Lång resa för möte mellan Syd- och Nordkorea

UTRIKES. Höga representanter för både Syd- och Nordkorea är i Sverige för ett möte. Det är ländernas särskilda förhandlare i kärnvapenfrågor som träffas och det finns även uppgifter om att USA:s förhandlare kan vara på väg till Sverige.

Samtalen gäller ett framtida toppmöte mellan den amerikanske presidenten Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Även andra frågor som gäller relationen mellan Nordkorea och omvärlden står på dagordningen.

Överläggningar pågår under helgen. Utrikesministern Margot Wallström (S) ska delta i samtalen, och även socialdemokraten Kent Härstedt.

Sveriges Radio 

-Pettersson säger att det verkar en onödigt lång resa för grannarna. Till saken hör att Sverige sedan 60 år har militär på gränsen mellan Nord- och Sydkorea för bevakning och där, precis på gränsen finns ett mötesrum.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Lång resa för möte mellan Syd- och Nordkorea

  1. Hur mycket kommer inte bevakningen att kosta? Vore bättre att sådana pengar får ligga kvar hos polisen så de kan utreda våldtäkter t ex.

  2. Märkligt att S och Mp som vill förbjuda svenskarna att äta kött av hänsyn till klimatet uppmuntrar till sådant här miljösvineri
    Varför inte använda Skype?

    • De små ynkliga sossarna vill framstå som STORMAKT, de sämsta människorna i landet är TYYYDLIGEN politiker….

Kommentera