat, att gruppvåldtäkterna är fler etc. Komiskt att Löfven nämner ”vårt land”, ett uttryck som annars förknippas med nationalism.

Löfven hyllar också Lööf, Björklund, Lövin och Fridolin för att de satt landet främst. Även detta ett nationalistiskt uttryck som klingar falskt med tanke på att svenska medborgare petas allt länge ned på stegen.

”Jag har under hösten på olika sätt fått budskap ifrån andra länder där ledare har uttryckt förhoppningar om att vi i Sverige skulle kunna vara en förebild”

Säger statsministern i det land som allt fler utomstående ser med bestörtning på. Sverige är inget föredöme längre, utan en nation som många använder som skräckexempel, bl.a. våra egna grannländer.

Löfven erkänner också i intervjun att Sverige går en annan väg än andra europeiska. D.v.s. att han tänker göra allt för att motarbeta, i det här fallet Sverigedemokraterna, för att stänga ute ”extremister” och ”populister”. Hmmm, samtidigt sitter han och är i behov av stöd från V och Mp. Vi ska alltså i fyra år få se en regering som gör allt för att hålla SD ute och vi har redan sett hur Socialdemokraterna bytt fot i ämnet migration, vilket får till följd att antalet asyl- och anhöriginvandrare åter kommer att öka i omfång. Trots, märk väl, att vi ännu inte lappat såren efter 2015 års kaos. Fast om det viktigaste är att stänga ute SD, är detta förmodligen bara en parentes.

”Som värnskatten, det är inte det som jag skulle ha valt. Men nu var det viktigt för ett annat parti”

Dessa ord visar att Stefan Löfven gör allt för att behålla makten och lönen därtill. Han säljer ut en viktig ingrediens i arbetarrörelsen för att blidka Annie Lööf och visar att de trogna väljargrupperna inte längre betyder något.

”Nu har vi en handlingskraftig regering och vi gör det utan extremism och populism som så många andra länder råkat ut för”

Slutorden som visar att det viktigaste för regeringen är att hålla bort SD. Att Socialdemokraterna har en allt närmare kärleksaffär med grupper kopplade till Muslimska brödraskapet visar socialdemokraten Johan Westerholm i en rad uppmärksammade artiklar. Fast den extremismen verkar Löfven ha ett gott öga till, för inte ett ord om denna i hans tal, hans debatter, intervjuer eller regeringsdeklaration.

Alla minns vi FN:s HDI-index som presenterades 2010 och som förklarade att Sverige kommer att ras i välfärdsligan. 2030 kommer Sverige enligt denna att befinna sig på den lägre skalan av de länder som kallas i-länder. Klicka för större version.

Hastigt och lustigt försvann denna från svenska Wikipedia och etablerade medier valde att inte publicera. Hur det blir med saken återstår att se, men att vi tappat grundläggande faktorer i vår välfärd, vård, skola och omsorg, står utom allt tvivel. Nu väntar en lågkonjunktur och Sverige kan de närmsta åren vänta ytterligare en halv miljon asyl- och anhöriginvandrare. Så….

Aftonbladet


23 responses to “Ljuger statsministern?

 • Tore

  Ljuger Löfven?
  Dricker dom te i Kina?

  Gilla

 • PeterM

  Det ska inte vara ett frågetecken efter den meningen, det är ett konstaterande att Löfven ljuger, precis som han gjort hela tiden.

  Gilla

 • Kommendanten

  Steffo är en hycklare!

  Gilla

 • Langmore

  Varför hela tiden påpeka att han varit svetsare.
  Och lönen, visserligen för stor, men du använder det som ett argument mot honom utan att veta vad han själv tycker. Du gissar.
  Visserligen var han statsminister förra mandatperioden, men han hade inte en majoritet i riksdagen bakom sig. De andra partierna hade kunnat genomföra mycket då de tillsammans hade majoritet. ”Säljer ut” ja han ger andra partier inflytande, många väljare är nog glada för det, att tro att S med så litet stöd av väljarna skall få igenom sin politik helt och hållet stämmer inte med fakta. Men visst han vill hålla M, SD och KD utanför inflytande, men de vill å andra sidan att Löfen inte skall ha nått större inflytande. Det är normalt i en parlamentarisk demokrati.

  Gilla

  • Billy Boy

   Så här gick det med uppfyllandet av vallöftena från år 2014.

   Listan nedan ger exempel på vallöften från de båda partierna S & MP och anger om regeringen lyckades, delvis lyckades eller inte lyckades uppfylla dem enligt tidningen Metros klassificering.

   Parti … Löfte … Resultat

   (s) ….. 250 000 bostäder till 2050 … Uppfyllt
   (s) ….. 32 000 nya traineearbeten ….Ej uppfyllt
   (s) ….. 90-dagars jobbgaranti ………..Uppfyllt
   (s) ….. EU:s lägsta arbetslöshet till 2020 … Ej uppfyllt
   (s) ….. Avskaffa Fas 3-jobb ………………Uppfyllt
   (s) ….. Öka antalet ”pappamånader” … Uppfyllt
   (s) ….. Högst 15 barn per grupp i förskolan … Delvis uppfyllt
   (s) ….. Höj tak i a-kassan …………………Uppfyllt
   (s) ….. Avskaffa bortre parentes i sjukförsäkringen ,,, Delvis uppfyllt
   (s) ….. Höj krogmoms till 25 procent … Ej uppfyllt
   (s) ….. Stopp för vinstjakt i skolan … Delvis uppfyllt
   (s) ….. Allmän värnplikt … Uppfyllt
   (mp) .. Införa ett klimatpolitiskt ramverk … Uppfyllt
   (mp) .. Kortare arbetsvecka … Ej uppfyllt
   (mp) .. Stoppa förbifart Stockholm … Ej uppfyllt
   (mp) .. 50 procent ekologisk mat i offentlig kök … Delvis uppfyllt
   (mp) .. Flera kärnkraftsreaktorer ska stängas … Uppfyllt
   (mp) .. Lägg ned Bromma flygplats … Ej uppfyllt
   (mp) .. Stoppa Vattenfalls kolgruvor i Tyskland … Ej uppfyllt
   (mp) .. Utsläppsrätter ska inte säljas … Uppfyllt
   (mp) .. Stärkt asylrätt … Ej uppfyllt
   (mp) .. Införa friår på nytt … Ej uppfyllt
   (mp) .. Läsa-skriva-räkna-garanti för skolelever … Ej uppfyllt
   (s & mp) .. Förstatliga järnvägsunderhållet … Ej uppfyllt

   Källor Wikipedia

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringen_L%C3%B6fven_I#Regeringsombildningen_den_27_juli_2017

   … och

   Så har det gått med regeringens vallöften
   Publicerad: 05 feb 2018

   Läs mer på:

   https://www.metro.se/artikel/sex-problem-som-regeringen-kan-stå-inför

   Gör man inte jobbet färdigt borde det åtminstone leda till kraftigt avdrag på lönen. Det är villkoren som gäller i de flesta andra sammanhang på arbetsmarknaden och för toppchefer i näringslivet. Det kan t o m ofta leda till avsked på grått papper när jobbresultatet blir undermåligt.

   Vid kraftiga förseningar av beställd produkt eller tjänst utdöms det betalning av stora leveransförseningsböter enligt uppgjort kontrakt.

   Gilla

 • Bosse

  Stefan Lövén är inte min statsminister

  Gilla

 • Billy Boy

  Sex problem som regeringen kan stå inför.
  Ett hot om misstroende, ett skakigt samarbete och en annalkande lågkonjunktur. Här är sex problem som den kommande regeringen står inför. (Publicerad: 18 jan 2019)

  Misstroendeförklaring

  Den fruktade lågkonjunkturen

  Om Sverigedemokraterna växer

  Januariöverenskommelsen

  Svängningar i opinionen

  Nyval

  Läs mer på:

  https://www.metro.se/artikel/sex-problem-som-regeringen-kan-stå-inför

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Ekvatorialguinea, Guinea-Bissau, Nordkorea, Libyen, Sudan, Jemen, Afghanistan, Syrien, Sydsudan och Somalia

  Troligen från dessa länder, eftersom dom rankas som dom 10 i topp av världens mest korrupta länder. Det är bara att se vilka som sitter och bestämmer, vilken gedigen kunskap dom har i ämnena dom har hand om. Skulle den kompetensen funnits i en större industri, då har den varit nedlagd inom 6 månader från det att dom fick styra och bestämma

  Som det nu är finns det en aldrig sinande kassa med skattepengar att ta ifrån, då spelar det ingen roll vem man tillsätter i en ledande position. Så länge den har partiets färger och ideologi om allas lika värde, sen kastar vi in lite genustrams i soppan och den är färdigkokt. Enligt deras smak så är det en utsökt delikatess till vilket pris som helst, enligt folket är det dyrt och den smakar rent ut sagt sk*t

  Gilla

 • ruben

  Tyvärr spelar politiker och myndigheter i Sverige elakt spel mot sina landsmän och transformerar lättvindigt svenskars livsvillkor till politiska åsikter. Det görs tydligen klumpigt och konkret av statsanställda åsiktspoliser. Exempel: Här har en statligt anställd gjort åsikts-intrång i en annan författares bok. Jag tycker det är allvarligt och undrar vad de egentligen sysslar med.
  https://www.expressen.se/debatt/min-bok-forvanskades-av-statens-asiktspolis/

  Gilla

 • Tony

  Det absolut värsta med den mannen är att han är så j–la fräck, han snackar om vad som är bäst för landet, men gör allt som står i hans makt för att förstöra det. Ljugit har han konstant gjort dom fyra år han suttit vid köttgrytorna, så att han skulle sluta upp med att ljuga nu är bara tro på sagor!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  En liten rapport från Kling och Klang i Laholm!

  ”Par vågade inte gå ut från butik – ungdomar avlägsnades

  Laholm, Ingen anmälan skrevs eftersom att ungdomarna inte var straffmyndiga, men en av tonåringarna fick avlägsnas av polis efter att ett par blivit skrämda så till den grad att de inte vågade lämna matvarubutiken.”

  ”En av ungdomarna, född 2003, fick avlägsnas från platsen av polis. Tonåringen skickades hem till sina föräldrar.

  I polisens händelserapport är tumultet markerat som ”ofredande eller förargelseväckande beteende”, men ingen anmälan skrevs.

  –Det är ingen som är misstänkt för något brott. Men det kan ha att göra med att det rör sig om så pass unga personer. De är inte straffmyndiga, säger Gustafsson.”

  Konstigt, född 2003, borde väl ha fyllt femton 2018 och därmed vara straffmyndig! Men det kanske har ändrats sen jag gick i skolan!

  Inte konstigt att packet inte avlägsnar sig innan polisen kommer!

  Och den å kallade journalisten ställer naturligtvis inte några frågor om detta!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/par-v%C3%A5gade-inte-g%C3%A5-ut-fr%C3%A5n-butik-ungdomar-avl%C3%A4gsnades-1.12573537

  Gilla

 • Jack

  Jag har inget emot att Löfven sänker skatten för de som tjänar mycket, men han kunde sänka skatten för alla. Nu tjänar han och andra politiker väldigt mycket pengar, så det är helt i linje med politikernas stora ego. Det blir en förtjänst för politikerna lite längre fram.
  Bra att det dras in pengar för arbetsförmedlingen, så slipper vi betala för en massa låtsasarbet som okunniga flyktingar ska ha.

  Gilla

 • Daniel.

  Betyder utbytet av rosen mot svenska flaggan på svetsarens kavaj-slag att svetsaren bytt fot?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför lämnar en SD-ledamot partiet för att han åberopat en person vid namn Krister Pettersson som är oskyldig och frikänd av det svenska rättsväsendet, tycker SD har blivit ett väldigt känsligt parti som blixtsnabbt böjer sig för PK-familjen och kastar ut sina medlemmar men det kanske är ett led i att SD i framtiden strävar efter att bli ett antirasistiskt mittenparti?

  Gilla

  • Mässkalle

   @K.A. Relevant kommentar. Det är ställt bortom all rimlig tvivel att Krister Pettersson inte sköt Olof Palme. Han var oskyldig till motsatsen bevisats. Han finns inte mer men konspirationsteoremet frodas om honom som mördaren. Pk-media kan inte skilja på sak och person. Ej heller SD i fallet Thoralf som uteslutits på synnerliga vaga grunder. #glömintethoralf.

   Gilla

 • Kent

  Tyvärr Stefan Löfven du inger inget hopp eller framtidstro. Speciellt inte med det klientel du valt att umgås med som har som mål att islamisterna Sverige och i det mest är totalt sanslöst stolliga.
  Men ni delar väl en framtida dröm om total makt och i slutet diktatur.

  Gilla

 • fattig lappen

  vart har vården tagit vägen? först går vårdcentralen ( Misärcentralen) ingen hjälp. Sen kallar man på ambulansnärman har ont, Åker hem akut händer ingentingkommer läkare efter tio tolv timmar. Ja detta är ingetig vi gör något du får gå till din vård central. Vad är detta varför är det så svårt att få vård direkt: Undrar var stefan löven får vård

  Gilla

 • Gringo

  Klart han ljuger, det gör väl de flesta politiker. De lever i en värld som inte jag iallafall inte känner igen. Gratis boende, fria resor, gratis telefon och dator, bra pension, sommarledighet och ett arvode över 60000 kronor/månad osv. Bara inse att detta är ett stort hån mot alla arbetare och svenskar, och då har jag inte ens börjat med EU…..

  Gilla

 • angelicaplacet

  ”Jag har under hösten på olika sätt fått budskap ifrån andra länder där ledare har uttryckt förhoppning om att vi i Sverige skulle kunna vara en förebild”

  Det skulle vara intressant att veta vilka andra länder och deras ledare som tycker att folkutbytet i Sverige är en förebild.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: