Jimmie Åkesson vill bygga ett konservativt block


INRIKES. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson tänker bjuda in Moderaterna och Kristdemokraterna till samtal för att försöka bilda ett nytt konservativt block, skriver Aftonbladet

Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) säger nej till inviten – men Jan Björklund (L) är inte övertygad.

– Om man säger att Alliansen är död finns det inget annat alternativ för dem än att söka sig till den grupperingen. Jag varnar för det, säger Björklund.

-Pettersson undrar vad som är så farligt. Sverige har nyss bjudit in Nordkorea för samtal utan att Björklund eller någon annan protesterar. Vi pratar regelbundet med representanter för Iran och Saudiarabien samt gör affärer med dessa.

Det är dags för syltryggarna att växa upp och samtala med alla, men jag undrar varför Jimmie vill tala med Ulf?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Jimmie Åkesson vill bygga ett konservativt block

 • Greger

  I en demokrati värd värd namnet låter man alla komma till tals oavsett åsikter.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Nu sitter sossarna säkert. Vem tror att V ska ta hjälp av SD för att fälla Löfven? Inte jag i alla fall. SD har inga kompisar och är idag liksom V helt utan makt. Mittenregeringen sitter väl så länge dom håller sams inbördes. Sen gissar jag att framtida mätningar kan orsaka spänningar. Just nu ökar ju S o SD mest. Men vad händer imorgon? EU-valet? Hur många röstar där?

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Kolla vilka tomma verklighetsfrånvända ögon Björklund har. Han måste lida av afasi. Det förklarar i så fall mycket.

  Det konservativa blocket kommer nog med tiden. Inte just nu, men 4 år är en LÅÅÅÅNG tid i opposition MOT Centern och Liberalerna och dess socialistiska anhang. Så det kommer, det är jag övertygad om!!!

  Gilla

 • Hanna

  Tror tyvärr inte spillrorna av alliansen, M och KD är mogna för det än, frågan är om dessa partier någonsin blir det. Han har ett otacksamt jobb Jimmie men så länge han orkar fortsätta finns det hopp. Kommunpolitikerna som lever i verkligheten får visa vägen.

  Gilla

 • pllay

  -I demokratisk mening- skall vara -I demografisk mening-

  Gilla

 • Danne

  Problemet är väl snarare att Alliansen gått långt till vänster.
  Framförallt C och L, men förklaring är enkel, invandringen är och förblir den absolut viktigaste frågan.

  Moderaterna och Kd har även dem flyttat vänsterut av samma anledning, invandringen gör att de måste flytta sig dit för att få majoritet.
  Det enkla knepet att förklara Sd rasistiskt håller inte i längden, de har själva kidnappat partiets politik. Men de måste bli socialister för att kunna hålla invandringen igång när de väljer bort Sd finns inga andra alternativ.

  Behandla invandringsfrågan som en normal fråga där ekonomi och andra konsekvenser för landet avgör var man positionerar sig. Sluta agera populister, det är så här såna agerar, de kollar med fingret i luften vart vinden blåser. Då blir de kvalificerade frågorna underordnade allt annat och vi får politiker som inte hör hemma där.

  Vi måste alla ta kampen i det offentliga livet, ta politiska updrag, engagera sig i lokala frågor, ta aktiv del i partipolitiken annars riskerar vi att bli överkörda ännu en gång, risken blir också att frågan körs över av beslut som blir svåra att rulla tillbaka i framtiden.
  Vi har redan sett oviljan och oförmågan att avhysa dem som överhuvudtaget inte ska vara här. Det kommer i princip att bli omöjligt att utvisa någon när polisen och staten kapitulerat för trycket.

  Gilla

  • Grune

   Ja tyvärr lutar det åt att vi får två partier i Sverige S och SD.
   Samtliga partier i 7-klövern går ihop för att göra Sverige till en fristad för IS och alla andra djupt kriminella i världen medans SD försöker behålla Sverige på världskartan som en suverän stat.

   Gilla

 • SVENSK

  Det finns bara ett parti som det inte behöver varnas för i riksdagen, det är!…. SD!! Alla andra är mycket farliga för SVERIGE!! och SVENSKA folket!

  Gilla

 • Kent

  Sverige behöver en slagkraftig opposition med huvudmål att rädda Sverige undan islamismen som primärt mål.

  Gilla

  • pllay

   Islamiseringen är endast ett verktyg i etablissemangets kamp mot det svenska folket, den svenska kulturen och själva demokratin.
   Den riktiga fienden är vårt etablissemang som använder alla tänkbara och otänkbara medel i kampen mot oss och för ett odefinierat globalt mål.
   I demokratisk mening har etablissemanget redan vunnit, Sveriges folk är inte längre homogent och kan inte heller bli det utan att vi gör våld på själva kärnan i vår kultur.
   Etablissemanget har givit oss valet att antingen stå fast vid vår, på kristna värderingar grundade, fredliga kultur eller överge denna och med alla nödvändiga medel kasta ut inkräktarna och ställa etablissemanget till svars för deras landsförräderi och folkmord.
   Vi tvekar ännu och medan tiden går blir det första alternativet allt omöjligare att genomföra och det andra allt nödvändigare.

   Gilla

  • Grune

   Vad Sverige behöver är en SVENSK statsminister, inte som nu en utomjordisk.

   Gilla

 • Tony

  Uppgörelsen har visst kallats jök, tycker att det ska stavas”Gök”
  det är ju fyra Gökar som parattiserar på andra som nu
  tillträder

  Gilla

  • Grune

   Om inte det Svenska folket hade belagts med munkavle utan tillåtits att säga sin sak i den här frågan genom val så hade utfallet blivit ett helt annat.

   Gilla

 • Trynbald

  Moderaterna måste göra sig av med Kristersson. Han går ju helt i Reinfeldts strypkoppel. Först då blir det möjlighet att bilda ett konservativt block. Givetvis måste den nya ledaren vara fri från globalisterna.
  Björklund är en liten otäck pajas som bara tänker på sig själv.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Om M och KD vore seriösa partier hade J.Åkessons dröm om ett konservativt politiskt block redan varit ett faktum men nu är inte M och KD seriösa utan tillhör den mångkulturälskande hycklande och odemokratiska 7 klövern !
  Sverige kommer hellre att få gå under än att M och KD öppet skulle inleda ett sammarbeta med SD.
  I slutänden blir det istället SD som allmer får anpassa sig till 7 klövern om partiet ska överleva.

  Gilla

 • Tony

  Aftonlögnen beskriver idag ingående hur valparna hade olika utseende vid det stora valprånet i Kristianstad, men har fortfarande inte kurage att tala om för sina läsare att rånarna bröt på utländskt språk? Ynkedomen är AB s varumärke.

  Gilla

 • Tony

  Jo det hörs nått, en syltrygg till Major som är ledare för ett tre procents parti varnar andra för att ha kontakt med ett 20 % parti?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men Liberalernas 3% räcker för att få sitta i Lövens knä !
   Svensk s.k demokrati i ett nötskal.

   Gilla

 • Lellegoo

  Partivännerna i L får väl snart avtacka Jan för lång tjänst. Huruvida de visar sin uppskattning för att partiet under hans ”ledarskap” nu reducerats till att stå utanför Riksdagen är väl mera osäkert.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: